Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчна спирачка CR-V при ( 2 ген.) ,или от там ли е проблема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръчна спирачка CR-V при ( 2 ген.) ,или от там ли е проблема?

Че ще се отваря задно дясно колело, е ясно, но само да се затопли!
    Сега конкретно към въпроса:
    От доста време, има някакъв лек шум във въпросното колело, но е само на моменти , а като леко натисна спирачките всичко си идва на място.
    Ще кажете,луфт в спирачния апарат, задържа евентуално и т.н. добре , но от известно време ми прави впечатление, че след използване на ръчната спирачка, при потегляне напред, за момент се усеща леко задържане и звук,след което всичко се оправя. Обаче, ако след като пусна ръчната спирачка, потегля назад, задържането и звука се усещат и чуват в пъти повече.
    Допускам,че може и жилото да задържа /ще го проверя/, но започвам да се съмнявам в разлепено феродо на накладките, или някоя скъсана пружина?
    Вие какво мислите- разлепено феродо,пружини или...........?
    Да взимам ли предварително накладки за ръчната спирачка, че като се разглоби колелото, обичам да съм подготвен - не тепърва да търся, че може и да няма налични, а и да трябва да се поръчват?
    Ако имате и други предположения - казвайте.
    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

От: Ръчна спирачка CR-V при ( 2 ген.) ,или от там ли е проблема?

То без да се разглоби няма как да стане.
    Така на посоки и предположения може да трябва да си подготвиш и накладки и въже и какво ли още не .

Накладки не вярвам да нямат налични, че да трябва чак поръчка *б@хти . Вариант е да звъннеш или в най близкия магазин да питаш, че да си наясно дали има. Виж, ако е някое въже, има по-голяма вероятност да го нямат, но пак не ми се вярва.

п.п. къде го тоя студ, че ще чакаш да се затопли
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ха, студ = леко преваляване+ малко мързел , абе търся си оправдание.
      Иначе обадих се в два магазина и нямаха накладки за ръчната, иначе бяха на цени около 90-100 лв.
      Но питах според вас, дали може да е тръгнало да се разлепя феродото, защото задържането в колелото,при движение назад, според мен е от това?!
      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Това да разбирам ли че е с отделни накладки за ръчната .
        Като такива би трябвало трудно да се износят (ако е така де) Ама пак ми е странно да нямат накладки *б@хти. Зет ни скоро си взе един баварец 330д и той е така с отделни накладки за ръчната, ама си намери без проблем (това у Враца).
        Абе сваляне му е майката, така на кристалната топка нищо се не види , може и заради дъжда, ама при нас е слънчево .

Ако можеш изнамери си каталожен номер, така по-лесно се намират някой неща, че по автомобил понякога не им излизат или разни подобни бози.

Успех
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Да, има отделни / челюстни /накладки за ръчната и те са вътре в самия барабан на сп. диск, иначе за спирането са дискови.
          То е ясно, че немогат да се износят / освен ако не караш постоянно на ръчна /, затова са ми и съмненията, да не са се разлепили от едната страна.
          Днес един приятел обеща, да ми вземе един комплект, а ако се окаже че не е от тях, ще мога да го върна.
          Чакам доставка и при първа възможност я оперирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X