Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отказа ми централното на CR-V-то от 2001-ва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отказа ми централното на CR-V-то от 2001-ва

Здравейте...
    Ново двайсет от днес - централното ми заключва само шофьорската врата - и през алрмата и на ръка като го натисна... съответно и отключва само нея, ако например другите ги заключа на ръка. Дали има някакъв бушон или нещо друго - един вид по-безполезнено решение, или трябва да търся машинка. Странното е, че като се заключи има едно вторично цъкане - т.е след заключването на шофьорската врата нещо някъде цъква и явно се опитва да прати сигнал към другите чарколя. Не мога да го обясня по-технически, защото си нямам идея каква е системата... Дали пък не може от тия дъждове нещо да се намокрило и да дава отечка пак незнам.... тъпото е, че днес го забелязах и незнам всъщност колко време съм си я държал с три отворени врати, но здраве да е... Иначе алармата си писка ако се отвори някоя врата, ама тя предполагам е вързана някъде си на отделно.
    Също съм отворен и към идеи къде в София има читав майстор по тези въпроси, ако опрат нещата дотам.
    Благодаря!

П.С. Повтарям се от съседския форум, извинявам се за което.
    'Облагането с данъци е изтънчен начин да искаш пари със заплаха'

От: Отказа ми централното на CR-V-то от 2001-ва

А алармата ти допълнително ли е слагана или е оригинална някаква?
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

0879 581570 Тенко.
      Прати му поздрави от Пенчо.

Коментар

Колега щом от дистанционното командваш само шофьорската врата, аз залагам на прекъснати кабели там където влизат във вратата. Можеш да ги провериш като внимателно издърпаш предпазната гума на снопа кабели между двете панти. С течение на времето изолацията на кабелите се втвърдява и при отваряне и затваряне на вратите се нацепва, а веднъж сцепена изолацията започва малко по малко да къса нишките на кабела. Провери си кабелите , ако не са те, остава проблема да е във вратата (контактите за отключена и заключена врата или модула за централното)

Коментар

Сигурно вече си го оправил, но 100% е от кабелчето и куплунга на шофьорската врата - както ти пише и колегата ebattipi4a. И аз го имах този проблем и доста други от същия кабел - звуковата колонка, стъклата на задните врати и др.

Коментар

Да, явно го е оправил, щом няма отговор толкова време...

Коментар

Нищо не съм оправил, дори нямах време да го погледна, докато беше още топло, пък сега вече ми е студено В другиден влиза в бокса и ще им кажат да погледнат и това.

Коментар

Както правилно предположихте се оказа, че са се прекъснали кабелите при пантата на шофьорската врата.

Коментар

Колата е имам от 4 г. и преди 2 месеца разбрах,че имам централно.Проблема е следния.Опитва се да заключи когато си иска ,в движение ,когато не е на контакт,щрака си колкото и когато си иска,но не може.Но заключа ли е /с натискане бутоните на вратите /,сама се отваря.

Коментар

Провери за "клеясала" машинка в предните врата. Вероятно е "заяла" в положение на отключване, затова не приема сигнал за заключвани и отключва заключените врати.

Коментар

Или кабелите в снопа между вратата и купето?! Някой от тях да дава на "късо".
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Колега,musset прав си .В предна лява врата машинката не контактуваше,почистих я и я изкривих така че да има натиск и вече съм патрон, с централното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X