Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с шофьорския прозорец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с шофьорския прозорец

От много време преден ляв прозорец-шофьорският се движеше трудно, а миналата година имаше момент, когато спря да се движи изобщо, но после се оправи. Сега като се постопли времето и опитах да го смъкна и нъц, не помръдва. Като натисна копчето за сваляне и чувам във вратата леко бръмчене само и стъклото не помръдва, като натисна нагоре леко помръдва, но няма накъде да ходи. Поръчах нов механизъм комплект с моторче, но сега възникна проблема с махането на стария механизъм. Стъклото стои в затворено положение и нямам достъп до болтовете, които закрепват стъклото към механизма. Как да го накарам това стъкло да слезе до долу за да се открият тези болтове?
    Honda CR-V, 2001 147 h.p.
    Citroen C4, 1.4 vti

От: Проблем с шофьорският прозорец

С помощ от приятел. Един натиска бутона за отваряне, а другия при отворена врата с длани отвън и отвътре помага на стъклото да слезе надолу. Може първо да се опитате да размърдате стъклото напред - назад в касата на прозореца - да не се е заклинило.
    Първо обаче се увери че моторчето е максимално вдигнато положение, преди за го спуснеш надолу. Помагащия да внимава да не изпусне стъклото като му помага да слезе, тъй като ако се е откачило/отлепило от водачите при отклинването може да падне свободно надолу и да се счупи. Гледайте да следвате движението на стъклото по вратата при "помагането".

Коментар

От: Проблем с шофьорският прозорец

Успях да сваля механизма, като го освободих от всички болтове, с които се държи, това позволява ножицата да се движи и да се смъкне прозореца надолу и да има достъп за откачане на стъклото от механизма.
      Honda CR-V, 2001 147 h.p.
      Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

От: Проблем с шофьорския прозорец

Здравейте,
        За да не пускам нова тема ........
        Искам ключето което закючва прозорците да заключва само задните за да може жена ми да да си играе с прозореца а малкия да не може. Вчера раздгледах ръководството и кабелите, видях кой кабел се прекъсва когато се спират стъклата и мисля да дам на късо тези които са на дясната врата.
        Ако някой го е правил, моля да сподели някоя идея.

Поздрави.
        Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Здравейте,
          Не успях да го измисля инелигентно. И поради това реших да подходя по друг начин.
          Направих тъка че задните прозорци да оправляват само от шофьорския панел. За да не си играе малкия с задните прозорци и прозореца на посажеската врата да не е зключен.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150522_194927.jpg
Прегледи:1
Размер:75.3 КБ
ID:5661926
          И зада е всичко като хорат изолирах въпросното кабелче което спира задното копче:

Име:IMG_20150522_195056.jpg
Размер:53.3 КБ
ID:5661943
          Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Напоследък имам проблем с вдигането на прозореца на пасажерската врата. Миналата година го профилактирах като чистих колектора на моторчето, смазах редуктора и триещите се съединения. Наложи се дори да раздвижа една от лагеруващите втулки ... фабрчно е била набита толкова плътно, че вместо да се върти се плъзгаше в релсата. Сега забелязвам, че при вдигане отново върви тегаво и ако е само на акумулатор не може да вдигне стъклото до горе.
            Поръчах си цял механизъм (втора ръка) за да видя дали проблема наистина е от механизма и моторчето но ако все пак имате няк'ви идеи, казвайте ...
            Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

... такаа, механизма пристигна като на второ четене се оказа с по-къси рамена кето на практика означава, че стъклото не слизаше напълно до долу. Първоначално реших да го оставя така нооо ... нещо ме зачовърка.
              Не съм на 100% сигурен но мисля, че е бил от Хонда Сивик като забелязах, че освен по-късите рамена различното при него е и спираловидната пружина която спомага за по-лесното повдигане на стъклото.
              В крайна сметка си оставих стария механизъм като леко го ъпгрейднах по начина показан на снимката.

Име:P8070003.jpg
Размер:101.3 КБ
ID:5674985

Сега стъклото вече лети нагоре и пее.

п.п. Остана ми работещо моторче с редуктор за предна дясна врата, така че ако някой има зор да свирка.

Коментар

Само за протокола - моторчетата на предна дясна и задна лява врати са еднакви.
                Така че, ако някой търси моторче за задна лява врата, също може да свирне на @tzocho
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Тенкю, Краси!

Новия-стар механизъм също го давам, макар че на т'ва устройство няма к'во толкова да му се повреди.

п.п. Краси, нищо не каза за новата придобивка но предполагам, поради това, че жена ти е доволна от избора.

Коментар

Ааа ... за Блак Едишън-а ли питате
                    Ко да казвам, тя не е нова, същата като предишната е, само магаретата под вече черния капак са със четир'се-и-нещо повече. А т'ва определено кефи

Коментар

Здравейте, да попитам и аз - всичките ми стъкла се вдигат мноооого бавно, а на задна дясна врата последният път едвам се качи с подбутване. Дайте идеи какво да отварям и смазвам, и дали има изобщо смисъл от подобно упражнение. Също ако някои може да покаже някаква картинка как се смъкват корите ще се радвам, че не ми се ще да изкъртя някоя щипка, докато налучквам.
                      'Облагането с данъци е изтънчен начин да искаш пари със заплаха'

Коментар

За каква кола става дума, ако е за ЦР-В 1-ва ген. мога да помогна със свалянето на корите на предните врати

Коментар

Здравейте. Явно и аз ще се включвам в тази тема.От как купих колата това стъкло се сваляше и качваше с прехрупване ....но днес като го свалих и пробвах да го кача ...нъц ,там си и остана.Иначе моторчето бръмчи но прозореца не помръдва.Някъкви идеи?
                          CRV 1998г 128кс

Коментар

Изпилени зъби на полумесеца - виж снимката в пост #7.
                            Отваряш, гледаш, преценяваш - наваряване и изпилване на нови зъби, или "нов" механизъм.
                            Зъбите се износват, когато има луфтове в шарнирите на "ножицата".

Коментар

На колегата от работата ми,наварих с цо-2 и с флекса нарязах нови зъби преди седмица
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X