Обява

Свий
Няма добавени обяви.

C-RV 98г. изгасва в движение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• C-RV 98г. изгасва в движение.

Здравейте, от зор си купих Ц-РВ. Като цяло приятна кола НО както си карам по магистралата, 110 - 120км. и о кеф......... мотора изгасна. Връщам на нулева после пак 5ск. пали и продължава. Нищо по таблото не святка. И така 5-6 пъти докато не установих че, приятното изживяване се случва когато вдигна над 3300 - 3500 об/мин. за повече от половин - една минута. Колата има газов инжекцион но явлението го има и на бензин. Друг интересен момент е че, понякога при загрял двигател пали от от 3'ти опит. Моля колеги които са преживяли подобен кеф или имат информация за проблема да споделят мнение. Колега от друг форум, със общо взето същия проблем е сменил бобина, комутатор и датчик на Хол и така се е справил. Само ,че най-вероятно причината е в едно от трите изброени неща. Като броблемен се споменава и клемореда на Ц-РВ от тия години.

От: C-RV 98г. изгасва в движение.

Ми ... ти си си отговорил сам.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

+1 за клеморед. При мен,само че при Акорд се получаваше същото. След смяната с клемореда се оправи.
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

....пък и наи евтино е да почнеш от него, сваляне почистване натягане на пъпките ако може и то веднага ще си покаже тои ли е
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Проблема е решен. Причината е комутатора ( 71,50 лв. нов ). Аз смених и бубината за да няма пак някакви изненади. Освен това капачка, палец и свещи. Всичките бяха в лошо състояние. Твърде възможно е те да са скапали комутатора. Сега пали от раз и няма изненади по време на движение.

Коментар

Само за протокола - аз подобни дертове получавах и след реглаж на клапани - като позагреят и позатегнат (или там каквото им се случват) и гаснеше ако не е на принудитилен празен ход
            'Облагането с данъци е изтънчен начин да искаш пари със заплаха'

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X