Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматична скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с автоматична скоростна кутия

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
    Хм човек,кажи че е CVT...вкарахме се в едни филми тук.Някой да изтрие горните постове..
    я кажи повече де, нали и моята е CVT - мислиш че не е от маслото ли? когато търсех да купувам, гледах едно Харви със CVT, то хъркаше при тръгване, а собственика разправяше че не е сменял маслото никога, иначе като тръгнеше, нямаше спирка - вървеше яко..... на заден не го пробвах

Коментар

Нормалния автоматик и CVT/вариаторната са коренно различни.Имах предвид че даваме съвети за автоматик.CVT нито съм виждал нито съм разглобявал.
      Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
      Disco 1 бекъп
      Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        я кажи повече де, нали и моята е CVT - мислиш че не е от маслото ли? когато търсех да купувам, гледах едно Харви със CVT, то хъркаше при тръгване, а собственика разправяше че не е сменял маслото никога, иначе като тръгнеше, нямаше спирка - вървеше яко..... на заден не го пробвах
        Не знаех,че има модели на скоростни кутии.Онзи ден научих,че моята била по специална,точно CVT.Днес я оставих за смяна на масло,ще видим утре като ми се обади майстора какво е станало.Моята даже хърка и при спиране на мотора.Иначе както казах много добре си сменя скоростите.

Коментар

Първоначално публикуван от fbikz75 Преглед на мнение
          Не знаех,че има модели на скоростни кутии.Онзи ден научих,че моята била по специална,точно CVT.Днес я оставих за смяна на масло,ще видим утре като ми се обади майстора какво е станало.Моята даже хърка и при спиране на мотора.Иначе както казах много добре си сменя скоростите.
          CVT не е точно модел. чукни гуглето да разгледаш, ако ти е интересно как работи
          това е вариаторна кутия и няма скорости в истинския смисъл 1..2..3 и т.н..
          тръгва и набира като тролей, без характерното превключване, нали?

дано се оправи от маслото, че инак ремонта не е евтин

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            CVT не е точно модел. чукни гуглето да разгледаш, ако ти е интересно как работи
            това е вариаторна кутия и няма скорости в истинския смисъл 1..2..3 и т.н..
            тръгва и набира като тролей, без характерното превключване, нали?

дано се оправи от маслото, че инак ремонта не е евтин
            Точно така колега,набира като тролей,без да се усеща превключване на никакви предавки.Предните 2 коли които имах едната беше Mazda Lantis и Toyota Cynos,забележително се усещаше смяната на предавките.Все пак да се върна на темата за моята кола.Днес се обади майстора и ми каза че когато я запалил сутринта прехъркала скоростната,значи проблема си остава.Казах му направо да действа за друга скоростна и хич да не се занимавам повече с тази тъпа кутия.

Нещо такова ще да е... http://www.youtube.com/watch?feature...&v=MhFK5gfAGpM
            Последно редактирано от CarTest™; 18-02-13, 16:04.

Коментар

Извинявам се за поредния пост,но не ми излиза бутон за редакция.Искам да попитам по запознатите от мен.Примерно при слаб ток от акумулатор,когато завърти срартера да запали мотора,но почти няма мощност да запали колата,трябва ли да пуска свеща ток,или иска по силен ток,защото при мен забелязах днес че не пускат искра свещите,но стартера едвам въртеше,защото акумулатора беше почти паднал.

Коментар

Стартера черпи всичкия ток и не остава за свещите.
                ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1143.jpg
Прегледи:2
Размер:114.8 КБ
ID:5456746Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1144.jpg
Прегледи:3
Размер:110.2 КБ
ID:5456747Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1145.jpg
Прегледи:1
Размер:113.0 КБ
ID:5456748Ето колеги това и моята мадама.

Коментар

Здравейте колеги.Днес взех колата със сменена ск.кутия.Засега всичко е наред.Глобата беше 700 евро

Коментар

здр имам същия проблем.живея в Протарас даи някакъв съвет.може да се чуем ако е удобно 96613421
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150724_195922.jpg
Прегледи:1
Размер:73.2 КБ
ID:5674946

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X