Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем - теч на хидравлична течност на CR-V 1 ,1998 ,128 к.с. Решение ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем - теч на хидравлична течност на CR-V 1 ,1998 ,128 к.с. Решение ?

Здравейте ,

наскоро се бях захванал с "обезшумяването" на CR-V 1 ,1998 и когато демотирах предният ляв подкалник (пред водача) забелязох някакво омазняване по носача . Вчера реших да видя за какво става дума и вкарах колата на канал - и виждам едно яко омазнаване на рейката и всико около нея

Имам теч и омазнено по цялата страна на рейката - както отдолу , така и отгоре- само в дясната и част . Точно там пред водача (моят автомобил си е с нормална за БГ дирекция ) влизат на рейката маркучите и тръбите - още там от по от високо виждам че има някакво сълзене -абе то всичко си е обмазано здравата така на пръв поглед не мога да преценя от рейката ли е от друго место ли е

Факт е обяче че течноста намалява .Имате ли някаква подробна схема как е вързана рейката , помпата и всиките магистрали , за да търся евентуално първо проблема ня място където се свързват тръбите с рейката . Там на тези места предполагам има някакви О-пръстени , може и да са смачкани, скъсани. А може и от самата рейка там отстрани към кормилният накрайник от някъде да е теча - това предполагам под маншона ще се види .КОлата ми е автоматик , но това едва ли има значение . Помпата на хидравликата си върти , не вие , нивото е почти на минимума или съвсем малко под него .

Не знам препоръчайте с какво да започна и дайте някаква схема за да знам къде да търся проблема . Първоначално ми се иска аз да си диагностицирам проблема , пък след това ще му търся и майстора (ако можете да препоръчате накой кадърен по въпроса във Варна , ако желаете може да е на ЛС за да не се сметне за реклама ) , защото стези случайни майстори вече да нямаш вяра -кой какво ти ремонтира, кой за кокво те лъже и само гледа какак да ти одере кожата .

Кое точно масло да си купя да дозаредя системата , това ли : хидравлична течност Honda PSF-S?

Да използвам темата за задният диференциал това масло ли ми е нужно : диференциална течност Honda DPS-F ??

Бил съм свидетел как в един сервиз във Варна "майсторите" смениха един датчик за 4х4 на една женица с една от старите Рав 4 която е само с предно предаване ....За какво да ви говоря повече

От: Проблем - теч на хидравлична течност на CR-V 1 ,1998 ,128 к.с. Решение ?

Колега здравей. Преди време и аз имах такъв проблем. Оказа се, че теча е от семерингата на пиньона на рейката. Пробвай първо дали не е от там по следния начин: Палиш и някой се качва и започва да върти волана наляво на дясно а ти се надвесваш над рейката и подлагаш ръка под гумения прахо уловител на пиньона (едно като гъба над него има карданна връзка на пиньона и кормилния прът), ако е от семерингата ще започне да ти капе хидравлична течност по ръката.

Коментар

Пълнят се маншоните на рейката.
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
        (едно като гъба над него има карданна връзка на пиньона и кормилния прът), ако е от семерингата ще започне да ти капе хидравлична течност по ръката.
        Абе мама му стара-мъ защо са бъйтах да пиша темата "Хронични заболявания на ЦР-В -І генерация дли 10г.експроатация"Ма като вземета таквъз кола четете първо това и допълненото от колегите.Е-й-й-и значи.Коко правилно ти е отговорил- това е.Този проблем се появява на над 95% от нашите коли.Това малко семерингче което струва стотинки,за позмяната му може да ти докара беля и за над 1000 лв.Проблема,е че докато се стигне до него се разкача половината кола,а още по голям проблем е че после се налага калиброване на рейката,за правота на волана и задължително реглаж на предницата за сходимост.Много трудоемко.Ако не улива и не тече като водопад-купи едно кило хидравлична течност за хонда и периодично доливай.По евтино ще излезе ако не тече като водопад,ако протече това е решението-разкачане и псуване-няма как.Мисля,че с доливане ще стане-повечето едва ли протичат като водопади -34лв. за година кило хидравлична течност не е болка за умиране.Пък ако искаш прави.има и цяла отделна тема за това.Поздрави!
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

При мен освен теч, имаше и луфт в рейката. Излекуваха го срещу 180 лв за ремонт на рейката и още около стотина лв за монтаж и демонтаж + едно шише хидр. течност.Така , че не се плаши, не боли много!
          Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
          Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Да препоръчате накой компетентен във Варна на който може да се довери човек за да извърши ремонта ?

Нито време , нито условия имам да си го направя , а и такова нещо - рейка ни съм смъквал, ни съм монтирал , нито съм раглобявал

Нямам нито картинки, нито снимки , преполагам е и доста сложно

Коментар

Колега ти последно разбра ли от къде тече? Ако е от там където аз предполагам не се сваля рейката. Откача се карданната връзка на кормилния прът и пиньона на рейката. После се развиват двата болта на кожуха на пиньона които го държат към рейката, и се изважда от рейката. След това се разглобява напълно защото въпросната семеринга се пада най от горе. След смяна на семерингата всичко по обратния път се сглобява. Има само една особенност: преди да се разглоби се бележи с маркер положението на пръта спрямо пиньона и пиньона спрямо рейката. След като се разкачи не пипате положението на предните гуми.

