Здравейте колеги.Разгледах целия форум, но нищто не открих относно моят проблем.При ускоряване се чува яко чукане отпред,и след като отпусна газта и карам с определена скорост почти не се чува, може би малко в волана го усещам, подам ли газ да ускоря и почва да чука.Като беше слабо, майстори предполагаха че е предно ляво вътрешно каре друг скоростна кутия.Карето има почти неуловим луфт, висящия лагер до него също.При потегляне наляво или дясно не трака и на първа не се чува.Като я пусна на скорост също не се чува.Сега съм в Франция и работата е сериозна.Ще съм ви благодарен ако някой сподели нещо от което да я започна.Благодаря ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Чукане при ускорение
Свий
X
-
От: Чукане при ускорение-спешно
Те вътрешните карета имат навика да тракат адски гадно при ускорение, като се разбият. Особено ако междинния лагер си е заминал, така че спокойно може и да е точно това.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
-
Кофти гориво, чукче на аванса ако си с Лада или подобна (ама тук е HONDA, та едва ли), разхлабена джанта... И, последно, този път сериозно. Едно подобно тракане просто ме вбесяваше в продължение на 2 седмици. Оказа се разхлабена гайка на единия преден амортисьор. Отворих предния капак, затегнах я и всичко свърши. Като вдигнеш колата на повдигач, пружините натягат и луфт не се усеща. Като е на земята, колкото и да риташ колелото- пак няма. Ходих и на стендовете на SACHS да ме друсат- нищо. Като тръгнеш... особено при ускорение, трака та се не трае. Това са моите 5 стотинки по обясненията ти. Добре е, ако можеш да определиш на метал ли трака (остро), по- тъпо ли трака (тампон на двигателя), придърпва ли....Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
чат чат чат чат чат чат чат чат чат чат чат като на метал карак примерно с 90 натискам газта и чат чат отпусна газта нищо от 2 скорост нагоре чукането скасява интервали те преди това сменях носачите комплект с тампоните и накраиника
тампоните на двигатела са здрави и на около 2 годПоследно редактирано от CarTest™; 13-08-13, 21:54.
Коментар
-
Искаш да кажеш че чаткането е в синхрон с въртенето на гумите така ли ? караш по бавно - чатка по бавно-караш бързо -чатка бързо? Питам за да игнорираме чаткане в синхрон с оборотите на мотора. Как се появи тва чукане изведнъж или постепенно? Обикновено оплакванията в разбити вътрешни карета са със симптом на тресене при ускорение, ноики не се е оплакал за чукане, поне до колкото на времето четях темите в руския форум на црв.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT
Коментар
-
На мен ми чаткаше точно така вътрешно каре и не тресеше. Малко ме притеснява това, дето колегата го е написал, че всичко е започнало след смяна на носачите ... ако съм разбрал правилно де. Да не са забравили да стегнат някъде нещо?О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Наи много да не са му стегнали някоя гума, последно едно приятелче сменя лагер главина и като се прибрал загледал че гаиката на главината не била чукната контрата. Подразнил се ама си я чукнаял сам, на другия ден нещо взело да почуква, решил да се връща в сервиза ама на път за там чукало все повече и спрял да види кво става, кво може да става не му стегнали болтовете на гумата. Как да не се върнеш в сервиза с една по голяма полуоска в ръка и да ги подбараш наред.
Колега можеш ли да определиш поне от коя страна чука?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
точно така колеги карам бавно чатка бавно карам бързо чатка бързо отпусна газта спира да чатка носачите сам си ги сменях дори от горна страна на сложих гресорки на накрайници те отдолу също колко пати вече е гледам отдолу няма разхлабени неща или не мога да забележа или няма започна леко после и сложих нови гуми дънлоп започна да се усилва пак си сложих старите гуми само отпред обаче пак чука вече сам минал към 4000 5000 км в момента сам в Франция ако е в България как да е карах е без кардана пак същата работа
отпред го чувам да чука по едно време забелязах когато отзад има хора много слабо чукаше сега не е така
забравих да кажа че не ми тресеПоследно редактирано от CarTest™; 15-08-13, 12:45.
Коментар
-
Хм, няма стане с гадаене маи, заедно с писането от 1 ви пост за потеглянето и завоите работата отвива нещо към скоростите, интересно обаче що само като се натоварят, явно някъде нещо се измята и чука. Не може ли да и дигнеш предницата на някои канал, пък ако ще и 4 те колела, или да откачиш кардана пак и да я качиш на едни валяци за спирачки и газз да се чуе хубаво от де ли чука. Знам ли вече..Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Първоначално докато четях и аха да кажа - лагер на първичен вал. Слабо място си им е. Обаче ако чукането е синхронизирано с въртенето на гумите са малко местата от където може да е - лагер главина , карета , лагери на диференциал. Горе долу всичко останало дето може да чука - няма да прави разлика дали е под товар или не.
Понеже си някъде си - най-лесно е да пробваш да долееш в трансмисията някоя от онези магически добавки с молибденов дисулфид и н"ам си кво. Ако е в скоростната кутия - ще се усети разлика.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
От: Чукане при ускорение
При мен има чукане като ускорявам рязко на втора и трета и чука до едни определени обороти и спира, на мен ми се струва, че нещо влиза в резонанс и чука. Ако ускорявам плавно нищо не чука.Honda CR-V, 2001 147 h.p.
Citroen C4, 1.4 vti
Коментар
-
При мен нещо последно време хич няма чукане, ни плавно ни интензивно, сигурно е от възрастта, ще трябва пак да влезна в оборотиПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от zero Преглед на мнениеПри мен нещо последно време хич няма чукане, ни плавно ни интензивно, сигурно е от възрастта, ще трябва пак да влезна в обороти0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар