Нещо се закучих с това Харви и все излиза по някой дерт - днес ми направи впечатление големият луфт на чистачките, оказа се че мога да ги местя десетина сантиметра нагоре надолу на ръка. Вдигнах кората да видя рамената и се видя проблема - полуразрушена пластмасова ябълковидна втулка на едното рамо. Естествено се е износил най-натоварения детайл, този който се закача за мотора и се върти на 360 градуса. Разгледах оцелелите втулки и се оказаха сглобяеми от две части, това ме обнадежди, че могат да се продават отделно от рамената като консуматив. Разгледах един сайт за части, но не ги виждам отделно, май вървят комплект с рамената. Някой ремонтирал ли е този възел да ми каже дали мога да си купя само втулката? Иначе рамото А комплект с втулките трябва да е от порядъка на 70-80 лева теоретично.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Голям луфт на чистачките
Свий
X
-
От: Голям луфт на чистачките
Ако смяташ, че може да се свали тази втулка и евентуално с нея да обиколиш да търсиш такава. Може и от друг автомобил да стане, чистачки са все пак.
Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
-
От: Голям луфт на чистачките
Днес направо минах през една морга където имат едно HR-V и си взех цялото рамо барабар с втулките. Не мога да разбера защо моето беше толкова износено? Ако са се ползвали толкова много тези чистачки би трябвало и на лостчето да му личи - изтъркани надписи, поразбит механизъм, но не - всичко си е перфектно?! Направо съм сигурен, че от всяка морга ще ми го извадят това рамо в перфектно състояние, явно това е поредната част която са ми сменили/откраднали преди продажбата - пластмасата която покрива механизма беше брутално вадена, с изпочупени щипки!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар