Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изчезна ми тока на задната "запалка"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изчезна ми тока на задната "запалка"

Момци някои на ясно ли е с тоците в тая кола, е до ся рових в ръководството ама според него излиза че задната букса дето е в багажника тип запалка е на един бушон с предната истинска запалка. Да ама от пред има ток а от зад няма, а току така да изчене тока там, по скоро явно не са на един бушон. Пък тая задната ми трябва щото там е включен охладителя против изпотяване на столчето на малката и ся лятото не стааа без него. До колкото разбирам Front accessory socet and Rear accessory socet трябва да значи баш тва буксите за запалките, дават ги на 27 ми бушон 10 ампера. Ама що от пред има а от зад не. Аи ще ровя още малко по схемата на колата да видим там къде им е общата точка.

п.п. ровенето даде резултат, явно японецо е решил че от зад може да решиш да включиш нещо по яко и е пуснал тока към задната букса през реле, а захранването от друг бушон: http://prntscr.com/3rimj8
    Последно редактирано от zero; 10-06-14, 20:07.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

От: Изчезна ми тока на задната "запалка"

БаСи кратката тема!!!
    За 15 минути написа въпрос, направи разследване и отстрани проблема
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

e, не съм го отстранил, тъмно е Ама ти като англиец я кажи кво значи "ъндър дасш фусе релаи бокс" тва дали ми са бушоните в купето или под капака от пред

Коментар

Кутия с бушони под таблото.
        Honda CRF 250 X
        Touareg 3.0 TDI

Коментар

Мерси Иво

Коментар

С"я остава и да го познаеш кой е, ама преди това да се докопащ до бокса под даша, ние да не сме с малки японски ръчички, да го е....
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

И 'що ... вие с правилния волан нямате ли си касичка за монети точно пред бушониерата?!
              Аз си имам, и като я махна даже и сумист може да смени бушоните
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

При мен е един бая голям капак пред бушоните, до сега съм нямал проблемация с бъркането там

Коментар

Хи, хи, късметлии сте вие, при сузи не е баш така, трябва да си недоразвит и с меки кости, за да стигнеш, а след това и кривоглед, за да видиш.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                    ..... я кажи кво значи "ъндър дасш фусе релаи бокс" ....
                    Слави, буквалния превод означава:

Крайно време е да си купиш 2-ра генерация и при това ДИЗЕЛ, а още повече РЪЧКА !
                    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

@Zero - какъв е тоя охладител,че и на мен ми трябва. За пръв път чувам, че има такова нещо?
                      Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

За пръв път чуваш щото е моя секретна разработка, след като купихме столчето на малката http://img27.prodavalnik.com/images_..._1_585x461.jpg и за 10 км возене става вир вода на гърба въпреки климатика реших да се заема изотвътре с проблема На гърба на стола между него и стоиката му има една капачка дето под нея минават коланите, разглобих стола и на гърба му надупчих с 8мм бургия решетка зад гръбчето на хлапето. Въпросната капачка за коланите седи на разстояние около 3 см от гърба на стола дето го надупчих. На тая капачка монтирах вентилатор от компютър, като вентилатора не духа към стола а смуче, и понеже е монтиран на капачката а тя от двата края е отворена заради това че коланите минават под нея вентилатора не може и да направи някъв вакум че да има кои знае къв поток през седалката, но е достатъчно за да не се изпотява детето вече и в същото време да не и изстива гърба, защото сега като я вдигна ост стола след 2 часа път гърба и е топъл но не е мокър, може да е съвсем леко влажен но не е вир вода. Много полезно, само дето не знам на всеки стол как става, но идеята е ясна, ако имаш място на гърба на стола не залепяи вентилатора за самия гръб постави го на шпилки и с гайки го отдалечи поне на 5мм от гърба на стола така че да смуче и страничен въздух не само този през отворите дето си дупчил на седалката Един ден като я пусна в продавалника за продан ша видиш ко стааа
                        Последно редактирано от zero; 11-06-14, 09:37.

Коментар

Здравейте,
                          @zero - благодаря за информацията от много време на сам го мисля това как да го направя, и ти ми даде решението. ( А и в фията нямах такива екстри като задна запалка)

Благодаря!!
                          Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Гутоуу, бушона ясно беше изгорял, въпроса е защо. Смених го ма от зад пак немаше ток, меря в запалката ток няма, откачам от зад клемата -ток има, брех мамкати японска къде щи изчезне тока от самата клема до отпред до пъпката. много ме мързеше да свалям кората , толкова че чак ме болеше да я свалям ама кво да праиш, откачих я малко колко да бръкна да извадя цялата запалка, и от зад разбираш ли тоя японец е направил мнооо умна защита против претоварване. Една медна пластина е запоена към централния електрод на запалката, и ако натовариш веригата почва да загрява там споиката омеква и пластината понеже е под напрежение се откача и край, нема ток. Тва беше станало и при мене. Запоих на ново пластината и включих обдухването ама то пак не тръгна , пипнах буксата и беше доста загряла, явно нещо някъде окъсяваше. Кабела ми беше наставен на две места, интересно беше че бушончето вътре в сокета за запалката си беше здраво, нали ги знаете едно стъклени бушонче. Отрязах кабела да няма снадки и смених накраиника с нов. Така и не разбрах къде е бил проблема за да окъсява и да грее. Сега работи ама малко притеснение си ми остава къде е била белята. Поне съм спокоен че японеца хитро го е измислил и ако пак вземе да грее ще се разпои споиката и ще прекъсне веригата.

Коментар

При мен нагряваше един накрайник за включване в запалката, докато накрая се стопи, а бушончето му вътре остана здраво. Нагрява се пружината дето държи бушенчето. Смених накрайника с един доста масивен и от тогава нямам проблем.
                              Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                              Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X