Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за тампони на предни носачи,биалетки и др. за CR-V ,1998 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за тампони на предни носачи,биалетки и др. за CR-V ,1998 г.

Здравейте колеги

Искам мнение за някой резервни части по ходовата част за CR-V ,1998 г, 2000 куб, 128 к.с. , автоматик (ако има значение)

1.Предните носачи долните ми казаха че са за смяна тампоните им . Едниният който бил за смяна се намира в задната часта на носача - сочи право назад , а другият които и той бил за смяна е вътрешният тампон към двигателя .

Общо взето тези долните носачи колко тампона имат , взимозаменяеми ли са от друг модел на хонда и от къде мога да ги купя ,да кажем във Варна - ако трябва пишете на ЛС от кой магазин да го взема

Каква марка ще препоръчате за тези тампони и как вървят цените им ?

2. Кормилни накрайници вътрешни - отново ме интересува да препоръчате марка , от къде да ги купя и какви са цените (ако са ви извесни )

3.Биалетки предни и биалетки задни - видимо изглеждат еднакви -лява и дясна предна , както и лява и дясна задна . Марки , модели , цени

4,Тампони на задна стабилизираща щанга - също каква марка препоръчвате

Чудно ми е от един бърз оглед с една щанга дали е възможно толкова много неща да излязат за смяна ?Вярно е че се чува едно потропване понякога отпред вляво ...

Да взема на първо време да сменя само тампоните на носачите (ако намера такива защото на едно място ми казаха че ги имат само в комплект с носачите ) и вътрешните кормилни накрайници ......

Много са ми важни тези тампони -кажете какви да търся и реално проблемни ли са

От: Мнение за тампони на предни носачи,биалетки и др. за CR-V ,1998 г.

Долните носачи имат 3 тампона - 2 държат носача към купето, и 1 на амортисьора.
    Биалетките са еднакви лява/дясна.
    Вътрешните кормилни накрайници - моите потропват леко вече втора година (около 50000 км.).
    )

Марки, и цени не мога да ти кажа, тази информация не е от първостепенно значение в ЮК.

И да, за 5 минути, един разбиращ си от работата механик, може да ти каже всички тези проблеми.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Аз съм по-скептичен/ оптимистичен / и според мен чак толкова много неща за смяна може и да няма. Друг е въпросът майсторът, колко пари иска да изкара. Окачването ни е здраво и въпросните тампони и носачи изкарват доволно. Според мен тръгни от тампони на предна стабилизираща щанга/ 5лв общо двата, хубави на Blue print/ придържай се към тази "марка" ако смяташ да ползваш нискобюджетни части. Събират части от различни доказани производители и им слагат логото си, Краси знае повече за тях. Иди и на друг майстор за второ мнение тъй като може и някои от "потропващите" в момента чаркалъци да изкарат повече от новите па макар и потропвайки.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Именно, аз затова споменах 50-те хиляди км. с потропващи вътрешни накрайници.
        Виж ... биалетките е задължително, а тампоните е желателно да се сменят, ако са започнали да потропват.

И да blueprint е добър, бюджетен вариант.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

е, ние ги поръчваме от Варна, ти се чудиш............... има поне двама човека тук, дето това им е работата, пращаш VIN и какво искаш и получаваш качествени части на добра цена. Виж в секцията с обявите за конкретните хора.

Коментар

И моето мнение е да направиш втора проверка. Когато взех моята Хонда , след месец започна да тропа предницата и отидох да я прегледат.Казаха ми предни биалетки и външен кормилен накрайник. Смених накрайника и тампоните на стабилизиращата щанга.Биалетки не смених. Тропането изчезна. След една година пак на проверка. За смяна външен накрайник (Същия) и горен шарнир. Биалетките се оказаха здрави( без да съм ги сменял предишния път). Накрайника и шарнира бяха разбити.
            CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

И аз не мога да се съглася че биалетките са консуматив, при нормално каране и що годе прилични пътища. Аз вече 50000км нямам проблеми с тях хем не са сменяни изобщо, а преди това не знам колко км имат още навъртяни. Окачването ни е тип Double wishbone / A-arm, което предполага повечко живот както на частите по него така и на гумите. При втора генерация и макферсона вече може и по-честичко да се сменят.
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

моите биалетки ги сменях преди 3-4 месеца като сложиш "555" за по 20 лева бройката, а тези които махнахме си бяха оригиналните
                Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X