Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теглене на кола с автоматични скорости?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теглене на кола с автоматични скорости?

Не я тегли ако двигателя не работи.
    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
    Grand 3.1TD
    0898 620 306 Стоян

Коментар

А най-сигурно е да разкачиш карданите, ако си много на зор и ти е спешно. Тогава спокойно можеш да теглиш автомат колкото искаш.
      ... to be continued

Коментар

От личен опит.Мерцедес с автомат 722.6 съм го теглил безпроблемно около 25км.със скорост около 30-40км.Беше скъсал масата на двигателя,до купето и отказа да запали когато спрях замалко.Вече навъртях поне 40 000км след тази случка.

Коментар

Значи да разбирам че с работещ двигател нищо и няма да се тегли понеже си качва масло в кутията където си трябва.
          А иначе защо ще я тегля?! ми надявам се никога да не ми се наложи но да кажем стане нещо с двигателя и неще да пали, трябва да я издърпам до сервиз или до вкъщи е за такива неприятни случки исках да знам мога ли да я тегля на 5-10км да кажем, щото тя е градска кола от града не излиза, та няма да ми се наложи да я тегля от София до Пловдив
          Ивич, говоря за Тойота Ярис
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
            Значи да разбирам че с работещ двигател нищо и няма да се тегли понеже си качва масло в кутията където си трябва.
            А иначе защо ще я тегля?! ми надявам се никога да не ми се наложи но да кажем стане нещо с двигателя и неще да пали, трябва да я издърпам до сервиз или до вкъщи е за такива неприятни случки исках да знам мога ли да я тегля на 5-10км да кажем, щото тя е градска кола от града не излиза, та няма да ми се наложи да я тегля от София до Пловдив
            Ивич, говоря за Тойота Ярис
            Като те гледам не питаш дали можеш, ами чакаш някой да ти каже може и да ти обясни с колко точно и докъде може баш с Ярис нещо си, някоя си година с еди каква си кутия. Тук е пълно със специалисти баш по тая скоростна кутия!
            Може и 200км да я теглиш с 60км/ч и нищо да не и стане за следващите 20-30-40-50 000км, може и 10км да я теглиш с 10км/ч и пак да я съсипеш. Зависи не само от вида, ами и от състоянието на скоростната кутия. На 15 години е. Освент това на тоя Ярис скоростната кутия си е баш като на 2 тонен джип - същата е и е точно толкова здрава. Разбра, че има случаи да се теглят автоматици без видими последствия. Риска си е твой. Щом не го пише в ръководството не рискувай. Казаха ти какъв е проблема на тегленето на автоматик, ама ти не - ко ше стане ако я тегля 10км... ама ако не може 10, поне 7 може ли...
            Ади стига глупости!
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Нищо от тва което написа няма смисъл, не знам що си изхабиш нервите да пишеш въобще, явно си чел темата ама между редовете. Всеки мои пост след първия е отговор на въпроси зададени от колегите. Един пита що ще я тегля, друг колко мисля да я тегля, трети да сваля кардана и прочие. Това ми е първия автоматик и не искам да разбера че не е трябвало да се тегли след като съм го изтеглил 20 км примерно. Нещо против да питам и други работи?

Коментар

Нищо от тва което написа няма смисъл, не знам що си изхабиш нервите да пишеш въобще, явно си чел темата ама между редовете.
                Това означава чисто и просто, че нищо не си схванал. В тази светлина и аз се чудя що се хабя да пиша. За нервите ще има да вземаш.

Само едно нещо се чудя. Що дири Ярис в Хонда раздела?

Коментар

Единствения сигурен начин да се разбере дали може е като се пробва,но щом е в рамките на града аз не бих рискувал за 50лв(за пътна помощ) да дърпам дявола за опашката(че незнам на колко дърпания издържа).
                  . LRE Bulgaria.
                  RRC SE V8 91г.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    Това означава чисто и просто, че нищо не си схванал. В тази светлина и аз се чудя що се хабя да пиша. За нервите ще има да вземаш.

Само едно нещо се чудя. Що дири Ярис в Хонда раздела?
                    Схванах как да не съм, схванах че кутията ми може да се счупи всеки един момент без значение тегля ли е или не, както се казва няма нищо вечно на тоя свят въпроса е кога ще му дойде времето, само че аз тва си го знам, нямаше нужда да ми го казваш .
                    Яриса никои не го е канил в Хонда раздела, както казах чел си между редовете, темата и въпроса ми от първи пост са теглена на кола с автоматик хиудротрансформатор, каква кола, къв модел не съм казвал, поясних после щото да не намесват Хондата от подписа ми, а и явно имало значение за различните марки. А защо в Хонда раздела ли, ми тук се чувствам най-комфортно, сред свой като у дома си дето се вика, нищо че съм на гости на offroad форума
                    Последно редактирано от zero; 02-02-15, 19:30.

Коментар

Схванах как да не съм, схванах че кутията ми може да се счупи всеки един момент без значение тегля ли е или не, както се казва няма нищо вечно на тоя свят въпроса е кога ще му дойде времето, само че аз тва си го знам, нямаше нужда да ми го казваш .
                      Топло.
                      Ако имаш един агрегат, който ще работи 20 години в нормална експлоатация, то на 13-тата година като го натовариш доста повече, от това, което е предвиден да понесе, той сигурно ще се счупи, защото е налице определено износване. Нищо, че иначе би работил още 7 години (образно казано).

Коментар

Ми е това исках да си изясня кво се случва с кутията, явно нейната неутрална няма нищо общо със свободната при РК. Затова по добре да питам сега от колкото след като съм направил беля поради незнание.

Коментар

Да споделя моя опит по темата.Имам Х3 автомат.След изминаването на не повече от 500 м.по инерция с изгасен мотор,при последвалото запалване и включване на скорост светна веднага и лампата на автомата и след около 2-3 км угасна.Дали електрониката е свръх предпазлива,или на кутията наистина и е било зле не знам,но последствия от тази ми глупост засега няма.
                          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                          Враца

Коментар

Аи сега понеже сте отзивчиви да се възползвам и да ви питам, как е правилно тогава при ГТП когато колата е качена на валяците за тест на спирачките, на N или на D макар че там не би трябвало да има кои знае кво значение за 1 минута с работещ мотор ?

Коментар

На теста на спирачките ще ти кажат как трябва - на N и с работещ мотор.

Впрочем с работещ мотор и изправни скорости можеш да си я теглиш колкото си искаш, ама тогава възниква въпросът защо ще я теглиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                На теста на спирачките ще ти кажат как трябва - на N и с работещ мотор.

Впрочем с работещ мотор и изправни скорости можеш да си я теглиш колкото си искаш, ама тогава възниква въпросът защо ще я теглиш.
                                може да е скъсал полуоска примерно
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X