Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХОНДА ЦР-В 1999 - RD1 ТРАЙНО-ВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ НА КАЛОБРАНИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ХОНДА ЦР-В 1999 - RD1 ТРАЙНО-ВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ НА КАЛОБРАНИ

Здравейте. Имам малко нетрадиционен въпрос относно информация която не открих ровейки във форума. От скоро имам CR-V първа генерация. Кратката зимна обстановка в нашият край обаче не попречи да си прецакам по малко срамен метод -начин предните калобрани. Не ги счупих ,ами от каране назад в сняг при опит за паркиране съм избил по една външна видия зад предните две колела на колата. Разбира се проблем няма , навих по здрави видий и готово. Но това над което се замислих е следното . Не може ли направо да ги махна тези калобрани ,при и без това
    ниския просвет (clearance) който има хондата. Мисълта ми е следната. Аз знам за какво са разбира се, знам с каква цел са създадени и монтирани по автомобилите. Но и без друго постоянно имам кал по предните врати и мисля че инжинерно не са доизкусорени напълно . Първо се питам има ли някой , някой от вас който е имал или подобен проблем в каране върху сняг, или просто проблем свързан относно това че са само на 10'тина сантиметра от земята. Разбира се не изключвам някой да ми се смее на евентуално тъпото запитване,но наистина имам нужда да обсъдя точно това с някой които има мнение по въпроса.

Благодаря ви за вниманието

От: ХОНДА ЦР-В 1999 - RD1 ТРАЙНО-ВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ НА КАЛОБРАНИ

Здрасти колега, това вече си е сериозен проблем! Дано колегите от другите под форуми да четат да видят, че и ние имаме сериозни главоблъсканици. По темата: И аз съм се чудил при тоя добър просвет защо са ги сложили а и не са достатъчно гъвкави за да се самосъхранят. Предполагам обаче, че е имало причина и ако ги махнещ цялата мизерия ще се трупа под колата по прагове и други. Мисля, че имаше някакви дренажи под праговете които могат да се запушат. Вероятно и по кардана и генерацията ще започнат да се трупат мизерии, а защо да не е възможон да се усили и шумът в купето, но това е в сферата на конспирациите и ефектът може би ще е едва доловим и усетен напред във времето, тъй че ако ти пречат няма да си първия дето ще кара без такива.
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Благодаря за бързият отговор. Най -вероятно ще ги махна направо , и ще покарам , ще гледам един път седмично примерно какво има "отдолу" на канала и ще видя ъглите дефакто на разпръскване на кал и разни и ще видя къде с каква ламарина да покрия или с някакъв abs поликарбонат ли ебалиго материал някакъв кора с каквото го правят хората както трябва да предпазят така или иначе отдолу разни нещица там.
      А хаха за шума, там всичко е от гумите и настилката , ама това е най-белия кахър Ще почета изчуждите форуми по въпроса и ще го измисля. Благодаря още веднъж.

Коментар

Firecoma Roberto, калобраните не са от частите с първостепенно значение, така че нищо не ти коства да експериментираш. Като всичко друго и те си имат + и - и след като вече си решил да ги свалиш сам най-добре ще видиш.
        Добре е да споделиш и резултата от експеримента ...
        Последно редактирано от tzocho; 17-02-14, 09:21.
        Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

• Firecoma Roberto е превишил лимита си от лични съобщения и не може да приема нови докато не изтрие някои от старите.
          Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
          Disco 1 бекъп
          Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X