Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна тампони на двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна тампони на двигател

Здравейте,
    някой сменял ли е тампони на двигателя Honda CRV'99 да питам за особености видяха ми се сякаш малко напукани/нацепени страничните
    в евро 007 ми предлагат на RBI (RUBBER INTERTRADE CO.,LTD.) - тайландски доколкото разбирам с 30г. опит в производството на гумено-метални части за японски, корейски и европейски производители
    моля за отзиви някой ако е имал опит

От: Смяна тампони на двигател

Здравей!
    Лятото смених двата(левият и десният). Цената бе 40лв. за брой. Марката не съм сигурен, но бяха тайландско производство. Моите бяха скъсани. Втулката се беше откъснала и лежеше на скобата. Смяната е много лесна.

Коментар

а някой сменял ли е задния от към скоростите. питам защото съм го купил вече за 59лв. но не ми остава време да го сменя.
      Honda CR-V I 2000 г.
      0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Първоначално публикуван от spoko Преглед на мнение
        а някой сменял ли е задния от към скоростите. питам защото съм го купил вече за 59лв. но не ми остава време да го сменя.
        от каде го взе на тая цена?Eдин приятел си търсеше такъв тампон в няколко магазина и му казаха че може да се достави само оригинален на цена около 300 лева.нямало други
        Honda CR-V B20Z1

Коментар

днес успях и да го сменя. Значи първо свалям мъркучлетата за газта към смесителя- След това мъркучите за затопляне на изпарителя/ преди това се източват около 2,5 до 3 литра антифриз от кранчето на радиатора /. Следва сваляне на мъркучи за парно от към двигателя и до кранчето за пускане и спиране, като се развива и стойката на кранчето захваната към преградата на купето с болт м6. Сега вече си е.а мамата. Звездогаечен ключ №14 и се влиза в канала под колата и се разхлабват двата задни борта на тампона. После с камък №14 се резвива предния болт на тампона. С №17 се развива хоризонталния болт на самия тампон. Обърнете внимание болт а не гайка, тя е заварена към планката.Болта излиза лесно и следва доразвиване на задните болтчета на ръка и махате стария тампон. Слага се нов и всичко по обратния ред. Хубаво е да имате помощник за да дръпне за малко двигателя напред докато пъхнете хоризонталния болт през планката в тампона. От там нататък само сглабяте в обратната последователност и проверявате всички скоби дали са правилно поставени. Наливате атифриза и палите. След 1-2 мин иска доливане на около 150-200 мл. антифриз, но може и да си го долеете в разширителното казанче а колата да си го дръпне от там. Всичко това е за тампона зад двигателя над скоростите. Тампона е купен от евро 007 и е на фирма 555 уж японски. Дано да съм полезен .
          Honda CR-V I 2000 г.

Коментар

Следва смяна и на преден десен тампон който е захванат с 2 болта към купето и два към двигатела. Достъпа до там е изцяло отдолу и е много лесен. Остава да доставят тампона които отнаво от евро 007 за 25-26 лева.
            Honda CR-V I 2000 г.

Коментар

Здрасти колега.., а защо се налага смяната на тези тампони..,какви са симптомите,или има някакви поражения(разкъсвания) по тях..
              SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Като хванеш двигателя за смукателния колектор и го разклатиш напред-назад ако мърда много са за смяна. Всяко рязко потегляне или допускане на придръпване/хълцане/натоварва много тези тампони и те рано или късно се късат.
                Honda CR-V I 2000 г.

Коментар

Разбрах те..,това упражнение го правих не отдавна..,но двигателя не помръдва..,въпреки това при отпускане(зацепване) на съединителя ,усещам на педала едно притрисане.Същото това леко притрисане(нещо като вибрация),го усещам при отпускане на педала на всяка предавка.Чакай...,че се улях...,ще продължа в темата за съединители...
                  SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Здравейте . Трябва и аз да сменям този заден тампон на двигателя, но не мога да го намеря. Някой да има идея от къде да купя, да е купувал наскоро ? Нещо дефицит ги е натиснал тия тампони

Коментар

Пробвай в: /namaleniavtochasti.com/, имат доста неща /включително и тампони за двигателя/,на поносими цени.
                      Аз съм взимал няколко пъти от тях части, за който на други места директно ми казват, че не могат да доставят и ме пращат директно в Хонда.
                      Да не те плаши, че на сайта им, за повечето неща пише "очаквана доставка", но ги имат налични ,или ги намират за 2-3 дни и ти ги изпращат.
                      Доволен съм от тях и са коректни, поне за сега.Фирмата е Бургаска ,ако това има значение за теб.
                      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X