Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси относно CR-V

Ами не, точно оптимо 4S са, но са размер 195/65 колкото да скърпя положението. Колата стана доста ниска и трябва да се внимава доста - да не говорим, че на 100км отчита изминати 105 Ако бях таксиджия, ехеее!
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Така вече ме съгласи и ми олекна, да не съм пропуснал че има оптимо на 205/70/15 а претендирам че много бях чел мога да напиша десертация за покупка на гуми
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Според интернет има, само дето може да послъгват, знам ли Така или иначе мисля да мина на 195/80, че са по-височки при минимална разлика със скоростомера - ще спечеля към 3,5 см височина (обща разлика в диаметъра със сегашните - 7см).

ПП - Извинявам се за офтопика, дай да се прехвърлим в темата за гуми, че ще ни дърпат ушите.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-02-13, 20:40. Причина: Линк към търговски сайт
        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Верно има вече, ама преди 2 год кат търсих нямаше. За темата споко, тя и без тва приключи, на колегата вече всичко му е ясно, сега остава да се похвали с "новата" си хонда

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
            Ще отклоня малко темата за секунда, извинявам се на автора: в хонда форума има една тема по въпроса за обезшумяването на CR-V - там се споменава от разбиращи люде, че добавянето на мокетоподобен материал в калниците откъм гумите имало грандиозен успех за намаляване на шума от гумите по асфалта. После измиването на натрупаната кал и лед е "майка плаче", но пък ако наистина става по-тихо защо да не се поекспериментира...
            Чак грандиозен не съм казал че е ефекта ,но е много добър.Това на фона на останалите шумоизолационни материалли е с най добър коефицент пари/щум.Както знаете шумоизолацията е много скъпа и затова се икономисва доста,има голямо тегло,вдига разхода и т.н.Правил съм изолация на КИА Спортидж...тя е като Хондата,че даже и малко по-добре.Проекта излезна около 2500 лв.Та 4 квадрата мокет за 100 лв си е добре.
            Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
            Disco 1 бекъп
            Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Маркони, а тоя мокет ако се сложи от вътре няма ли да има ефект, с цел да не се мокри и каля де? или ефекта е да се избегне звука от гумата да стига до подкалника? а за спорта ще опитам като се стопли с два мокета да видя разликата, ще опитам да замеря и шума преди и след пък да видим

Коментар

За съжаление не.Правени са доста експерименти.Мокета е малко по-специален като структура.Високи,нишки с малка плътност,основна плетка с голяма плътност и каркас.Това е филтър за 3 основни честоти в "пътния"шум.
                Disco 1 бекъп

Коментар

Я кажи ми какво наи добре да сложа за пробата, и ако има ефект там и ще си остане пък ако да се каля че след всяко каране и все по шумно ми се струва

Коментар

Здравейте, аз все повече почвам да си мисля, че основният щум идва от вибрациите на двигателя при определени обороти, които се предават чрез тампоните и вътре купето резонира или се получава нещо като куха консервена кутия дето като чукнеш отвън вътре кънти. Едно време като си правех тонколони слагах вата, дунапрен и други глупости за да няма кънтене. Та въпросът ми е ако в купето се сложи нещо шумопоглъщащо ане шумоизолиращо няма ли да е по-голям ефекта? Оказва се че не са само конкретните обороти фактор щото вчера правих тест като съм понанадолнище и почти не давам газ, при същите обороти, но понанагорнище с наполовина натиснат педал бръмчи много повече, тоест когато се товари.
                    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

освен топка вата по средата между седалките, според мен пък наи шуми от гумите щото като си карам с 100 да кажем и пусна по инерция основния дразнител като звук остава, тва фучене и търкаляне на гумите, все едно са в купето е гати некъдърната японска простотия ще ме ядоса ще и натъпча калниците с вата и плънка от стар дюшек ама знам че няма да помогне особено, докато не изолирам пода, ама кои да е жив да се занимава с глупости, по добре ще сменя колата. някои иска ли хубаво ЦРВ ?

Коментар

Нещо ви е слаба музиката май.Я наблегнете на Металика.Пода се прави лесно.Сетете се предната ламарина зад арматурното табло как се прави .
                        Като си купувах колата всички викаха ,че е шумна,аз явно съм оглушал...
                        Няма да ви спамя повече в темата,ще се хвана да разуча въпроса,само с приказки и пожелания работа не се върши.Само да ми падне една 1-ва генерация за 4-5 дена и ще измеря къде какво.
                        Disco 1 бекъп

Коментар

Слави ,звучиш много отчаяно?!Явно си се замислил за 2-ра ген. и то дизел!
                          Иначе предлагам един лесен вариант и един по-сложен, за обезшумяване,ако толкова ти е гадно!
                          1. Купуваш и монтираш качествена Музика и колони и си ти-няма шум няма дявол!
                          2. Намираш един неизкърпван МБ-123-ка и виждаш как са го изолирали хората отвътре, подове,под таблото /Маркони ти спомена/ където си пружиш краката, самите стелки как са направени , правиш го и няма да имаш никакъв шум!
                          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Колеги, темата явно е актуална аз викам да си я направим отделна например - Обезшумяване на CR-V Iген. Ама е хубаво да се вкарат всички коментари до момента, за да стъпим на нещо. Който знае как да стане това да действа. Инак сега като се замисля от 2001г. когато имах единствената ми дизеларка Мерцедес 190 и то 4 степенна дълга кутия по тиха кола съм немал. Ма пък редовно се возя на Акура RL с 300 и кусур коня бензин и освен собственото си дишане при 3000 оборота и 140км.ч друго не чувам, значи можело.
                            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Питанията ми обаче са за конкретно първо поколение ЦР-В,тъй като не смятам да изпробвам търсения екземпляр с магистрална скорост, и по този повод търся мнения на собственици!
                              Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              ...въпроса е да не надува главата на дълъг път,примерно 6-7 часа на магистрала с над 110 км/ч!
                              Хубаво е ,че си карал много джипове и си чел доста.Н е е шумен автомобила!
                              имах и Toyota Rav 4 2006g.
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.
                              Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                                Слави ,звучиш много отчаяно?!Явно си се замислил за 2-ра ген. и то дизел!
                                Пффф там дет са краката и зад таблото просто не го споменаваите там няма бъркане, до някъде се стига ама на горе си е само тенекия към мотора, а от страната на мотор анали не мислите че има нещо друго, шибаната ми ланча има повече изолация на тея места !!!! че и от вътре и от към двигателя. А имаи предвид че на мен вратите са ми изолирани, подкалниците същи, предния капак също, дори подкалниците на самите под калници има изолация и на самите калници от вътре. като отвориш предна врата обаче дето са пантите такива дупки фабрични зеят че можеш да си смениш крушката на мигача от там а там не може да се опушва много щото там с аканалите за водата от покрива и може се наводниш на някои дъжд ако не внимаваш, и въпреки че вратата ми е изолирана в тая част съм сигурен че голяма част от шума идва и от там. Музика имам добра, особено след изолацията свирна уникално, ама то ква музика, скоро като врякнат две хлапета вътре ти си слушаи музика ако си немаш работа Пък и хич не съм меломан да пътувам с надута музика още повече кат се омеши с звука от колата, писаците на децата и направо мога да получа нервен пристъп явно е че остарявам щом ме дразнят шумовете интересно що не оглушавам с стареенето белким да ми отихне колата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X