Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Налягането в гумите на CR-V І-ва генерация!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Налягането в гумите на CR-V І-ва генерация!

Уважаеми колеги,кажете с какво налягане на гумите карате Вашите возила.Разбира се CR-V-І-ва генерация,за този автомобил става въпрос,будещ непрестанно удивление със заводско даденото налягане в гумите от 1,8 и ако е натоварено до 1,9 на задните.Ама писна ми по бензинджийниците,като ми измият стъклата и го гледам помпи и докато ида при него с горд и очакваш бакшиш тон ми казва"Господине бяха много меки,1,8 направих Ви ги на 2,2"А-а-а-а Ужас!!!Аз си спазвам заводското налягане и нямам проблем.Само,че сега през зимата в студа като го замерих беше паднало на 1,4-1,5.Е-е-е кажете просветените как да ги помпим тези гуми и дали по високо налягане примерно от 2,0 или 2,2 би се отразило лошо на окачването на автомобила и на самата гума.Пускам темата и за да могат повечето хора да научат ,че заводското налягане в гумите на този автомобил е найстина 1,8,но ми е любопитно практиката и опита Ви.
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

От: Налягането в гумите на CR-V І-ва генерация!

На средната колонка между вратите имам стикер, на който пише 1.8/1.7.
    Доколкото разбирам японски, би трябвало да е предни/задни.

Аз си ги карам на 1.9, само асфалт, и вече почти 20000 км са си износени равномерно. Всъщност са почти като нови.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

аз моите ги карам от 2.0 до 2.2 иначе ми изглеждат много меки

Коментар

И аз карам на 1.9 и зимните и летните. Няма проблем. Като се напомпат гумите на 2.2 колата почва да вози по дървено. Японците са си преценили според теглото на колата колко да е налягането в гумите. Де да имаше начин да преценят и дупките из които ще рипа тази кола по нашите "ПРЕКРАСНИ" пътища.

Коментар

По принцип на самата гума е определено максималното налягане от производителя.Другото зависи от скоростта и разбирането за комфорт.Аз карам летните/вече Дънлоп/ на 2.7 а зимните/Фулда/ на 2.4.Тойота препоръчва 2.7 за скорости над 160км,не карам постянно толкова бързо,но ми е по-спокойно./няма как да спра и да ги напомпя защото някой се е заял с мен/.

Коментар

Аз ги карамна 2.2лятото и 2.0 зимата, аманаистина много дървено вози. Сега като ви чета постовете се замислям дали да не пробвам на 1.8/1.9.
            -------Honda CR-V 128к.с.--------
            "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Аз карах на 1,8 но сега ги направих на 2,0 защото зимните ми изглеждаха много меки, явно им е доста мека каучуковата смес и сега ми допада повече като возия.
              Honda CR-V, 2001 147 h.p.
              Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                На средната колонка между вратите имам стикер, на който пише 1.8/1.7.
                Доколкото разбирам японски, би трябвало да е предни/задни.

Аз си ги карам на 1.9, само асфалт, и вече почти 20000 км са си износени равномерно. Всъщност са почти като нови.
                И при мене е точно там стикера,но пише 1,8-1,9 натоварена,има изображение на автомобила с повече човечета и куфари към тях./понеже колкото и глупаво да Ви изглежда,от мързел още не зноа как да комбинирам,няколко цитата.../Та,към останалите колеги,казах в началото,че ги карам на 1,8-1,9.Може да звучи смешно или найвно но найстина,ама найстина колата започва да вози като каруца на 2,0 и 2,2 макар това да са само 2 десети разлика.Факт.Усеща се иначе на 1,8 е като лодка.
                Мене ме притесни това,като са на 1,8 и от студа бяха слезнали на 1,4-1,5,но нямаше никакъв проблем с вървежа и ускорението.Аз,го реших така,сутринта студена още ,на компресора и "фъс-с-с-с" от 1,5 на 1,9.Вози си меко и всичко е наред.Ще видя ако се постопли дали и на колко ще се вдигне това допомпване.Иначе найстина всички се шашкат като им кажеш 1,8 хи-хи-хи!!!Само за сведение на Тойтата рафката ми и дават първоначално 2,4 баси.
                Последно редактирано от pavle; 19-12-12, 11:36.
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Двете обърнати запетайки с плюсче отдолу вдясно на всяко мнение.
                  Натискаш ги на всички мнения, които ще цитираш, и след това натискаш големия син бутон "+Отговор на темата",долу вляво, точно над полето за писане "Бърз отговор".
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                    Двете обърнати запетайки с плюсче отдолу вдясно на всяко мнение.
                    Натискаш ги на всички мнения, които ще цитираш, и след това натискаш големия син бутон "+Отговор на темата",долу вляво, точно над полето за писане "Бърз отговор".
                    Ще кажа на български Благодаря-убеден съм,че го пише в указанията за работа с форума,ама няма време да четем,разбрах те,ОК.Спести ми време,Върнеш ли се в България
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

Налягане на 205/70R15 1,8 bar ненатоварена и предни и задни.Гумата изглежда мека заради структората на каркаса.
                      Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                      Disco 1 бекъп
                      Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Аз пък като си смених гумите, казах на младежът в гумаджийницата да ги надуе до 2.2, че с тия дупки по пътищата... Карам аз вече... ...2 седмици май, ми шумно, много твърдо и тежко поема неравностите колата, даже ми се струваше, че и добро сцепление нямам на мокро. Викам си, явно колегите от форума са прави, множко са ѝ 2.2, въпреки, че миналата година мисля, че така я карах. И днес отивам на едно от ОМВ-тата, че ми беше на път, меря с манометъра на надувачката им - 3.2 бара... Идеше ми да отида да удуша гумаджията. Спуснах гумите до 2.1, и се преродих. Колата залепна за пътя, неравностите вече изобщо не се усещат, въобще кеф.
                        Поуката е - след гумаджии си проверявайте всичко. Винтили, болтове, налягане... Колкото и добри да са гумаджиите, колкото и съвестно да работят, стават грешки.

Коментар

Аз на мойта помпя колкото е дадено на гумата,сега е на 3-атмосфери

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                            ....
                            Иначе найстина всички се шашкат като им кажеш 1,8 хи-хи-хи!!!Само за сведение на Тойтата рафката ми и дават първоначално 2,4 баси....
                            Пак за сведение : На "Опел Фронтера" дават гумите да се помпат и четирите на 1.7 атм. , когато е само с водача и на 2.2 с пълно натоварване (4 човечета , плюс куфарите и пържолите).

Така че помпай толкова , колкото са предписали от "Хонда" и да не ти пука кой гумаджия се шашка.
                            Впрочем , гумаджиите вече почти са в час и като помпат питат : "На колко да ги направя?"

За повишаването на налягането : При умерени температури , плюс - минус 2 десети е в нормата . Това го имат предвид и производителите , когато предписват препоръките за налягане .

Първоначално публикуван от krasi markov Преглед на мнение
                            Аз на мойта помпя колкото е дадено на гумата,сега е на 3-атмосфери
                            Всеки има право да си кара както си иска , разбира се . Само че по-горе са ти го казали :

Максимално налягане на гумата ( предписано от производителя на тази гума) и работно налягане на гумата ( при определено натоварване), предписано от производителя на съответния автомобил са съвсем различни понятия .

... от там нататък имаш право да се замислиш
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Здравейте колеги,
                              аз карам ЦР-В на 16-ки 215/65/16 и гумаджиите ми казаха да ги карам на 2,5.Не е ли прекалено?Определено вози малко по-дървено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X