Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR-V rd1 въпроси и съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CR-V rd1 въпроси и съвет

Здравейте! На 19 години съм и реших първата ми кола да е този джип. Четох предните теми, но всички, които ме интересуват, са от години назад. Въпросът ми е, към днешна дата, колко лв. горе-долу ще са ми нужни за евентуално обслужване на него (автоматик съм решил, може някои неща да се обслужват поетапно ). Мога да отделя около 5000лв +- за покупката му. Гледах, че повечето от обявите са около тази цена, има и възможност да ми го внесат, ако ще излезе по-евтино. Благодаря предварително за съветите

От: Honda CR-V rd1 въпроси и съвет

Това колко лева ще са нужни за обслужването, зависи от състоянието му

Ако горе-долу всичко е наред, вероятно към 400-500лв за ремъци, ролки и т.н., евентуално водната помпа, течности - двигател, скоростна, диференциал, антифриз и т.н., но може и повече да излезе
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Благодаря! А като ценови диапазон само за него добре ли съм се ориентирал, за автоматика специално? Без значение годината или двигателя. Тепърва се сблъсквам с такива неща.

Коментар

Аз съм с по-малкото - HR-V, и не мога да дам мнение от опит.
        Но от прочетеното, знам че автоматите им са добри и не създават грижи, стига да е обслужван, двигателите са също прости и надеждни. Поддръжката е като на лека кола, един литър масло за задния диференциал общо взето.
        Че има и други оферти около тази цена - има, но вече е въпрос на вкус и това къде ще се кара. Примерно една киа спортидж е по-подходяща за .... да кажем офроуд, има и бавни, ръчно се включва предния мост, т.е. уж по-дурако устойчиво и подходящо за пресечен терен.
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

Трябва ми главно за асфалт, но когато се наложи, да разполага с 4х4 за зимата или някоя поляна и "да се гледа от по-високо пътя". Планирам в бъдеще да монтирам и ГИ.

Коментар

Преди де се стигне до обслужването има някои разходи по регистрацията на автомобила. Еко такса, Гражданска отговорност, технически преглед и номера, данък за придобиване, пътен данък, евентуално винетка.
            Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

На 19 години, ако някой не те захранва редовно с пари, или не работиш за добри такива, по-добре си купи кола. След време като видиш кое как е си вземи СУВ. Приятел има следващия модел, автомат, гори като змей, карал съм го, нещо не ме кефи тоя автомат. Моята 124-ка трябва с 200 да я карам, и пак ще гори по-малко. Гуми купуваш като за джип, разхода е по-голям. 20-годишна бангия няма да мине само с обслужване, вярвай ми, имам си две. Вземи си кола на първо време, има и добри модели 4х4, щом е за едната зима и някоя поляна. Като видиш що е то поддръжка на МПС, ако още ти е мерак, скачай нагоре. Мое мнение.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Црв 1 2001 г.първа регистрация,147 к.с на газ гори точно 10.5 литра което е около 8 лв.на 100 км.градско в Пловдив.Има едно масло на двете помпи нещо 50-80 лв.само от Хонда ,другите неща са обичайните.
                Црв не е джип и е идеален автомобил за да ходиш на ски,тук там черен път,има достатъчно обем за багаж.
                Разхода който съм обявил е за ръчка,автомата ми е непознат.
                На асфалт 120 км.са му екстра,до 160 се изпъва.
                Вътре е опоскан спартански, климатика е горе-долу.
                Ние го ползваме за служебен автомобил.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Анатоли, автомата е някакъв вълшебен, не знам на 130-140 по магистрала как докарва 16,5 !!!!! разход. Бях в колата. ГИ супер-дупер, настройвана в мега сервизи. Аз с моя 24 годишен кош с ръчна кутия на тая скорост съм на 12, като кача с 20-30 км. докарвам къде 14-15 разход. Все пак пълня 2 дупки повече! Къде е 2 литра, къде 2.8
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Нямам идея, колко струва в България обслужването на високото комби CR-V 1, но като заговорихте за разход на гориво ...
                    Карам трето CR-V, само бензин, автоматик. Първите 2 бяха 1-ва генерация, 128 коня, настоящето е 2-ра ген. Разхода на първите 2 беше 9.5-10.5 комбиниран, колкото градско, толкова и магистрала. На магистрала обикновено карам със 120-130. Сегашното ми CR-V, въпреки по-новите интелигентни двг и ск.кутия, при същите условия гори 11.5-12.5.
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Кви са тия цр-вета с разход 10 не знам. Моето във Варна под 14 - 15 не гори. ГИ и нови свещи оригинални. Бързо каране - бавно каране все толкова.

Коментар

Няма такъв филм,прегледай си ГИ
                        Варна не е толкова задръстен град като Пловдив.Ако изключим задръстванията около 17-18 часа около стадион Левски в София,целодневно Пловдив е по задръстен.
                        Вчера отвориха бул.Руски след двугодишен ремонт,днес затвориха бул.Васил Априлов,мъка...мъка.
                        Последно редактирано от Roninn; 25-07-17, 18:57.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Много извън темата, не знам как стигнахме до разхода на гориво и трафика из градовете. Питах просто ще ми стигнат ли 5000+-лв. за горе-долу читав автоматик (като имам възможност и да ми го внесат, ако ще е по-изгодно) като съм си предвидил 700-1000лв за обслужване на най-необходимото за начало?

Коментар

според мен няма да ти стигнат 5000 лв. за читав автомобил

Коментар

Младежо, никой не знае какво ще рече за теб "читав" автомобил ?!?!! Вероятно за вас щеше да е достатъчно изчерпателно да напишат няколко човека: Да/Не ще ти стигнат/няма да ти стигнат и туй то А?
                              Това че темата била се отклонила, не е съвсем така, понеже като нищо, като купиш въпросното возило и то може да се окаже паметник !!! Та разходите и поддръжката на кола си искат своето. Нали не мислиш че всичко приключва с покупката му ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X