Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа на предни чистачки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помпа на предни чистачки

Привет! Преди да почна да разглобявам, да попитам! След относително кратък период, в който: ту пръскаше, ту не; ту имаше налягане, ту не, окончателно спря да пръска на предното стъкло. Не се чува да работи. Задната пръскалка си е ОК. Вероятно проблема е електрически, ма кЪ да разбера какъв е и къде
    Колата е Цр-в, RD1.
    Последно редактирано от kalintry; 03-07-15, 19:39.
    Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

От: Помпа на предни чистачки

Първо може да провериш дали отворите на пръскалката не са се запушили, същото се получава и ако е мърляв самия резервоар. След това виж да не се е разхлабила електрическата връзка при моторчето. Дали работи помпата ще чуеш като пуснеш чистачката да пръсне докато си само на контакт, без да върти двигателя. Ако не върви помпата, провери какъв волтаж стига до нея. Ако волтажа го имаш, а помпата не работи, я сменяш. Но може и само да е корозирала буксата.

Коментар

Оказа се помпата. Размених предна и задна! Стигат се доста тегаво. Oписано е подробно с картинки в сАвеЦкото Ръководство за експлоатация и техническо обслужване – сваля се подкалника. Не се сетих да правя снимки, но ще се опитам да обясня.
      Помпите изглаждат еднакви, но не са: 1. Отвора за изпомпване от казанчето и отвора за маркуча към пръскалките са под различен ъгъл. Не е проблем – с леко наместване на маркучите се получава и на практика са взаимозаменяеми; 2. Буксите за захранване са също различни, но след разглобяване/разрушаване на мъжките елементи, кабелните обувки влизат без проблем в помпата. Омазах ги после със силикон за изолация.
      Линията за предното стъкло е изцяло бяла/прозрачна, барабар с помпата, която прозира и се виждат, нещо като петна от ръжда в горния и край. Линията за задното стъкло е черна и по помпата /също черна/, обяснимо нищо не се вижда. След смяната на местата на помпите отзад пръска някак лениво, без налягане, но върши работа. p. s. В ръководството картинките са от Б20Б. При Б20З помпите за по-голяма здравина са вкарани в oбразна пластмасова форма, която е прикрепена с контра!!! към казанчето за течност.
      Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

При мен, на Витарата, бяха разменени помпите и ми изтичаше течността през пръскачката на задното стъкло. Размених ги и се оправи. И преди и сега, пръска някак вяло на предното стъкло. Ще я мисля някаква.
        Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X