Коментар

Нищо сложно няма, аз на хонда не съм барал ама на реното бях цар, на червен светофар я свалях сменях семеринги и пак качвах и дори ми оставха 10тина секунди време да почакам още Предполагам тоя семеринг горе е заперчимен да не излиза на горе, така беше на реното но тук може да е интелигентно нека Коко да каже, може да е с зегерка. Най лошото е да не се е износил пиньона на мястото дето се върти в семеринга от попадналата прах и пясък става хубав шлаиф там Иначе дори може да не ти се наложи да сваляш рейката, зора е да откачиш пръта от горе от карето, да разхлабиш реиката от болтовете да стане малко по подвижна и да успееш да я врътнеш да ти е удобно да свалиш семеринга и да сложиш новия. Но това при положение че оста не е надрана, инак ще трябва сваляне на пиниона шлаиф и нов семеринг по друг размер. Пиньона също се сваля супер лесно, общо взето елементарна работа е реиката
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от stm Преглед на мнение
                  Да препоръчате накой компетентен във Варна на който може да се довери човек за да извърши ремонта ?

Нито време , нито условия имам да си го направя , а и такова нещо - рейка ни съм смъквал, ни съм монтирал , нито съм раглобявал

Нямам нито картинки, нито снимки , преполагам е и доста сложно
                  MYAMOTO, ДИДО О878 977 123
                  Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

Ще ползвам темата на колегата за едно въпросче по хидравличната течност. В момента моята е един пръст под минимума като за 4г. общо е намаляла с този пръст, иначе е бистра червена. Та въпросът е възможно ли е да е загубила част свойствата си макар и да е запазила цвета или винаги влошаването е свързано с потъмняване. Дали само да долея( ако успея да убедя хонда сервиза в случай, че имат отворена бутилка или да я сменям цялата в случай, че се наложи да купувам литър? Слави беше сменял течността, ама нещо се притеснявам да правя тия гимнастики с въртенето и засмукването на течност, да не остане без течност помпата и завърти на сухо.
                    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

И кво като завърти на сухо , пък и то не е сухо, омазана е цялата Ако ти спука маркуч по пътя до де се усетиш и почне да вие не върти ли пак на сухо Имах рено 19 течеше като леика от реиката и редовна оставаше без течност, често нямах под ръка да му доливам и си карах с виеща помпа до де се прибера, нищо не и стана за 3 години и няколкото виенета и каранета з апо 3-4 км На твопята течност никои не може да каже какво е състоянието дали е загубила своиства, принципно с времето губи, поема влага и така. Ако не си я сменял ти то можеби никога не е сменяна.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                        възможно ли е да е загубила част свойствата си макар и да е запазила цвета или винаги влошаването е свързано с потъмняване. Дали само да долея
                        Щом е чиста е добре, само пази нивото да е колкото трябва, проверявай от време на време. Издържа много, 100хил км или 6-7 години, но видът й е важно да се поглежда. Влошаването на качествата е свързано с това, че с времето частите вътре започват да се износват и тръгват да циркулират твърди частици. Но си личи, цвета кафенее и тръгва да намирисва на загоряла манджа. Като се натрупат твърди частици се затормозява помпата и ремонта почва да струва доста повече отколкото туба хидравлика.

Ако си с нова кола има някакъв смисъл да точиш и наливаш нова течност през няколко години, с цел удължаване живота на чарковете, но при стар автомобил едва ли ще го направиш по-дълговечен като сменяш течността без на практика да е необходимо.

Коментар

Астери, някакси не ми се връзва много това твърдение, с последващото го мнение:
                          Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                          ... Издържа много, 100хил км или 6-7 години ...

Ако си с нова кола има някакъв смисъл да точиш и наливаш нова течност през няколко години, с цел удължаване живота на чарковете, но при стар автомобил едва ли ще го направиш по-дълговечен като сменяш течността без на практика да е необходимо.
                          Защото, според мен, новата кола си върви с едни, написани черно на бяло, препоръки от производителя, кога какво да се сменя.
                          А старата кола ... тя си има отговарящо за поддръжката й лице, което да преценява (съобразявайки се с редица фактори), кога какво да сменя.
                          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Все пак се хванах днес и уж смених течността. Хрумна ми "гениалната" идея да ползвам празна кутия от сок тетрапак, защото под казанчето е доста тясно, пъхнах маркуча, като казанчето бях източил.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0599.jpg
Прегледи:1
Размер:95.8 КБ
ID:5609898 Запалих, завъртях пълен ляв и с голям зор пълен десен и угасих. И бях приятно изненадан като открих че явно от налягането маркучът е излязъл от кутията в края на пълненето и едни 150-200мл. бяха се изстреляли навън, та падна бърсане.
                            След това напълних казанчето, запалих, завъртях, почна едно бръмчене, което намаля и напълно изчезна след допълване. Общо налях около 650мл. ,което ме навежда на мисълта, че с този метод няма как да излезе всичко. Оказа се, че не е била чак толкова бистра течността.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0600.jpg
Прегледи:1
Размер:45.6 КБ
ID:5609900
                            Това прелях от кутията в шише литър и половина.
                            Забележка: В снимковия материал има продуктово позициониране, за което се извинявам.
                            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Ам да, не четеш, можело е да си спестиш това бръмчене от което така се опасяваше ако беше напълнил казанчето с нова течност та да засмуче от нея Нищо пак полезно нещо си свършил, естесвено че няма как да изкараш старата на 100%

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X