Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За прословутото скърцане в задния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За прословутото скърцане в задния диференциал

Здравейте колеги,
    Миналата година и аз се сдобих с прекрасната машина CR-V 1-ва генерация 147к.с. Като цяло, впечатленията ми за автомобила са повече от добри.
    Още в началото усетих прочутото скърцане в задния диференциал. След доста четене из този и други форуми, както и по мнения на майстори, останах с впечатление, че това е нещо нормално и се появява, защото задния диф дълго време не е работил.
    Веднага, на следващия ден след покупката, смених маслото на диференциала с оригинално на Honda и зачаках да падне първия сняг, за да раздвижа задните гуми. Миналата година обаче, сняг във Варна така и не падна, та раздвижването се случи едва тези дни. Въпреки многото въртене, скърцането за съжаление продължава.

Ще се радвам да споделите идеи какво да правя от тук нататък, за да отстраня проблема.

От: За прословутото скърцане в задния диференциал

Честито колега.
    В началото след смяна не се оправи затова се наложи да "шлайфам" дисковете и от тогава не съм имал проблем.
    Начина е следния:
    -Вдигаш цялата кола във въздуха (аз подлагах бордюри и дъски).
    -Палиш колата, включваш на първа и почваш полека да дърпаш ръчната до момента в който аха-аха да угасне и я оставяш така 5 мин (скърцането е невероятно).
    -Връщаш ръчната и включваш на 5-та и я оставяш още 5 мин.
    След това гасиш и си сваляш колата на земята.
    Може да ти се получа като на мен да ти светне лампата за ABS-a и да не гасне.
    Не се притеснявай покарай 20-30 км и трябва да угасне (моята угасна на 5-тия километър).
    Успех дано съм бил полезен.
    Последно редактирано от koko__2002; 05-01-16, 13:14.

Коментар

След тази процедура не се ли сменя пак маслото на дифа?
      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Аз не съм го сменял.

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
          Честито колега.
          В началото след смяна не се оправи затова се наложи да "шлайфам" дисковете и от тогава не съм имал проблем.
          Начина е следния:
          -Вдигаш цялата кола във въздуха (аз подлагах бордюри и дъски).
          -Палиш колата, включваш на първа и почваш полека да дърпаш ръчната до момента в който аха-аха да угасне и я оставяш така 5 мин (скърцането е невероятно).
          -Връщаш ръчната и включваш на 5-та и я оставяш още 5 мин.
          След това гасиш и си сваляш колата на земята.
          Може да ти се получа като на мен да ти светне лампата за ABS-a и да не гасне.
          Не се притеснявай покарай 20-30 км и трябва да угасне (моята угасна на 5-тия километър).
          Успех дано съм бил полезен.
          Как точно помага тази процедура?
          В смисъл, какво точно се случва с диференциала, когато се дръпне ръчната на първа и после се остави на свободен ход на 5-та?

Коментар

Смени си пак маслото 29,20 лв е!!!!!!
            Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
            Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
            Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
            Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X