Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• HR-V

Привет!

Почти на 100% съм решил да се зарадвам с ХР-В късата база. Само ми трябва малко подкрепа за избора. С нея освен по асфалта ще се ходи много на риболов. Естествено риболова не е тежък офф, така че най-важното за мен е надеждна ли е нейната по-слаба система 4х4 за това хоби. Така или иначе си има черни пътища,къде по чакълести, но и такива с повечко кал, сняг и т.н. Към момента съм с Дайхатцу Фероза с което притеснения от къде ще минавам не съм имал. Но предвид, че рядко прибягвам към двойното му,това че е 92г, асфалтовите километри които минавам и желанието за нещо по ново и комфортно съм решил че е време за смяна. Освен това са икономични, с най-голям багажник от себеподобните и с възможност за монтаж на газ на мястото на резервната гума.Ако има собственици на ХР-В или ЦР-В(нали са с едно и също 4х4) любители на лова,риболова и леки разходки извън асфалта да дават съвет.
    Благодаря!

От: HR-V

Много приятна Хонда! Лесна за управление, но малко шумна на дълго поради късите си предавки /3000 на пета = 90/. За асфалт е без забележки, но на черно има няколко дерта - според мен най-неприятен е малкият клиренс /17см/ който съвсем не изглежда такъв отстрани, но толкова има от гредата зад двигателя до земята! Другото е липсата на бавни предавки, системата 4х4 си е достатъчно добра спрямо останалите характеристики, които те ограничават да се навреш в най-голямата кал! Ако е в добро състояние, колата си заслужава!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Сравнително опростен автомобил
      Като оглеждаш, виж ауспуха, ако е като на дизелов автомобил да знаеш, че яде масло. Моя беше така и сменях сегменти, не че е голям драма, ама ...

Разхода е 7-8л/100, като това без рейсърски изпълнения, то и без това до 110 е приятно, не че не може и повече, ама става и шумно и не особено подходящо. Аз съм спокоен шофьор и ме устройва

За две години, освен че ядеше масло и сменях сегменти, съм сменил предни амортисьори, термостата, че нещо беше заседнал, скъсах лява полуоска, та и нея и някакъв накрайник по окачването.

Та гледай да не е маслояд, че там ще ти идат - 400-500лв
      Огледай и полуоските, не че може да я разбереш много-много ама при успокоителния тампон се събира влага и гние, та там се късат.

Като поддръжка, не е много по различно от лека кола, маслото в дифа трябва да смениш - 30 и няколко лева.
      Зимно време в сняг не съм имал проблеми. Возията не е кой знае какво, да не кажа че си е твърда и скоклива
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ремонти, че ще има е ясно, за съжаление не купуваме нови автомобили, а такива на по над 10г. с незнайни километри. Но Хонда са си здрави, а частите се надявам и не много болезнени като цени. Бих си взел Форестър, но там частите...,а ако по боксера трябва да се бърка става страшно предполагам. Аз си карам с до 120,а возията и шофирането предполагам ще са доста по добре от Ферозата, все пак те е за хард терени. По неприятно ме изненада това, което споменава Едо за клиренса. Все ми е изглеждала с по-голям такъв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X