Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Припуквания и прискърцвания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Припуквания и прискърцвания

Здравейте,
    От два дена си имам нов дерт по CRV-то.
    Когато колата загрее при натискане на спирачките и потегляне, докато колата се движи бавно се чуват едни странни звуци от предно дясно колело. Звучи точно като припукване и прискърцване. Тъпото е, че примерно докато дойда на работа днес не се разпука, та не можах да я закарам на сервиз, защото как да им обясня, че "тука нещо пука, ама сега не". Най-вероятно довечера докато се прибера пак ще се разпука/разскърца.
    И сега знам, че при тия обстоятелства темата отива към тото, обаче все пак ще се радвам на някакви идеи и предположения.
    Възможно ли е да има примерно някаква шупла или песъчинка някъде по накладките и оттам да се чува това... Или пък някаква част от окачването, която да се товари повече при потегляне/спиране и само тогава да се оплаква. Лошото е, че хич не съм в час и незнам как примерно да натоваря окачването, за да си проличи откъде е. Най-странното е, че при дупки, бабуни и друсане не се чува нищо, само при спиране с определена скорост и потегляне.
    'Облагането с данъци е изтънчен начин да искаш пари със заплаха'

От: Припуквания и прискърцвания

Здравей,
    Като се разскърца пак почни да въртиш волана от единия край до другия край, за да чуеш дали скърца. И пробвай да минеш през по- висок легнал полицай с 30 км/h тъка, че идвете предни гумида слезят от легналия полицай по едно и съшо време, трява да изтярака силно от съответната страна. Ако 1. и 2. са + много вероятно шарнира да ти е за смяна.
    Легенда: Легнал полицай означа изкуствена неравност на пътя, моля внимавайте какво правите и с кого.

Поздрави.
    Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Пука или не, иди на сервиз, като вдигнат колата на подемник, ще прегледат окачването, луфтове по колелата и ще си покаже, няма нужда да чакаш да почне да пука, че да идеш .
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
        Пука или не, иди на сервиз, като вдигнат колата на подемник, ще прегледат окачването, луфтове по колелата и ще си покаже, няма нужда да чакаш да почне да пука, че да идеш .
        Днес беше в бокса, долен шарнир пред разпад и 80 кинта задна. Иначе всичко останало по окачването си било наред...Само дето за има няма 12 км, докато се прибера и се разпука пак.. Та сега се чудя кой се опитва да ме прави на идиот - сервиза ли, колата ли... Дано да се разпука утре пак, че да им я закарам и току виж тоя път боба или картите, или там каквото ползват за "диагностика", уцели

Коментар

Имал съм случаи, между ламарината която предпазва дисковете и самите дискове попадат камъчета и така скърцат.Там огледахте ли добре.

Коментар

Аз имам подобен проблем и също е от предно дясно. Има го именно при тръгване например, а съм и забелязал, че е по-изявено при топло време. На 3 сервиза съм ходил и никoй не намери нищо нередно. Имам си мое предположение- пластмасовите кори на предния калник са се разхлабили и прискърцват с метала отдолy. Понеже ми писна да търся безрезултатно си я карам така и не ми пука.
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Проверете си вътрешните тампони на стабилизиращата щанга, видимо може да изглеждат добре но щангата като я напънеш да се мести в тях. А ти видя ли че шарнира е пред разпад че ти го смениха, заниш ли кво тропане ще е ако шарнира е пред разпад ?
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Не съм видял нищо - аз съм от тия простите, дето вярват, че хората си работят съвестно и за това просто си оставям колата и очаквам да ми се обадят и да кажа кога да си я взема. Ще ходя май при един приятел, и там да я катерим и разглеждаме, че той по-принцип се занимава с други марки и не искам да го тормозя.... ама явно натам върви работата.

Коментар

Ако излезне нещо подобно на това, което аз описвам и предполагам, да обадиш.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X