Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Self-leveling suspension/Нивомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За Self-leveling suspension/Нивомат

Здравейте,
    Имам ЦРВ 1, и след последните празници установих, че багаж, храна и вода за 5 дена и 4 човека доста неприятно се отразяват на клиърънса . А пък по 'пътя', който минавам, последните 2-3км са едни камъни сериозни, и така клекнала трябваше мноооого баааавно и внимателно да я смъквам от всеки камик, за да не хлопа задницата. И покрай един приятел с Форестърче, ама с нивомат (или както се води там тази система) ми стана любопитно. Молбата ми е някой да даде малко повече информация за системата. Става въпрос за самонивелиращи се амортесьори, каквито май имало на Sachs за Галант, не говоря за разни сложнотии с компресори, сфери, възглавници и прочее. И понеже съм много бос се надявам да има кой да разясни малко за системата, и дали може примерно да се боднат на ЦРВ-то отзад едни такиви джаджи, трябва ли нещо сериозно да се преправя, и дори ориентировъчна цена, ако има такава информация.
    'Облагането с данъци е изтънчен начин да искаш пари със заплаха'

От: За Self-leveling suspension/Нивомат

Здравей колега ntashev,

Предварително се извинявам за поста ми ако и да не е по темата но пък мисля да е свързан с нея, ок.

Едно от основните предимства на нашите коли е простотата на окачването а от там и по-високата им надежност. Защо ти е да тръгваш в посока усложняване и загуба на това предимство вместо да потърсиш по-простички решения за подобряване на клирънса.
    Ето тук ми излезе една темичка по въпроса - http://honda-tech.com/showthread.php?t=1268098, която ми изглежда интересна и като ми остане време ще я прегладам по-обстойно.

Все пак да не забравяме, че всяко едно нещо е за сметка на друго и в най-общия случай добрите решения са в намирането на добрия баланс.

Поздрави!
    Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Темата е интересна, но лесното и практично решение на твоя проблем са едни подложки, като тези например. Единственото по-сложно е смяната на болтовете за захващането към купето с по-дълги.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kwQ6x.jpg
Прегледи:2
Размер:162.2 КБ
ID:5586831

При по сериозно занимание, не е проблем да се получи това:

Име:5b05a49ae4a0b02b7ba40965af9765e9.jpg
Прегледи:1
Размер:102.8 КБ
ID:5586845

Име:honda-crv2.jpg
Прегледи:1
Размер:116.1 КБ
ID:5586847
      Прикачени файлове
      HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
      Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Благодаря за предложенията. Гледах ги тези варианти с втулките, но така колата се повдига за постоянно. Т.е. като празна ще и се навири задницата, като се натовари ще си клекне пак, но ще е малко по-висока. Не съм сигурен и как се отразява това повдигане на стабилността - все пак за да свърши пътя трябва първо да се стигне до там, пък тя по-принцип не е от най-стабилните в по-високите скорости. Както и да е, идеята на темата е образователна и просто ми беше любопитно дали някой изобщо се е замислял за този вариант. Ясно е, че цената идва съвсем друга, но все пак малко информация никога не е излишна .
        'Облагането с данъци е изтънчен начин да искаш пари със заплаха'

Коментар

Ами едва ли има просто решение... На времето на едно наше Опелче Астра Комби имаше мисля че помпещи се амортисьори за тази цел....
          Надуваха се до около 2 атмосфери ако искаш да компенсираш провисването поради натоварване...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X