Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скърца като ЗИЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скърца като ЗИЛ

Здравей те. Дойде време и аз да се жалвам
    От няколко дена взе да скърца нещо (май са пружините) по-неравности. Направо се побърквам, много се дразня ако нещо хлопа, скърца и т.н. по колата. Дайте идея как да го разкарам това скърцане. Интересното е, че понякога не скърца но в повечето случаи цигърка. Имало скърцане и като въртя волана на едно място от крайно ляво до крайно дясно но съвсем леко не е както като карам.

От: Скърца като ЗИЛ

Ако, "май са пружините" , то най-вероятно се е събрал боклук, пепеляк и т.н. там където лежът в двата края и като им пуснеш една струя вода с маркуча, може и да спре да скърца.
    Иначе ако не спре скърцането, проверяваш тампоните на амортесьорите, абе всякакви гумени тампони които имат допир с метал.
    Между другото, как го усещащ това скърцане-само гума, гума в метал, гума в .....
    При мен, преди година едно скърцане ми разказваше играта, отпред отдясно и то само като се движех бавно, даже ми звучеше като пластмаса в метал, та търсих нещо вътре в купето, докато накрая излезна тампона на макферсона, ама аз съм 2-ра ген.
    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Явно така ще започна. Първо ще измия пружините и ако пак цигърка продължавам наред

Коментар

Залагам на носач.
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

И аз залагам на носач, т.е. неговите тампони и всички ябълковидни болтове (и кормилните). А може и тампоните на амортисьора.

п.п. Правилно казва Емича - "ама аз съм 2-ра ген." Неговото окачване е Макферсон, а на Коко е дабъл уишбоун, при което пружината не се върти.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Да Краси, ти си разбрал какво имам в предвид.
            Обаче на коли които не са с макферсон /примерно 123-та ми/, като се набие боклук между пружината и подложките, или някоя песъчинка или дребно камъче влезне между подложките и леглата на пружините, се получава такова неприятно скърцане.Същото важи и за тампоните на амортесьорите,особенно ако са се сплескали деформирали и достатъчно омекнали.
            Та затова първо най-елементарното -една вода и след това тампони на носачи и т.н....
            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Аз залагам на шарнири и то долни, като се разсъхнат и така скърцат особено както върти волана, както е писал.
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Така. Аз да ви хвърля малко в размисли Днес си тръгвам от работа, и до нас тишина и спокойствие (пълна идилия , а това са 7 км). Но намалявам да влизам в между блоковото пространство и... се почна едно проскърцване едно цигъркане направо подивях. В събота я минавам първо на маркуча и после ако пак цигърка я карам на канал.

Коментар

И скърца ли още бре?
                  имах и Toyota Rav 4 2006g.
                  Mitsubishi Lancer 2008g.
                  Honda CR-V 1998г.
                  Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

с спринцовка масло в маншона на шарнира но е времено решение най-добре смяната му

Коментар

Скърца неговата майка когато си поиска Най-вероятно ще почна подред да пръскам със смазка докато спре, и като разбера от къде е ще кажа.

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
                        Скърца неговата майка когато си поиска Най-вероятно ще почна подред да пръскам със смазка докато спре, и като разбера от къде е ще кажа.
                        Хайде давай-ти си на ред,ние се изчерпахме от предложения!Чакаме да кажеш и нас ктакво ни чака!
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Тампони стабилизираща щанга.
                          CRV 1998г 128кс

Коментар

Май имаме победител HONDAEXPLORER. На обяд накарах един колега да врътка леко волана, а аз клекнах да видя от къде е. Направо ми стана неудобно като чух как яко цигърка от вън, в купето се чува съвсем леко (и се чудех защо така ме заглеждат хората). Нямах много време и не установих точно от кой е, но ми се струва, че е от горния шарнир.

Коментар

Давай,смажи ги мамка им стара,разкажи им играта да ги видим тогава!И-и-и-и-и да кажеш кои точно са!
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X