Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най после и аз да се похваля

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Най после и аз да се похваля

Здравейте приятели,след доста четене и размисли,най после се сдобих с HR-V.Колата е от Швейцария,124 к.с. 4x4, 2001г.Много ме радва,но има нещо,което не ми харесва-средното гърне и кривката след него която минава под кардана.Мисля да заменя гърнето с по-малко като диаметър и да прекарам кривката над кардана(в момента нямам снимки).Изработката не ми е проблем,но ме притеснява дали няма да има някакъв проблем относно работата на мотора или нещо друго? ПОЗДРАВИ

От: Най после и аз да се похваля

Колега честито, много без аварийни километри ти пожелавам! И аз карам същата от скоро, това гърне и на мене ми вади очите, така че ще следя темата ти с интерес

Коментар

Честито, много да те радва и безаварийно .

Не знам какво толкова те притеснява това гърне/тръба , не е чак толкова ниско, че да го закачиш, пък и колата не е за някакъв офроуд. Виж за някое черно пътче, полянка, и "хубавите" ни асвалтови пътища е ОК.
      Пък и дали няма да е по-добре да смачкаш (евентуално) тая тръба, отколкото да шибнеш кардана .

п.п. дай някоя снимка.
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Смениш ли я с по малък диаметър определено ще спънеш колата, и за разхода не отговарям кво ще се случи, нарушаваш съпротивлението на генерацията по този начин, което играе важна роля за правилното издухване на изгорелите газове от цилиндрите.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Добре дошъл в отбора на Нямащите "джип"

Слушай бате ти Слави - Правило #1 - Нещо, което работи не се пипа!!!

Е, ако чак толкова ти е скучно, можеш да качиш тръбата над кардана, ама на същия диаметър.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

БЛАОДАРЯ на всички за поздравите и съветите! Диаметъра на трабата няма да се променя, идеята е да се смени гърнето с по-тънко,сори не знам точно как да се изразя. Надявам се до края на деня да кача снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от stoyan_likoto Преглед на мнение
              БЛАОДАРЯ на всички за поздравите и съветите! Диаметъра на трабата няма да се променя, идеята е да се смени гърнето с по-тънко,сори не знам точно как да се изразя. Надявам се до края на деня да кача снимки.
              Честито и безаварийни километри,ама ти се чудя защо ти трябва да се вкарваш в приключение с гарнето.Повярвай ми няма да закача и прече извън пътя.На нашите хонди също минава отдоло.В началота и аз се притеснявах,но като започнах да я катеря по байрите се оказа,че японеца е сметнал всичко и както и да се накланя и да обекречва колата коловоз и препятсвие разстоянието отдоло се запазва същото.До сега съм я закачил само веднъж и то не гървено,а предния ралбар-тръбата под бронята и скоросната кутия,но гарантирам ти,че такова нещо няма да ти се наложи.Аз го направих от келешлък.Слизах по огромен наклон,който се пресичаша от път с големи коловози и голяма гърбица посредата.От склона от който слизах и по който нямаше път,се бяха отронели скали и паднали и в коловозите и имаше два камъка около 20 сантиметрови върху гърбицата посредата на коловизите.Аз от наклона следваше да завия надясто като влезна по коловозите,и можех само на това място защото от страни имаше дървета.Реших да действам направо и да мина по коловозите и през двата камъка на гърбецата мужду двата коловоза и задраха.Пита се в задачата,защо не слезнах и да ги махна,като се виждаше,че не са закопани ,а отронени срутени.Коловозите бяха около 30 см. и до гърнето аставаха цели 4 пърста разстояние.Надявам се да не правиш изпълнения като мене.Никой не ме гонеше,нищо нямаше да ми коства да слезна.После писах в темата как се изправя преден ролбар.Не пипай колата.Всичко и е пресметнато.Успех.
              имах и Toyota Rav 4 2006g.
              Mitsubishi Lancer 2008g.
              Honda CR-V 1998г.
              Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Ето и обещаните снимки. Малко са в разбъркан ред .Диаметъра на щатното гърне е 150 мм, а на другото е 90 мм.Тръбите са еднакви - 43 мм. Надявам се да сте ме разбрали . Поздрави

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030439.jpg
Прегледи:1
Размер:119.2 КБ
ID:5462283Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030440.jpg
Размер:88.9 КБ
ID:5462284Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030441.jpg
Размер:130.7 КБ
ID:5462285Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030442.jpg
Размер:149.7 КБ
ID:5462286Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030443.jpg
Размер:148.5 КБ
ID:5462287Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030444.jpg
Размер:151.1 КБ
ID:5462288Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030445.jpg
Размер:152.9 КБ
ID:5462289Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030446.jpg
Размер:142.9 КБ
ID:5462290

Коментар

Аз отговорих същото в Хонда фоума,но да допълня Павле.Няколко пъти слизам от Харвито да гледам как минава през подобни препятствия.Имам опит с Диското и ме беше страх,че някъде ще махна цялата генерация от келешлък.В интерес на истината съм изумен от ...айде да не продължавам ,че колегите от другия подфорум ще ме подкарат
                  Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                  Disco 1 бекъп
                  Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Честито и мноого време да те радва, а снимки кога ?

Коментар

честито колега много да те радва.а относно гърнето колегите са прави не пипай

Коментар

Честито и много безаварийни км!
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Честито и много да те слуша..,а що се отнася до гърнето...,смени го..., и аз мойто го смених със същото(и малко го повдигнах към купето),какъв клиренс се отвори...,не е истина.. ! Успех!
                          SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Колега , това /смених го със съшото / някаква шега ли е или аз не схаванах ? Поздрави.

Коментар

Здарвейте, въпреки вашите съвети, днес намерих малко време и реших да направя обсъжданата интервенция. Постарах се да запазя старата генерация, така , че ако нещо се обърка да я върна на мястото и .Ще е нужна само една заварка която не е проблемна. А ето инякоя снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030447.jpg
Размер:125.1 КБ
ID:5463900Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030448.jpg
Размер:158.4 КБ
ID:5463901Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030449.jpg
Размер:140.2 КБ
ID:5463902Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030450.jpg
Размер:128.8 КБ
ID:5463903Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030451.jpg
Размер:123.1 КБ
ID:5463904Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030452.jpg
Размер:127.7 КБ
ID:5463905Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030453.jpg
Размер:141.3 КБ
ID:5463907

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X