Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда црв загрява след смяна на термостат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда црв загрява след смяна на термостат

здравеите наложи ми се смяна на термостата на хондата ми ,тъикато не исакше да загрява!
    Смених го и на прав поглет всичко се оправи,но забелязах че в в последно време колата взе да загрява много!А това е голям проблем. на какво може да се далжи това?
    Може ли да са обаркани маркучите на термостата?
    Или грещно свързване на газовата ,или това (у образно съединение)но преди смяната съм минал около 40-50 хил , киломентра с тази газова и нямах проблем!
    Или виздух в системата (но ме съмнява)Молия за помощ ?Ако трябва ще кача снимки!

От: Хонда црв загрява след смяна на термостат

Минал си щото оня термостат е бил постоянно отворен, ся тоя като бачка нормално вече проблема с У образното е на лице, оправи си връзките на изпарителя инак ще си прегрееш колата някои ден.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

При мен, преди години когато сменях на моята хонда термостста, новия който сложих не работеше. Не искаше да отваря хем хубава марка бях взел. Докато чаках да загрее и да се обезвъздуши системата и хоп 95 градуса. За това в ръководството дават преди да се монтира новия да се тества дали отваря и на колко градуса. След рекламация, и тестване на другия нов работата стана. Имай и това като идея

Коментар

Здравеите мисля че проблема се разреши оказа се:Газова? - Неправилно свързани маркучи на изпарителя. Преди смяната термостата незнаино защо съм нямал никакви поблеми!!(но след смяната на термстата с Нов си оказа влиянието)
        Маистора ми визтанови това те образно свързване и свърза правлно маркучите (имаите предвит че съм карал така 40-50 хил. км )за това се двуомях!
        Колега ЗЕРО се оказа прав !Благодария ще кача снимки преди и след смяната !

Коментар

Здравеите мисля че проблема се разреши оказа се:Газова? - Неправилно свързани маркучи на изпарителя. Преди смяната термостата незнаино защо съм нямал никакви поблеми!!(но след смяната на термстата с Нов си оказа влиянието)
          Маистора ми визтанови това те образно свързване и свърза правлно маркучите (имаите предвит че съм карал така 40-50 хил. км )за това се двуомях!Благодария на Зеро оказа се прав !но все още се чудя как преди смяната на термостата всичкоси беше ок!

Коментар

не знам какво има за двуомене, написал съм ти горе ще си нямал проблем, защото като е прецакан термостата и дори малко да седи отворен водата циркулира покрай него и тои работи коректно. Слагаи ки новия термостат тои е затворен и като го няма баипаса тои седи в десета глуха до него трудно достига гореща вода за да реагира от там и проблема. Просто самия термостат е заврян в тва тяло и седи малко далеко от циркулацията именно онзи У образен маркуч върши тази работа, закара му гореща вода на място за да може да бачка корекно. Не случайно термостата е на 72 градуса, защото е изчислено че на това място при тази температура двигателя ще е с поне 20 градуса по горещ, ако беше монтиран в самата глава, тогва щеше да отваря от 82-87 градуса Нещо не ясно ?

Коментар

Не висичко ми се изясни!
              Благодаря отново!
              След въстановяването на баипаса от газажията висчко е ок колата забива на едни градоси и няма мърдане повече!
              Колата работи перфектно!Така че внимаваите с калпавите газажии!Просто аз съм имал късмет че термостата не ми е работел коректно и съм минали хиляди километри по чужбина без да прегрея двигателя!

Коментар

Аз кат ти разправям

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X