Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda 2005 въпрос/проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda 2005 въпрос/проблем

Здравейте, след безпроблемно четири годишно каране на Хонда CR-V 2000 г, скочих на следващата. Купих дизеловата 140 коня, Много добра колица. Имам обаче следните два въпроса засега :-):
    1.При работа на студен мотор до контактния ключ и бутоните за подгрев на седалките се чува едно "жужене/бръмчене". Със загряване на мотора намаля и спира напълно. Накой има ли идея какво е това. В купето е.
    2.Къде трябва да е стрелката на температурата при нормално загрят мотор - зимата, понеже моята е под половината. Имах проблем с предната Хонда- термустат и понагоряваше повечко. Четох доста и всички пишат че трябва извън града да гори около 7/100.
    На магистарала с 120 при - 10 студ, със чисто нови гуми М+S /малко тежки/ - 8,4 /100 и не можах да я смъкна

Ако някои има наблюдения да сподели. Благодаря
    Идеята ражда мисъл, мисълта ражда мечта, а мечтата създава характер !

От: Honda 2005 въпрос/проблем

Здрасти и честито.
    По първия въпрос прочети тази тема и най-вече, пост #-3
    http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=95349
    По втория въпрос- една идея под средата точно на "вълничките".
    Относно горенето на извън градско: под 7 гори - но лятото, зимата е малко повече, а и не вярвай много на показанията за разхода на таблото.
    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Благодаря отново,

При първа възможност ще го сваля това чудо и ще го почистя. А за горенете и аз така си и мислех относно лято зима, а и тези гуми. Стрелката е точно там където го описваш.

Благодаря, ще карам и ще питам :-)

Коментар

Здравейте,

Изникна ми следния проблем. Централното не заключва/отключва задна дясна врата. Оказа се че машинката не работи. Нова в Хонда 200 лв. Прозвънях всички обяви за части- или няма или са друг вид. Явно са проблемни. Някой ''побългарявал" ли е такава и дали при алармаджии могат да сложат някаква обикновенна машинка.

Благодаря

Коментар

Честито, и много безаварийни.

Има вероятност машинката да е еднаква с някоя от останалите по колата, и подозирам, че това е тази на предна лява врата. Говоря само за машинката, без лостовата система. Ако успееш да намериш парт. номера на машинките, ще се установи, дали са еднакви без разглобяване. Ако не, сваляш твоята и обикаляш по магазини и морги. Също така мисля, че е възможно тази машинка да стане и от 1-ва генерация CR-V, не вярвам чак толкова да са ги променили.

Ако не се справиш с намирането на оригинална, няма никакъв проблем да ти монтират някое универсално китайче

edit:
          Търсил ли си в ebay. Може и да знаеш, ама за всеки случай - правилната дума на английски е actuator -> door lock actuator. На Хамерикански не знам как се казва
          Последно редактирано от krasi-mir; 15-01-15, 18:28.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Абе че са проблемни-проблемни са, обаче само при Акорда съм чувал че се оплакват, а при ЦРВ-2 ти си първия който, споменава този проблем.
            Не знам обаче, дали машинките при нас са еднакви, с машинките при Акорда /предполагам са същите може би/.
            Колегите с Акорди масово си поръчваха от Ибей нови ,за около 30-40$ , та виж и ти там какво ще намериш.

п.п. Да нямаш проблем с жиците или буксите и да обвиняваш напразно машинката?
            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Не са кабели, в сервиз директно подавахме ток към буксите - нито отвяря, нито затваря. Не знам дали са проблемни, но на около 10 обяви звънях и всики машинки за 2005 бяха продадени . Ако имаше налични, то те не бяха същите, въпреки че са от 2005 година. Първо ще я закарам на алармаджии за да я видят и да изкажат мнение.
              Ще кача снимки малко по късно на машинката

Коментар

Проблема с машинките е срещан и извън този модел. Доста други хора се оплакват с всякакви марки и модели коли включително и аз Същия проблем го реших със сваляне на машинката, отваряне, почистване и затваряне. Гледам, че си и от Варна както и аз ако искаш не се занимавай с алармаджии защото надали е по токовете ами ми пиши на лично да ти дам номера на моя жичкаджия да те спасява.

Коментар

Благодаря, писах ти на личния

Коментар

Специални благодарности Simeon40. Твоя човек е "изрод". За него няма японски тайни . Оказа се проблем в електромоторчето. Влязла е грес по оста и е стигнала до четките. Върти, но няма мощност. Самото моторче има и защита от прегряване, и тя не бе ок. Всичко сега работи.

Благодарности

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X