Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно загрява Хонда црв 147к.с

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно загрява Хонда црв 147к.с

От както карам колата, стрелката не помръдваше и зиме и лете от средата.След като загрее и със стария термостат.С новия колата загрява много по - бързо и зимата е значително по приятна и топла.Вчера ходих при газаджия,който каза,че ако е има проблем сега ще е имала и със стария термостат.При включена врътка към топла....стрелката стои до средата и не мърда.При завъртяна към студена стрелката се покачва малко преди червения сектор.Възможно ли е да е някакъв топъл термостат и да отваря по късно? Малко преди червения сектор не е ли вече опасно?Охлаждащия вентилатор се включва доста по-късно!

Коментар

Термостата е на 78 градуса по спомен, и няма как да си купиш по топъл, поне размерни маркучите както е казал колегата, тоя дето идва от парното го сложи на място на тоя дето идва от изпарителя. Газаджията ти го мързи в червата, може със стария да си нямал проблем щото може да не е затварял до краи, а тоя сега работи нормално и вече газовата си казва думата. Може и конструкцията му да е нещо по различна от предния и да оказва влияние знам ли, но докато не си оправиш тоя баипас може да си прегрееш и колата. На газаджии и наркомани вяра да нямаш, най вече на газаджии!!!! всичко лошо което може да се случи на една кола тва е от газаджии, ако тук има някои газаджия и ми се обиди на думите, нека се обижда всичките са един дол дренки.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
        ... всичките са един дол дренки.
        Славчо, нещо си им набрал на "масторите" май ама тя рутината и липсата на желание за развитие е обичайно състояние за нашия кенеф ...

Аз си мисля, че има вероятност да му е разменил маркучите ама като ви чета писанията чак сега оценявам факта, че си я купих с монтиран ГИ.
        Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Към Tozzidozzy : виж пост 11, мисля, че и при теб е това, не пипай термостата, а си виж двата маркуча, влизащи в него.За това дали е опасно...зависи как гледаш на едно прегряване на двигателя.

Коментар

Здравейте юнаци !!!
            Според дедо поп, тоест аз, проблема е много елементарен и трудоемък, не прочетох всичко но това е симптом на въздух в системата 100 % случвало ми сее много майстори не знаят, че този джипец се обезвъздошава като ладата требва да отвориш клапана на парното при обезвъздошаването и си готов!!!
            HONDA CR-V 2000 B20Z1 500 kw, опсс оборота хахаха

Коментар

Все още си карам така! Възможно ли е при смяната на термостата майстора да е разменил мъркучите?и Ако разменя мъркучите може ли може ли да доведе до нещо неочаквано?

Коментар

Миналата седмица като сложих моята газова и бяха взели водата от маркуча преди термостата и правеше същите к-енски номера, след това ги накарах та взеха водата след дросела и сега всичко спи... дай снимка къде ти е вързана водата на газовата да ти кажа какъв ти е случея.

Коментар

Първоначално публикуван от sonik_blast Преглед на мнение
                  Миналата седмица като сложих моята газова и бяха взели водата от маркуча преди термостата и правеше същите к-енски номера, след това ги накарах та взеха водата след дросела и сега всичко спи... дай снимка къде ти е вързана водата на газовата да ти кажа какъв ти е случея.

Утре ще снимам и ще пусна снимка!

Коментар

Дайте предложение кой в София може да погледне колата.Някой който се е сблъсквал със същия случай.Онзи ден ходих при един приятел,за да му демонстрирам как загрява. Стояхме,форсирахме,въртяхме клапи.Вентилаторите се включват,а стрелката от средата не мърда.Тръгнах си и врътнах отново копчето на студено и не щеш ли стрелката отново скочи. Изглежда го прави само в движение.Преследваме се като котка и мишка.

Коментар

Още чакаме снимките от 05.03.2015. Ти сам не искаш да си помогнеш.

Коментар

Това успях да снимам!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150324_124920.jpg
Прегледи:1
Размер:150.4 КБ
ID:5650211Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150324_124920.jpg
Прегледи:1
Размер:150.4 КБ
ID:5650211
                        Прикачени файлове

Коментар

Здравей,
                          Като гледам дюзите са Romano, моята газова съшо е Romano и съм супер доволен. Пиши на Ivo Lenkov от червения форум(неговя сервиз трябва да е офицялния за Romano). Мисля, че той ще ти помогне ако е от газовата.
                          Успех.
                          Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Ами няма какво да гадаем повече, още в началото ти казах, така няма да стане с тоя монтаж, водата ти е вързана баш на баипаса което си личи на втората снимка, вижда се зад термостата къде е закачен маркуча а там трябва да е У-образното съединиение, сега намери начин да си възстановиш тая връзка там и маркучите за изпарителя с троиници да ги изместиш към парното. За да не режеш оригиналните към парното просто ги измъкваш от оригиналните места слагаш троиника, и добавяш парче маркуч за връзка вече към щуцера това е.

Коментар

Да вързана е точно където не трябва!....

Коментар

Здравеи те колеги аз имам същия проблем,След като ми се наложи да смения термостата ,в момента имам голям проблем колицата ми взе да загрява,На място няма проблемне мърда от средата но тръгна ли в грацко и да изклуча парното колата вдига критично срелката!
                                Та мисълта ми е от какво може да е така и аз карах колата на газ 40 -50 хил, и нямах проблем до смяната на термостата , Какво е спрет вас Разменени маркучи?
                                Грещно свързване на газ. уредба(у образно съединение) или Възух в системата?Молия за помощ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X