Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стържене при неравности

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стържене при неравности

Здравейте колеги
    Да споделя за проблем появил се при моя Хондьо - CR-V 99г. 147к.
    Вчера при паркиране назад, под лек наклон на една улегнала купчина с пръст, се чу лек стържещ звук отдзад - все едно нещо стърже по пода на багажника. Не отдадох голямо значение на шума - реших, че съм закачил нещо. При прибиране към къщи обаче - при някой неравности на асфалта - това стържене се повтори неколкократно и е доста силно и стряскащо (прилича на рязане с флекс за 1сек). Тази сутрин се врях да зяпам под колата но не намирам някаква видима причина, като откачено гърне или нещо застанало в неестествен вид Направо не ми се качва в колата днес, да си свърша някой задачи. Имам я от година, минал съм 12000км безгрижно, преди 600км сложих газов инжекцион STAG4 по препоръка на ZERO, но грижа не съм имал. Това което направих вчера е, че сложих зимни гуми на тенекиени джанти (летните са на ляти). Забелязах, че единия крик при смяна на задните гуми беше нейде навътре под колата - но не виждам да е укривил нещо.
    Смених маслото на задния мост като я купих.
    Преди да я закарам на някой "майстор" реших да потърся мнение и съвет тук, където винаги има знаещи и отзивчиви люде.
    Благодаря ви за отделеното внимание!
    Последно редактирано от hristo102; 02-12-12, 11:38.

От: Стържене при неравности

За първи път ли слагаш зимните гуми с тези джанти?
    Да не би поради различна височина,офсет гумата да опира някъде,когато се натовари окачването?
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Тц - втора зима ще карат мишлинки алпинки 205/70/15 - досущ като летните, на всичкото от горе тенекиините джанти са оригиналните...

Коментар

Колега, да не си увил крика около кардана тъй както ти бил отдолу? Майтапа настрана, ако се изключи връзка с гумите според мен е гъвкавата връзка по-скоро фланеца на задното гърне. Често стърже там при определени обороти особено ако има скъсване. Другия вариант е нещо вътре в гърнето да е изпаднало и да вибрира.
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Не е в гърнето колега - знам кво е да се влачи гърне по земя, знам кво е да вибрира нещо или да се тресе - ай поне за едно 450 000км дето съм минал - тва е като стържене на високо оборотна машина - затва направих аналог с флекса и затва ме тресе страха, че нещо има Много ми е странно...
          Това че съм минал доста км не ме прави разбирач в устройството по окачването - затва ми е интересно какво може да е - фланеца на гърнето... той в каква движеща се част е възможно да трие и де се намира....

Коментар

Колегата каза шлаиф рязане с шлаиф, което ще рече звук от високи обороти, което ще рече че нема да е нещо дето се върти бавно, Полусока каре ала бала, бас държа че гумата опира неиде, и то си мисля че опира в тръбата за зареждачката на газта особено както предполагам че зареждачката е монтирана при гърловината на безнина (там ли е наистина?) Още повече че се обажда само когато купето натисне на долу колега погледни в калника на задната гума кво има и има ли вариант да опира някъде, ако не е това аз се предавам, друга идея нямам кво може да е, но на тая държа много
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Най вероятно ,е нещо свързано с някое от задните колела и по-точно от тази страна където казваш, че крика ти е бил по-навътре!Провери дали не си притиснал някоя планка и неволно опънал жилото на ръчната, както и подсигуряващата скоба на кардана ,да не си я подбил на бибуната! Втора възможност ,ръжда от сп.диск ,барабана попадаща между накладките! Трета-износени накладки и омекнали пластини които ги придържат ,да опират в диска -получава се същия звук! Четвърто /случвало ми се е/ някоя скъсана пружина от тези които придържат накладките на ръчната и опираики в барабана, също стърже по същия начин! И последно, някой подбит,скъсан вътрешен тас на задните колела ,при вибрация да опира в барабана!
              / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Ей ZEROooo - затва майна не се бях сетил - верно че освен смяна на гумите трябва да търся причина и в монтажа на газовата - ще проверя всичко

Коментар

при мен се е случвало при задиране на пода по-точно кърдана в различни препятствия да огъна подсигуряващата скоба на кардана и стърже гадно в определени моменти. скобите са 2. една по-напред и една в задния му край. провери ги и тях. виждат се и без канал. Само с навежданеП
                  Honda CR-V I 2000 г.
                  0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Колега,почни от най-елементарното:
                    Камъче ( камък ) или друго чуждо тяло което се закрепило по някакъв начин или е влезнало около колелото или окачването.
                    Казваш,че шума го чуваш след като си опрял във купчина пръст.
                    Във този "цирк" участвах досега 2 пъти.Камъче влезнало под предпазната пластина на предният диск и камъче закрепило се ( нямам си и на идея по какъв начин ) по предното окачване.
                    Резултата беше такова стържене и дрънчене,че хората се обръщаха след мен по улицата,а мен ме беше страх да карам колата да не би да се разпадне.
                    Успех и дано да е нещо подобно елементарно.
                    Сега - BMW R1200RT 2006 г
                    Бивш - Suzuki V-Strom 1000 2004 г
                    По Бивш - Honda Africa Twin RD04 1992 г
                    По По Бивш - Yamaha Virago VLX 500 1983 г

Коментар

Оказа се откачен (изкривен) подкалник в едното ръбче там дето е калобрана.... Уж съм без диоптър но явно трябва да отида на очен преглед - гедах ама не съм го видял. Язък за барута и вътрешните терзания

Коментар

Важно,че всичко се е оправило безболезно
                        Cherokee WJ 4.0L- NP242
                        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Само ни пускаш фитили и ни гледаш сеира, за малко да свалим задния мост след още няколко поста
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Ей ама поне имаше полза от вдигането на колата Забравих да напиша че задна дясна биалетка е просто откачена от горната страна - незнам колко време съм карал така.... поне днес минах 40км. Мисля тия дни да ги сменя двете задни...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X