Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за Хонда CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фарове за Хонда CR-V

Здравейте колеги,

Купих си миналата седмица едно ЦРВ с десен волан и искам да му сменя фаровете.

Оказа се обаче, че английските CR-V-та са произведени в Англия и фаровете им се захващат по различен начин от тези, които се произведени в Япония за другите европейски страни.

С две думи - не мога да си купя фарове за ляв волан, което ми е важно - хем да не заслепявам колите отсреща, хем да нямам проблеми в КАТ. Някой да има идея как може да се реши проблема?

Поздрави

От: Фарове за Хонда CR-V

Коя генерация е колата?!

Т'ва с различното захващане на фаровете нещо не го вярвам!

Иначе, временно (ако мине при регистрацията в КАТ, става постоянно) решение на проблема - лепенки на фаровете.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
      Коя генерация е колата?!

Т'ва с различното захващане на фаровете нещо не го вярвам!

Иначе, временно (ако мине при регистрацията в КАТ, става постоянно) решение на проблема - лепенки на фаровете.
      Мерси за отговора,

Колата е произведена в края на 2002 т.е. втора генерация. Ами и аз не мога да го повярвам че захващането е различно, но така ми казаха от магазина за фарове и ме е страх да поръчам фарове за 180 лв парчето, без да съм сигурен, че ще стане. В крайна сметка от магазина нямат интерес да ми казват неща, които да ме разубедят да си купя от тях.

За минаването в КАТ с лепенки - няма да стане в пловдивския КАТ, казаха ми го в прав текст.

Коментар

Здрасти колега, преди 4 години го имах твоя проблем с КАТ и номера с лепенките не мина, въпреки че колата беше вече с българска регистрация и валиден преглед. Та се наложи да сменям фарове. Взех някакви тайландски за по 120лв. бр. и пасват идеално само нямат ел. регулиране което не ми и трябва. За първа генерация няма такова нещо че са английска сглобка, моят си е японка живяла в Лондон. Но предполагам говориш за втора генерация?
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Номерът на шасито започва с SH, което явно значи, че е произведена в Англия. От магазина ми казаха, че захващането е различно спрямо произведените в Япония. С лепенките няма да стане - вече питах в КАТ.

Коментар

Оупс, изпреварил си предния ми отговор, ама аз предположих, че си с II генерация. Доколкото чета от чужди сайтове, предлага модели за UK made и Japan made но за коли произведени от 2005 нататък, което ме навежда на мисълта че за твоята трябва да няма разлика. Тея от магазина разбраха ли добре годината на производство или просто разполагат с фарове за след 2005 и затова питат за производител?

Ето ги двата вида афтърмаркет, но поне от закрепването ако добиеш представа.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:UK.jpg
Прегледи:1
Размер:17.8 КБ
ID:5568869UK и Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lh_hocr05_dpo_l.jpg
Размер:18.2 КБ
ID:5568870Japan Made
            Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 07-03-14, 12:35.
            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

колега сложи си един ретрофит и забравяш за проблема
              Honda CR-V B20Z1

Коментар

Колега сложи си един ретрофит (лупи за вграждане ) и забравяш за проблема
                Honda CR-V B20Z1

Коментар

Момци, на предния ми ляв фар се появиха пукнатини, влиза влага вътре и се запотява неприятно.
                  Мат'ряла видимо не е стъкло, а мяза на плексиглас.
                  Гледам има щипки за закрепване към корпуса та въпроса ми е някой сменял ли е само прозрачната част отпред или по-добре да си търся нов фар?
                  Предвид потъмняването на рефлекторите май ще да се сменяват и двата ...
                  Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Извинявам се за поредния пост ама толкова ли пък никой да не се е сблъсквал с подобен проблем ...?!

Коментар

Не съм, ама съм чел в Хонда форума, как се разлепва и залепва фар.
                      По-добре си търси цял фар.
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                        ... По-добре си търси цял фар.
                        Мерси Краси, ... предвид това, че напоследък ми омръзна да ставам майстор по всичко ще го взема предвид!

Коментар

Цочо, по принцип се сменя и само стъкло, мятат фара във фурната на слабо и го разлепят, но после колко качествен ще стане обратния монтаж няма гаранция. Предполагам че цената втора ръка ще бъде същата като новите неоригинални. Още като купих хондата се наложи да сменям заради английските и в хонда Бургас ми сложиха някакви тайландски за по 110лв. броя които вече 4 години са отлични, само дето нямат функцията за електрическо регулиране която едва ли повечето от вас ползват. Подобрява се целия вид на колата с нови фарове тъй като и лъскавите рефлектори личат. Иначе за това "напоследък ми омръзна да ставам майстор по всичко" си дяволски прав. И аз почвам да се чувствам така за работи с които се заемам и за които нямам предишен опит. Спестените пари явно не компенсират нервите и загубеното време.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                            ... Спестените пари явно не компенсират нервите и загубеното време.
                            Иво, мислим еднакво т.е. с течение на времето и натрупването на опит във всяко едно отношение най-вече ... се помъдрява!
                            До колкото ми позволи времето в този ред изчетох тук-таме по въпроса като тук визирам и твоя опит описан още преди години.
                            Освен това се чух и с колеги, които имат професионален поглед и най-вече богат опит ... та ето до какви изводи достигнах...
                            Според мнението на последните репликите имат доста по-малък КПД от оригиналните и съвета им беше да се откажа от този вариянт.
                            Оригиналните отпадат по финансови причини.
                            Оригинален втора ръка - разумно решение но ... все още остава проблема с потъмняването причинено от времевия фактор.
                            Чукнах в Google-то "рециклиране на фарове" и така получих още инфо по въпроса.
                            И така на този етап се спрях на варианта - фар втора ръка със счупени крепежни скоби или др. дефекти но със здраво стъкло (плексиглас) за донор. Цена около 20-30лв.
                            Да не рискувам с фурната или сешуара свалям двата фара и заедно с донора при някой от майсторчетата с опит.
                            Сваляне на стъклата, почистването от вътре и сглобяване окло 30лв. на парче. Има и опция допълнително полиране и фолио защита, за цени... по-късно.
                            За резултатите ще докладвам като приключа с начинанието ... дано само да не забравя да снимам - как е преди и след.

Коментар

... За резултатите ще докладвам като приключа с начинанието ... дано само да не забравя да снимам - как е преди и след.
                              Както вече споменах операциите по отваряне, почистване, затваряне и херметезиране, полиране и защитно фолио 3М ги поверих на майсторчето и докладвам резултата ...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Farove1-R [800x600].JPG
Размер:125.0 КБ
ID:5615664 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Farove2 [800x600].JPG
Размер:107.2 КБ
ID:5615665
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Farove3-R [800x600].JPG
Размер:125.5 КБ
ID:5615666 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Farove4 [800x600].JPG
Размер:128.9 КБ
ID:5615667
                              На снимката на десния фар е донора на стъклопласта затова е без скоба за закрепване и парчета от коруса в него но като състояние на рефлектора е идентичен.
                              Последно редактирано от tzocho; 10-10-14, 15:35.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X