Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпросa за CR-V ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпросa за CR-V ?

Здравейте, колеги! Като притежател (от скоро) на Хонда ЦРВ 2001г. възникват в мен няколко въпроса, които ще Ви представя в няколко точки... ето ги и тях:

1. Не работи запалката - смених бушона, няма никой! Същото е и със сокет-а в багажника;

2. Както си карах и каст'фона спря - същата работа, смених бушоните за радиото (този който е в купето и този дето е в двигателния отсег ("back up radio" бушон) - няма никой! Има си CD changer, той си е така "безжизнен" още от както я взех.

3. Странен шум от към двигателя (нещо като виене/свирене, като при звук от диференциал, но по слаб и въпреки това дразнещ за мен) - забелязах, че при съвсем леко натискане на съединителя този шум спира !? Да спомена, че като й правих обслужване на колата, майстора каза, че съединителя е в добро състояние ... дали е от него ?

4. При подаване на газ и вече отпуснат съединител (при включване на предавките 1-ва и 2-ра) се чува ЕДНОКРАТНО нещо като излопване, също нещо което ме дразни Иначе като си карам по дупките дето се казва, няма лоп-троп ! Някой разбит тампон за обиране на вибрациите може би ?

Та за сега е това Най-важната точка за мен, която трябва да се разреши в скоро време е т.3 - просто ако този шум не се чува колата "спи" не го чувам тоз двигател еййй !

От: Няколко въпросa за CR-V ?

1. запалката в смисъл, не дава огънче? Защото понякога отзад електриката си работи ако я ползваш като ел.щепсел да си включиш Гармина например. Ако нищо не работи, виж да не се е откачила жицата отзад. Също, може да не работи при паднал акумулатор.

3.лагера на съединителя? не винаги го поглеждат когато става дума дали съединителя работи.

4. погледни покрай скоростна кутия

Коментар

Намираш си читав електричар ,желателно с познания по Хонда или др,японски автомобилим,макар че знам че няма,ама поразпитай,може да се е появил някой нов герой.Шума,който чуваш,най-вероятно е от лагерите на първични вал на ск,кутия.Редовен проблем,на който почти никой не обръща внимание/Със сигурност не е аксиалния лагер-той не се върти ако не си натиснал съединителя/.По принцип се диагностицира след смяна на масло./На Хонда се наливат само оригинални масла/.
      Точка 4 е неопределена,най вероятно като се чуе ще се разбере...от кардан до паразитна щанга на задния носач ...се "излопва"
      Поздрави за добрия избор!За безаварийните километри съм сигурен ,след като се обслужи и стегне колцата.
      Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
      Disco 1 бекъп
      Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от don_dimitrii Преглед на мнение
        4. При подаване на газ и вече отпуснат съединител (при включване на предавките 1-ва и 2-ра) се чува ЕДНОКРАТНО нещо като излопване, също нещо което ме дразни Иначе като си карам по дупките дето се казва, няма лоп-троп ! Някой разбит тампон за обиране на вибрациите може би ?
        Това лопане го е описвал още колегата "Силверфох"-каре на кардана отзад към дифа.Мисля,че и в хроничните проблеми е описано.Кара така с години,мойта от как почна вече трета година.Ми мръльо съм си!
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

По точка 3. И при мен се чува този шум при отпуснат съединител, когато е на място.Но се чува само в гаража.Там акустиката е различна, сравнена със отвън. Но шума го чуваш ,защото е много тих двигателя.Този шум при предишната ми кола , която беше дизел- никакъв шанс. Да ти е честита и безаварийно шофиране.
          CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Това тропане го има и при мен. Но пък се изявява най-много, когато отнемеш газта. Като натисна съединител и изчезва. Все едно биеш с чук по задния диф.
            Сигурно плаче за нов кардан или заден диференциал

Коментар

Плаче за нов съединител . Като се сплескат пружините на съединителя се получава този ефект на придърпване, лашкане, особено като отпуснеш газта.

Коментар

Ти кои от двата бушона смени за запалката щото ако си сменил номер 6 тои е за задната, ама ако е изгорял другия чеито номер не запомних понеже не ме интересува то тогава и двете не бачкат, понеже задната букса се управлява от реле дето тока му идва от бушона на предната запалка
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Още малко насока д ати дам понеже днес чоплих моята запалка, значи за задната запалка бушона е 10А и е на наи долния ред от ляво на дясно като ги гледаш последния които е 10А след него вече има един 20А. По схемичката на капака виж кои бушон ти е за Фронт АСС сокет, и смени него. Ако и след тва нямаш ток от зад щи кажа още едно таино място
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                  Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                    Още малко насока д ати дам понеже днес чоплих моята запалка, значи за задната запалка бушона е 10А и е на наи долния ред от ляво на дясно като ги гледаш последния които е 10А след него вече има един 20А. По схемичката на капака виж кои бушон ти е за Фронт АСС сокет, и смени него. Ако и след тва нямаш ток от зад щи кажа още едно таино място

Ще го пробвам това ... въпреки че бушона за Фронт АСС сокет го смених. Утре ще я нося да и слагат газово и след това тия дни ще огледам бушоните.

Коментар

В тази стара тема за ЦРВ да питам, около мен се върти една около 98г. на която и свети SRS-то, диагностиката е с две малки букси и броене на мигания.....ама нещо не се оправям.
                      Питането е някой в София чете ли ги тези машини?
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Пробвахте ли да откачите акумулатора за малко - че доста от грешките на СРС-а се оправят така. При откачане на акумулатора или падане на напрежението му при въртене на стартер с изгоряла клетка и записва разни грешки.
                        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          ... Питането е някой в София чете ли ги тези машини?
                          Аз, ама ме изпуснА.
                          Ако беше писал вчера, можеше да хвърля едно око преди да чекирам багажа на Терминал 1.
                          С кое не се оправяш, с буксите, или с броенето?
                          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
                            Пробвахте ли да откачите акумулатора .
                            Не. ще пробвам.

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                            , или с броенето?
                            Броенето...
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Откачането на клемата само ще изтрие грешката. Ако тревогата е фалшива - ОК, ама ако наистина има проблем, пак ще светне.
                              Пусни едно клипче в ютюб да посмятаме заедно

edit:
                              Тва чудо има ли сензор под шофьорската седалка? Разкачена букса там е една от причините да свети SRS-a.
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X