Здравейте колеги! Трябва да ремонтирам скоростната кутия на моето ЦРВ заради шум от лагерите на първичния вал.Знаете ли читав майстор на ръчни скоростни кутии във Варна .Благодаря за вниманието!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ремонт ръчна скоростна кутия
Свий
X
-
От: Ремонт ръчна скоростна кутия
Първоначално публикуван от jja Преглед на мнениеА сигурно ли е че трябва? Две коли съм имал с такъв шум и така си и карат още 150-200000км по-късно.
Коментар
-
Аз имах същите притеснения като теб с първата такава кутия. Тогава от самите сервизи дето се занимават с това ме отказаха. Казаха че така ще изкара много време и най-вероятно ще надживее колата. Така и стана.
Друго което трябва да вземеш предвид е изобщо немалкия шанс ремонта да не излезе успешен. Работата е сложна, едно нещо да се претупа всичко отива на кино. Тогава вече ще имаш не потенциални а реални проблеми с кутията.
Да се износи нещо друго в кутията от този лагер по скоро не. Това което може да стане е лгера да се разпадне и парчетата от него да повредят нещо друго в кутията. Но това вече ще се случи на такива километри дето отдавна ще си е заминала колата.
Коментар
-
Не съм имал кола на която да не чувам скоростната кутия при пуснат съединител на място. Към този шум принос имат освен лагерите на първичния вал и зъбите и лагерите на зъбните колела и както опитът показва, шумът не винаги изчезва след подмяна на лагерите на вала. Нормално е този шум да расте през цялата експлоатация на кутията без да е непременно признак на скорошна повреда.
Отделно че наистина при ръчните скоростни кутии успешните ремонти са по-рядко. Двигател кой да ремонтира се намира значително по-лесно.
Обичайните тревоги от този шум са свързани (1) с твърде остър слух или повредено радио и (2) постепенно свикване с колата и различаване на звуци които и преди си ги е имало. Айде и (3) недостатъчно масло в кутията. Не е зле да провериш първо това.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dian_trifonov Преглед на мнение..........Знаете ли читав майстор на ръчни скоростни кутии във Варна .Благодаря за вниманието!Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Сменяш маслото и слагаш, но читава и проверена, добавка, и си шампион.
Мога да ти кажа какво ползвам, а и давам на приятели и пациенти от 17 години.
Металокерамика е и работи.
Пиши на ЛС, и ще ти обясня.
Ако си от София и ще ти демонстрирам, че имам същият проблем,
но като сменях маслото добавката не беше в мен.
Взех я след няколко дни, но както става обикновено, отлежа повече от година в жабката.
Сложих две в скоростите (една доза е за до 2л.) и една в раздатката преди около 300км., та можеш да проследиш как работи, щото И трябва технологично време.
Имам и в задният диф (с 85W140 съм), а и можеш да чуеш как мърка мотора.
Също така си прецаках помпата на хидравликата, щото явно съм по-проС отколкото си мисля, та смених семеринг, О-пръстен, добавка за хидравлика, и вече не се газира и постепенно почти млъкна.
P.S. Гледам още си "сив", та май нямаш ЛС, а и видях, че си от Варна,
та ако искаш ми звънни на 0898 82 О1 82.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар