Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заден диференциал стърже + Видео - Honda CR-V RD1 2000 год.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заден диференциал стърже + Видео - Honda CR-V RD1 2000 год.

Реших да направа отделна тема по този въпрос защото само при зацепване на заден мост (диф.) се получава този звук много е силен и неприятен.
    Прикачвам видео направено с моя джи"си"ем :

Това се чува винаги когато задният диф. се включи, колата е газ/бензин но теста е правен на бензин в калнен терен и трева.
    HONDA CR-V 2000 B20Z1 500 kw, опсс оборота хахаха

От: Заден диференциал стърже + Видео - Honda CR-V RD1 2000 год.

Сменяно ли е маслото и въобще дали има останало такова в диференциала ?
    Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
    Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

Маслото е сменено преди 5 дни със това
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:oils_dpsfb.jpg
Прегледи:3
Размер:52.6 КБ
ID:5613069

Коментар

Сто процента има масло и сто процента няма да се оправи със смяната. Вероятно и в пълен завой не се чува, а вероятно и зимата на сняг и лед няма. Виждал съм доста такива ЦР-В ета. Звукът се получава само когато задния диф се понатовари, тоест когато задните колела имат що годе някакво сцепление. Мисля че е износване на многодисковия съединител след продължително каране със старо или неподходящо масло. Можеш да пробваш полирането на дисковете но и така да караш няма проблем ако не свири при пълен завой. Ето и една бегачка със същия проблем http://www.youtube.com/watch?v=_Gd4D-dgrFs само си усили звука на компа.
        Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 27-09-14, 18:45.
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Маслото е сменено с оригинално преди 5 дена нема ли вариант да е некой лагер на кардана или на дифа щото ми бучи в движение, некви майстори тук ми казаха че е от гумите ма ме съмнява, гумите ми са Bridgestone Dualer A/T 2010 год.дот. над 30-40 км.h започва бученето и некой път много рядко се чува и това пристъргване отзад, а при пълен десен пак се чува.
          Не искам да псувам но до тук ми стъпи смяната на разни неща над 1000 лева без труда.!!!!!!!

Коментар

Тривиален проблем, има писано за него тук
            Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Абе дали има значение е сега погленах отзад този железният чеп който е за баланс мисла и е дълаг 30 тина сантиметра са го вързали със свински опашки явно за да не клопа ???

Коментар

Тук е местото да сподела, че задният диф свири, дигнах го вчера на подемника да направа онази профилактика http://www.offroad-bulgaria.com/show...4513&p=1314773 та там къдет излиза пръта който върти гумата, е сега ше покажа:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viskomufa0.jpg
Прегледи:1
Размер:99.1 КБ
ID:5613797
                дали това е лагер и дали се сменя, ако някой знае нещо по въпроса да сподели, че ми се види скъпо теглото със тооо диференццц.
                Масло съм сменил със ориджинала на хонда, преди повече от седмица, и съм минал над 400км. също така стърже по същият начин, както на клипа по горе и след тази профилактика.!.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от дедо поп; 03-10-14, 15:50.

Коментар

Колега, това че оттам го чуваш не значи че оттам свири. По-вероятно е да свири от самия многодисков съединител. След смяната на маслото е необходимо да покараш известно време и постепенно шумът ще утихва, поне при пълен завой. За да утихне изцяло ако не е безвъзвратно износен, вероятно ще трябва още една смяна на маслото. Не се набутвай да отваряш диференциали, сменяш лагери и подобни. Покарай няколко месеца, умишлено я върти в кръг, зимата бухай в снега да върти и така.
                  п.п. дай малко по граматично с писанията, че по начина по който цвъкаш създаваш впечатление за пренебрежителност към марката, дето ние сме издигнали в култ.
                  "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Един колега тук беше писал преди време за един виещ на умряло диференциал който след всякакви опити и похвати не се оправял и не се оправял,накрая колегата налял повече масло от предписаното в диференциала и о чудо той утихнал. Темата трябва да е тук някъде ,но не я намирам с търсачката .

Коментар

Благодарско експлорер, да се надяваме че ще мина по тънката лайсна с дифа. И наздраве !!!

Коментар

Първоначално публикуван от mytanta Преглед на мнение
                        Един колега тук беше писал преди време за един виещ на умряло диференциал който след всякакви опити и похвати не се оправял и не се оправял,накрая колегата налял повече масло от предписаното в диференциала и о чудо той утихнал. Темата трябва да е тук някъде ,но не я намирам с търсачката .
                        Това е темата:
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=106249
                        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Емич още утре го пълна, ако тони33 е прав и всичко се оправи, нема как да ви се отблагодаря, но ще кажа нещо добро за вас на литургията в неделя .
                          И ха наздраве !!!

П.П. Ейй човек до човека стига, поговорка но вярна !!!

Коментар

Май е време да се включа и аз - и моята така скърцаше като се задействаше задния диф. Проблема се реши от самосебе си - както казват колегите, не се вкарвай в този филм да пипаш по диференциала, достатъчно е смяната на маслото. Според мен ти трябва полиране, за това вместо да я вдигаш с крикове и да я мъчиш с ръчна спирачка, се възползвай от снеговете и поледиците през предстоящата зима- повечко газ при потеглянията и я карай когато може да върти и със задните колела-постепенно би трябвало да ти утихне.

Коментар

Много благодарско за помоща, не съм я пипал още но тази седмица ще я вода на некъв спец по црв та.
                              Да видим ко ше каже той и те такате

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X