Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с преден плафон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с преден плафон

Здравей те. От няколко дена спря да свети предния плафон когато е на средно положение (при отворена врата). Задния свети при средно положение. Предния когато е на крайно положение свети което показва, че не е изгоряла крушка. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Сега когато е тъмно вечер е голям проблем.

От: Проблем с преден плафон

Щом не е крушката, поглеждаш бутона на самата врата, и ако не е бутона, вероятно са изгнили жиците между него и плафона.

Коментар

Свалял съм си плафона на Хондата ( Акорд ) . Възможно е да е от самия ключ на плафона. Опитай да наместиш отново кабелните обувки към ключето.
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

Така,първо отваряш всички врати баз задната и минаваш и разклощаш и натискаш и рязко пускаш всеки черен палец на купето на вратите да видиш какво се получава.Ако и тогава не мигва или не светка-правиш ледното.Вземаш една малка тясна плоска отверка.На самото стъкло на плафона има два или при прореза.Вкарваш там отрерката и леко като лостче натискаш и стъклото излиза от щипките.Лесно става-само внимателно.Виждаш крушката-сваляш я с една кърпичка,почистваш слемите и ги стискаш с двата пръста да се приберат и станат по стегнати.Тогава слагаш крушката и всичко е наред.Направи това и тогава пак пиши!
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Павле направих всичко както го описа, вкл. и свалих целия плафон да видя там кабелите но всичко си е ок. Ще видя в събота майстора на алармата да не е от там нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
            Павле направих всичко както го описа, вкл. и свалих целия плафон да видя там кабелите но всичко си е ок. Ще видя в събота майстора на алармата да не е от там нещо.
            Кокич виж сега,ако като ти е връзвал алармата ти е прокарал кабел от предната врата-шофьорската-бутона на плафона ,най вероятно жицата която е прокарал алармаджията,под пласмасовите кори на прага се е оголила-протрила от прага и замасява.Пласмасовия капак на прага е така направен,че жицата отивайки към коша на двигателя няма къде на мине и се притиска от опорните ребра на прага и се протрива.А,от другите врати пак ли не ти свети или само от твоята шофьорската?

Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.

Коментар

Която и врата да отворя светва само задния плафон.

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
                Която и врата да отворя светва само задния плафон.
                Чакай,чакай по принцип задния светва само като е отворено задното стъкло на багажника,като се отворят вратите не би трябвало да свети.Така ли ти беше още от начало,като си отвориш вратата ти светват и двата?
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

И аз взех, че се притесних, че не ми свети задния като отворя вратите, в което няма логика разбира се. Тука е намесен алармаджията, но той каква логика е следвал един Господ знае. Я пробвай да отвориш стъклото на багажника, белким светне централния плафон.
                  "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                    И аз взех, че се притесних, че не ми свети задния като отворя вратите, в което няма логика разбира се. Тука е намесен алармаджията, но той каква логика е следвал един Господ знае. Я пробвай да отвориш стъклото на багажника, белким светне централния плафон.
                    Ам-м-м найш чи има логика в обяснението ти!Аз ко съм на мястото на Коко-отивам при алармаджията.Н-нго ли управи му пращам Баш бай брадар даго изплющи!
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

здравейте,
                      и аз имам същия проблем , като се отворят вратите не светва, а като го включвам ръчно си свети без затрудения, като отключвам колата с алармата или като вадя ключа от контакт пак си свети нормално. Но докато свети и отворя вратата се изгася. Странна работа. никой не можа да ми даде съвет как да го оправя. а всеки към алармаджията ме насочва...
                      ще следя с интерес темата.

Коментар

Първоначално публикуван от clockerman Преглед на мнение
                        здравейте,
                        и аз имам същия проблем , като се отворят вратите не светва, а като го включвам ръчно си свети без затрудения, като отключвам колата с алармата или като вадя ключа от контакт пак си свети нормално. Но докато свети и отворя вратата се изгася. Странна работа. никой не можа да ми даде съвет как да го оправя. а всеки към алармаджията ме насочва...
                        Ам не я следи темата ,ами найстина ходи при алармаджията.И при мене беше направил такава връзка,не знам как.Оправи го,но сега с ключ,без ключ на контакта лампата ми свети само ако отворя вратата.Мисля,че проблема им идва от това,че не познават добре този вид автомобил и буксата на вратата-шофярската е мъжка женска пълна с влагоизолираша грес.Понякога сле слагане на аларма дори нагарят буксата и се налага рязане и свързване на всички жици на ръка.Почти всички аларми се слагат по един и същи начин,да не говорим че напоследък слагат даже и едни и същи уж някакви български,с един и същи сигнал,та ставам на ден по 100 пъти заради еднаквия звук.Само за пример-в работата ми сутрин на паркинга паркират над 150 автомобила-30 от тях са с еднаква като моята аларми и звук,но различни марки.Никой не се е оплакал от тях от подобен проблем.При нас го прави само защото Хонда си е Хонда.Ходи при алармаджията,ако трябва лиши се от светенето и гасенето от ключа,но да ти оправи вратите.Сори,ама това е проблема.
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Да се отчета най накрая остана време да видя за какво иде реч. Ходих при алармаджията и след замервания се оказа че някъде е прекъснат кабел. Не можахме да открием кой и къде и пуснахме нов кабел от ключето на вратите до плафона. Замерих ме от коя врата е проблема и се оказа че от вратата на пасажера като пуснем кабел всичко се оправя (при отваряне на която и да е врата светва, докато ако пуснем кабел от друга врата светва само когато тя се отвори). Та така вече си имам пак светещ плафон.

Коментар

Първоначално публикуван от clockerman Преглед на мнение
                            здравейте,
                            Малко късно ,но вчера разбрах аз от къде е проблема на плафона. Като прецаках кутията във вратата заради опит да си направя плафона и ми изчезна и централното си купих друга за 10лв плафона светна. Та явно този проблем по някога май идва и от този модул.
                            KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X