Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Махане на фабричен теглич Honda

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Махане на фабричен теглич Honda

Здравейте,

Автомобилът е Honda CR-V 2000 г. Има поставен фабричен теглич Honda. Самият теглич може да се маха и слага. Има си специален механизъм и когато не се използва, човек може да си го прибере в купето (говорим за масивната метална част само). Махането става като се завърти една топка и след това се натиска самата метална част към купено. Ще го снимам теглича и механизма и ще го кача тук.

Проблемът при моя автомобил е, че механизма на теглича е запекал зверски и не може да помръдне. Съответно и не мога да махна металната част. И сега си имам перманентен теглич

Някой знае ли добър сервиз, където биха се заели с този проблем. Искам да сваля само масивната менатална част на теглича, а не всичко по теглича.

П.С. Вече пробвах в 2 сервиза и при един авто ключар. Тегличът е мазан и пръскан със всякакви мазила и субстанции . Не помръдва. В резултат от борбата по махането му, сега самият неханизъм е тотално прецакан

От: Махане на фабричен теглич Honda

След като заключващият механизъм е прецакан тотално, защо не решиш проблема глобално - махни целия теглич.
    Защото, с прецакан заключващ механизъм, тегличът е неизползваем явно.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Защо е зор да го махаш?......тука на перманентните тегличи им викат "пернишки парктроник".......

Иначе имам същия теглич (действащ) и ако е нужно мога да дойда някъде по София ,за да му "фанат чалъма" майсторите.

Коментар

Ха ха ха Май ще трябва Тия майстори тук нищо не разбират!
        Цялата работа идва от това, че пътувам извън страната с колата, а там има закони. Тук в БГ не е проблем. Аз дори предпочитам с теглича да карам. Но в Гърция и Западна Европа е забранено да се кара с теглич ако не го ползваш (теглиш нещо).
        И да търся сервиз или човек, който може да помогне тук в София.

Аз исках да го разработят някак си този механизъм и да си го ползвам теглича когато ми трябва, ама това свърши вече ... Освен ако не намеря същия или подобен теглич, който да пасва.

Предпочитам само теглича да махна, а не всичките железа по него. Идеята ми е някой ден като ми потрябва да имам опция. Та така ...

Ако някой има идеи да сподели.

П.П. Все забравям да направя снимки, но ще ги кача и тях скоро.

Коментар

Щом си прежалил ключалката ,не може ли да го нагреят с оксижен за да се раздвижи......

Коментар

Малко извън темата ама ква им е идеята да забраняват да караш с теглич?
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Ако се нахака някой в теб ще му нанесеш повече щети. Ако при сблъсък там се нахака някой пешеходец, велосипедист, моторист, също ще получи по сериозни травми.

ПП Тъй предполагам.
              A Lone Rider

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                Малко извън темата ама ква им е идеята да забраняват да караш с теглич?
                Идеята вероятно е,че стърчащо една педя желязо с форма на кука е опасно за радиатора на колата дето примерно те чукне леко от зад.Както и в някои случаи за пешеходец или колоездач при движение на заден ход.В Европа и в Гърция не е проблем да караш с теглич ако той е вписан в талона на колата.Светна ме един приятел с чисто нов Нисан Кашкай,живеещ в Дания.Поръчал си е колата изрично с теглич.Разгледах талона му,в него е описан теглича както и колко може да тегли с него.В нашите талони не съм виждал да споменават такива неща,вероятно пропуск на нашия Кат,за това ни щавят Гърците и искат големия талон и на леки коли чат-пат.

Коментар

Ето и клипчета на теглича. Моят е същия:

https://www.youtube.com/watch?v=WavgneaOERo

https://www.youtube.com/watch?v=bbfS3VYKE5Y

Коментар

Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение
                    Ако се нахака някой в теб ще му нанесеш повече щети. Ако при сблъсък там се нахака някой пешеходец, велосипедист, моторист, също ще получи по сериозни травми.

ПП Тъй предполагам.
                    Що си мисля, че ако някой ти се нахака - дали пешеходец, велосипедист, моторист - то проблема за нахакването е проблем на нахакващия се, а не твой?
                    Какъв ще да е тоя пешеходец, дето се движи с 50 км/ч след тебе, и се блъска в теглича ти?

Бах го в пешеходеца - то Джони Уокър се движи с 50ml/ч - това му е нормалната скорост..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Бах го в пешеходеца - то Джони Уокър се движи с 50ml/ч - това му е нормалната скорост..
                      Бах го в тоа Джони!!!
                      Тоа мнооо се мота бре!
                      Как да не го праснеш у тегличо.
                      GPS системи https://www.easytracking.bg/
                      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Да допълня офтопика ...
                        Взех да се замислям над твърдението че размерът нямал значение. Като гледам, моят е най-малък ... стои си кротко зад резервната гума, т.е. в заводския габарит на колата.
                        Таа ... бързаците пешеходци първо ще се опухат в гумата, после в теглича.
                        И преди тегличът ми да стигне до радиатора на спящата красавица зад мен, предния й капак ще е добил форма на палатка.
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Доколкото знам, изискването е на застрахователите.Логиката е , че тегличът нанася много щети на задния автомобил - радиатор, радиатор на климатика, картер и т.н. Без него застрахователят плаща само две брони евентуално, зависи от удара.
                          Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                          Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X