Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задни големи тампони за смяна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Задни големи тампони за смяна?

Здравейте приятели..,от известно време и аз съм решил да сменям двата големи тампона на задните носачи на CR-V-то.Искам да ви попитам...,като отида в магазина,какви тампони да търся..(специално за CR-V..,или стават и от други модели Хонди,Ровъри..).Благодаря предварително..!
    SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
      Здравейте приятели..,от известно време и аз съм решил да сменям двата големи тампона на задните носачи на CR-V-то.Искам да ви попитам...,като отида в магазина,какви тампони да търся..(специално за CR-V..,или стават и от други модели Хонди,Ровъри..).Благодаря предварително..!
      На хонда сивик-1.4 и ровър-414 са същите.
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Благодаря Миро..., точно такава информация ми трябваше.., още в понеделник ще ги поръчам да ми ги доставят,че не ми се вярва да ги имат в наличност..!

Коментар

От хонда оригинални са 48 лв., аз ги взех и още ги возя в колата
          Honda CR-V, 2001 147 h.p.
          Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Поръчах вече някакви MOOG ,по 30лв. бройката..,пък дали са добри ще си покаже..!

Коментар

Тампоните сменени, определено има осезаема разлика в поведението на задницата.
              Honda CR-V, 2001 147 h.p.
              Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Здравейте колеги..,продължавам да пиша в темата за тампони..,защото явно при мен процеса на смяната още не е завършил... И..така..,днес след като си я взех от майстора с вече уж сменени тампони,той ми каза.. че според него задължително трябва да мина на стенд,за регулиране на "задния мост",понеже при монтажа щангата в предния край на носача ..,му оказала голяма "съпротива"..,докато напасне болтовете на старите места(където е поставил белезите)! Така ли трябва да е или наистина съм за реглаж...

Коментар

Ако е напаснал "болтовете на старите места", може и да си ОК.
                  Обаче, щом е свалял щангата, т.е. всичко за да смени тампоните, по-добре я провери на стенд, за да не тръгнеш настрани, като дападжийска Сетра
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Точно на "белезите" е и от двете страни,което се пада горе долу по средата на разширения отвор на щангата..,но щом казвате ще я проверя геометрията и на стенд..(изгорях с още 20лв.)..!

Коментар

Някой да знае нещо за подсилени задни тампони ,марки,цени ...и въобще струват ли си?Щото по тез баири нещо много бързо се предават...
                      CRV 1998г 128кс

Коментар

Здравейте колеги,за да не отварям нова тема ще пиша тук.Почна и моята да тропа отзад,лягам и установявам,че тампона е скъсан.Сваляне на носача с голям зор(рязане на болтове греене и т.н.)смяна на въпросния тампон плюс всички други втулки и тампони по носача така и така съм го свалил.Сглобяване, шума намаля но остана едно почукване(на желязо) от същата страна(дясна).Дали не е тампон на амортесиор?Сваляне на макферсона ,тампон здрав, амортесиор също.А сега де?Лягане с щангата отдолу, уж здраво.Леко напукан тампон на диференциала към моста.И тампоните на диференциала към купето имат ход около 1,5-2см. като напъвам с щангата.Въпроса ми е дали този ход на тампоните не е голям и евентуално да е от там?Също така и къде мога да отида на диагностика на ходовата част (София)може и на лични.Ако има някой майстор в София ,който прави само такива коли ,мисля ,че ще може да ме ориентира веднага.Предварително благодаря на отзовалите се колеги!

Коментар

За коя генерация СРВ , пишеш и питаш?
                          Тези 1,5-2,0 см. ход на тези тампони е нормален.
                          Сигурно ти тропа, едно цилиндрично парче пластмаса / някакъв успокоител/ намира се на самия диференциал.
                          Отиди в Юбико /сервиз само за Хонда/, намира се в Горубляне.
                          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първа генерация 98г.Успокоитела е скъсан ,но го вързах с тел и е неподвижен в момента.Явно ще ходя до Горубляне за експертно мнение за да не сменявам на ред.Благодаря колега!Отворен съм за още мнения !

Коментар

Тампони на стабилизиращата щанга сменял ли си скоро?Ако шума наподобява удари с чук по пода,пробвай с тях(евтини са).

Коментар

Не съм сменял,но ми се виждат нови(сменяни са със сигурност)За сервиза,който спомена колегата прочетох противоречиви мнения и се колебая.Ще развия и ще огледам тампоните на щангата.Направи ми впечатление,че тропа не толкова на дупки,колкото на издутини(кръпки)леки неравности.Клоня пак към 2та тампона на дифа към купето.На единя гумата откъм купето почти я няма.Притесняват ме двата болта,които влизат в дифа дали ще тръгнат,защото като го гледам е нелва сплав и има голям шанс да ми превъртят и тогава кофти.Въпроса ми е дали някой е сменявал тези тампони и дали може да се мине без да се развиват болтовете,които влизат в дифа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X