Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло Carlube ползвали ли сте?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло Carlube ползвали ли сте?

Здравейте колеги, някой ползвал ли е това масло да сподели впечатления особено за 10w40. Не искам темата да става за масла и препоръки щото има достатъчно такива. Не бих желал и коментари от хора, които не са го ползвали, а съдят по цената, която в момента е непобедима при около 30лв. за 5л. 10w40 в Карфур.
    Марката е английска, най-големия независим производител в UK. Не би следвало да има ментета на него тъй като е достатъчно евтино. Ще се радвам да се включи и Краси, който да сподели местните отзиви. Ето и официалния сайт, на който му се чете. http://www.carlube.co.uk/index.cfm?page=1
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

От: Масло Carlube ползвали ли сте?

Значи,
    вече осма година работя в един и същи сервиз.
    Ползваме само наливни масла - варел, и туба 25 л.
    От началото на миналата година всички течности (масло двг. и скорости, антифриз, стъкломиещо) са ни TripleQX. Преди това бяха Carlube. Това означава, че всичките ми коли, над 10 бройки, съм ги карал с Carlube 10/40. Приятелите ми също. На всички клиенти се сипва Carlube, а сега TripleQX. Произвеждат се в един и същи завод, и покриват спецификациите на доста автомобили, нещо като универсални масла. Нямам идея, защо босса смени името, сигурно QX-a е по-ефтин. Аз му плащам по 3 паунда/литър, когато му кажа, че съм сипал Но това явно е цената на която го купува той. Каква е цената в магазина, и колко плащат клиентите ни, нямам идея. Предполагам, ние сме трета брънка в звеното, т.е. Завод- фирма доставчик ( ЕuroCarParts ltd, или UNIPARTS)-ние.

За тези години няма нито един клиент да се е оплакал, че нашето масло му е прецакало колата. А англичаните са капризен, глезен народ, обичат да се оплакват за най-малкото нещо.
    Последно редактирано от krasi-mir; 15-02-13, 10:06.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Нищо лошо според опиталите и мненията им из нета. И нищо много хубаво. В български условия е важно, че няма фалшиви опаковки.
      Да напомня, че на такъв въпрос отговор не може да се даде, защото зависи от двигателя и начина на каране на ко лата. Ако караш нормално - никакви проблеми. Технологиите за масла вече са достатъчно напред и нищо чудно с подходящи търговски трикове да се свали цената. Карлюб са бъркачи на масло, търговци на автокозметика и дреболии - някъде пише коя компания са. На страницата си казват, че разполагат с 70 декара с сцистерни и прецизна система за контрол на съдържанието им и омесването.
      Бих ги предпочел пред по-агресивните марки на Бг бъркатори - в момента Карио/Хилбер. Такива при запитване за по-непопулярно масло казват, че ще проверят, защото нямат в момента, и на другия ден звънят и варелът е готов "произведен" и етикета залепен.
      В сравение с Кауфланд и Лидъл - важи същото. Умели търговци, докопващи добра цена за сносни продукти малко след най-добрите. Като се има предвид, че ползваме коли от близкото минало, значи леко остарелите технологии тъкмо отговарят на нужното.

Коментар

АКъл нямате да карате с верижни масла
        Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
        Disco 1 бекъп
        Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Евала колеги, точно тези отговори, без третия очаквах и разсъждавам по абсолютно същия начин след като изчетох и доста британски форуми. Даже някъде беше споменато че фирмата производител се договаря с големите рафинерии и производители на масла, които и доставят на добра цена базовия продукт, който те ъпгрейдват. Тоест може и кастрол да е в основата. Краси, общо взето е такава цената в UK даже срещнах и 10 паунда за цяла туба 5литра. за ритейл маркет.
          Колега Лодкар, как само нацели алтернативата която ме водеше към двоумение, а именно БГ бъркачите които спомена и чиито цени хич не са ниски. И си абсолютно прав, че има значение стила на каране, тъй като разбирам че си е риск маслото да се експлоатира в пърформънс кола често гравитираща в над 5000 об. мин.
          Колеги мисля да го пробвам и ще опиша причините:
          #Ако за по ниска цена ще получа същото качество като при продаваните и в други хипермаркети, а и не само там и при това със съмнително качество универсални масла на големи производители, съм за.
          #Към момента няма информация за други нискобюджетни производства на Carlube в страни от EU и други наши балкански съседки.
          #При изисквания на Хонда мануала за моята кола, /която може да се каже че няма претенциите на някой модерен дизел с DPF/ e предвидена за API SJ и при етикет на маслото SL на Carlube дори и да не отговаря на SL все ще отговори на някое от нивата до SJ. Да не споменавам, че едно от изреченията които оригиналната книжка на Хонда е вмъкнала в частта за смяна на масло е че- Колата ви няма нужда от добавки, с тях единствено бихте повишили разходите си за експлоатация!
          #Ако маслото се окаже не лошо, то от парите които съм спестил поне за 5 години ще имам за нова глава не дай Боже, след карането ми на газ.
          #Не робувам на марки, а да не говорим че и при маслата и други консумативи го има плацебо ефекта дето като сложиш, някоя снобска марка па макар и произведена незнайно къде и се почват коментари колко е тиха колата, как вървяла леко. Айде, на коли с хидравлични повдигачи може да се усети разликата, ама на нашите Москвичи- мерси.

p.s.Маркони, надявам се да си отварял и снимал двигател каран само с Carlube?
          Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 15-02-13, 13:41.
          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Не съм отварял.Карфур има от 1 г. в Русе.Но пък знам кой как си поръчва и брандира масла в Приста Ойл..
            Мислиш ли че някой познава сертификатите и упътването на производителя за експлоатация на маслото ,което купува.
            Например аз карам с 6100.Сменям на 7500км,толкова пишат Мотул в един дребен текст на сайта си.Нямам проблеми.Но ако карам 10-12000 км ще го гори и то мъжката.
            Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
            Disco 1 бекъп
            Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Отказах се от маслото и най вече поради факта че всички туби бяха произведени 2011. Предполагам, че за трайността не би оказало чак толкова влияние в оригиналната туба, но реших за разлика от 6лв. да си взема Мобил Super2000 10w40, който беше на промо в една друга голяма верига. Лазерния код беше с букви F-V което някъде четох, че е производство Италия. Не съм се отказал от Carlube де и при бъдещи смени ще го пробвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X