Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR-V Проблем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CR-V Проблем!

Здравейте,колеги имам Cr-v 99г. ръчни скорости.Преди два дена отивам сутринта да го паля да се загрее, поработи 2мин. и угасна,пробвах да го запаля ама НЕ стартера си върти ,но не пали.На другия ден проверих свещи,кабели и бубина и се оказа ,че не е от тях бензиновата помпа се чува да работи като дам на контакт,а като изкарам ключа имобилаизера си светка 5 пъти както е нормално.Казаха ми ,че може да е от алармата ,но не ми се вярва алармата е Mark 1500Lux.На мен ми се струва ,че е от самия бензин,защото същия ден ,я бях дал на майка ми да пренася някакви неща и тя е заредила от безименна бензиностанция.Ще съм ви много благодарен ако споделите нещо за ,което се сещате за да оправя този проблем.Благодаря ви предварително!

От: Honda CR-V Проблем!

Как така лампата на имобилаизера светва 5 пъти ??? За лампата с ключето на таблото ли става дума ? и ако е тя би трябвало да гасне а не да светка. Има ли ток на кабелите за свещите?
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Има ток по кабелите ,а за лампата да тя си изгасва след като дам на контакт ,но след като извадя ключа си светка.

Коментар

Това за безименната бензиностанция си го избий от главата. Едно, че там понякога горивата са по-читави, и друго, че дори и бензина да е нещо смотан-поне с паленето не би трябвало да има проблем.
        Евентуално компютър, или нещо по токовете. Щом помпата се чува значи би трябвало до двигателя да стига бензин, но или не се впръсква за да влезе в цилиндрите, или няма кой да го запали.

Абе, да не би на бензиностанцията да са сипали нафта вместо бензин?..
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ако проблема е от бензина на тази бензиностанция,би трябвало да се появи веднага след зареждането.Все пак до вас колата е дошла на ход.

Коментар

Колега,не си упоменал дали е светнала чек енджин лампата ( оранжевата ). А това с 5те присветкания на имобилайзера е нормално , когато се извади ключа. Както каза колегата по-горе - провери дали стига ток до свещите.
            First Man, then Machine!
            Lada Niva
            Honda XR 400

Коментар

Тои каза че ток имало, щом ток има до свещите начи бензин нема, наиш ко, щом помпата бачка.... случвало ми се е на една дедра, да се пукне маркуча от помпата горе до щуцера на кошницата. Я извади от пред някъде бензинопровода и в едно шише го мушни даи контакт и виж фърля ли ИЛи по лесно отвори капачката на резревара, сложи ухо на гърлото даи контакт и ако вътре зашопурка като на планинско поточе начи съм прав

Коментар

А да си слагал/хвърлял/ нещо в краката на пасажера,докато работеше? има там едно копченце за шок датчик или там каквото е Слави ще каже
                -------Honda CR-V 128к.с.--------
                "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Намесвам се защото и при мен така угасна .При работещ двигател почуках таблото и колата спря. После симптомите са като при теб.Бутона е под жабката вляво зад конзолата.Успех пиши за решението на проблема.

Коментар

Колегата "Madmaximus" е прав . Натисни гумирания бутон, който се намира до буксата за диагностика в краката на пасажера отпред и после провери притока на бензин до инжекторите като извадиш бензиновия маркуч от плочката на инжекторите и дадеш на контакт.И не забравяй да подложиш някакъв съд (бутилка от мин. вода например),че може да я олееш с бензин. При мен миналия месец изгоря бушона на алармата и тогава разбрах, че имам 2 имобилайзера. Както при теб, зелената лампа на таблото изгасваше , но не успя да завърти стартера.

Коментар

Благодаря за бързите отговори колеги.Zero пробвах го това да проверя дали хвърля гориво и хвърлчше.Днес понеже колата има и метанова уредба окъсих +на изпарителя с фаровете и запали на метан без проблем....Според мен проблема идва от инжекторите по късно ,ще меря компресия и дали се поддава сигнал към тях.
                      Последно редактирано от jok3r4o0; 03-02-13, 10:55.

Коментар

Колеги за пореден път се убеждавам ,че колите си имат характер тръгвам към гаража на село ,че там е всичкия инструмент паркирам отварам капака и викам да проверя пак дали, ще запали на бензин въртя ключа и всичко тръгна както по старому...Благодаря ви отново.

Коментар

Аз не съм капацитет, но бях чел че инжекторите се скапват като не работят. Не става от раз, ама обикновено с алтернативно гориво, след повечко километри се спичат.
                          Та вероятно са си тръгнали
                          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Не, не може да изгасне от тях, не могат всички да се скапят че колата да изгасне от раз и после да се оправи сама, тя пак ще изгасне въпрос на време е. Проблем има някъде ама трудно ще се хване. Колегата ако не е сменял горивен филтър може да го смени.

Коментар

Колега "jok3r4o0" каква ти е метановата уредба - вакумна или инжекционна ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X