Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата стара играчка HR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новата стара играчка HR-V

да питам и тук: халката за теглене, дето се завива отпред липсва - става ли от друг автомобил и от какъв и откъде да намеря такава?

Коментар

Твойте хора за халката са на "Симеон" 125. Ъгъла с "Антим". Магазин за японски авто части. Търсиш Иво и му казваш "мъката" си. А на мен ми се мотае една кора за багажника из нас. Ако ти трябва е твоя!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
        Твойте хора за халката са на "Симеон" 125. Ъгъла с "Антим". Магазин за японски авто части. Търсиш Иво и му казваш "мъката" си. А на мен ми се мотае една кора за багажника из нас. Ако ти трябва е твоя!
        благодаря, ще се разходя след малко, дано работи в неделя. А кора си имам здрава, дръж я за някой в нужда.

Коментар

Днес Хондето ме изненада приятно за пореден път. Направихме му едни 380 км. извънградско, с 3-ма човека и пълен багажник си катери отлично Витиня, поддържа скорост и изгори под 9 газ.
          Е, малко подскача по неравностите, но за къса база и неговото окачване го приемам за нормално. CVT кутията като и свикнеш, също е много приятна за каране, а S режима си е полезен, но L не съм пробвал още.

P.s. още се търси халка, ставала от всяка Хонда ми казаха в магазина на Симеон и Антим, иначе нямат, нова струва към 30лв. и никой не зарежда такива

Коментар

Дай да направим халки.
            И аз нямам. Предполагам че някой по-сносен стругар ще се справи.Отзиви за вариатора ще дадеш ли?Чакат те още много изненади.След като яхнах магарето....нещо не ми се качва на коня,че тромав,малко върви и много гори.
            Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
            Disco 1 бекъп
            Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
              Дай да направим халки.
              И аз нямам. Предполагам че някой по-сносен стругар ще се справи.Отзиви за вариатора ще дадеш ли?Чакат те още много изненади.След като яхнах магарето....нещо не ми се качва на коня,че тромав,малко върви и много гори.
              всеки стругар ще се справи, особено ако знае как се мери вътрешна резба не знам дали няма някой готов болт да стане и после само добавяме халка със заварка

иначе за вариатора какво друго да кажа, по-различен е от класическия автоматик с кикдаун..... тук кикдаун няма, просто ускорява........нещо като тролей /не че съм карал/ като включа S вдига оборотите с около 1000 и става по-пъргава, на спускане обаче няма ускорение ако не подаваш газ............ не мога и да включа 3 или 2 или 1 като на субаруто за спускане....... на D забавя леко, предполагам на L ще е повече, но не съм пробвал, а и трябва да е при по-ниски скорости.

иначе аз си карам коня, не е тромав, върви и харчи много, ама няма друго - хондето си го кара щерката.

Коментар

Мен не ми изглежда стандартна резба,повече ми мяза на ходова.Стругаря може да мери по юрнек,демек по мъжката резба,пък нямам.Но ще намеря.
                Много искам да го пробвам вариатора.Явно е въпрос на усещане.Нямам акку за коня сега...поне се отървам с извиненние...ела че закъсах.На Хондата няма теглич...перфектно.Да бяха си сложили поне зимните гуми...приятели....
                Disco 1 бекъп

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                  Мен не ми изглежда стандартна резба,повече ми мяза на ходова.Стругаря може да мери по юрнек,демек по мъжката резба,пък нямам.Но ще намеря.
                  Много искам да го пробвам вариатора.Явно е въпрос на усещане.Нямам акку за коня сега...поне се отървам с извиненние...ела че закъсах.На Хондата няма теглич...перфектно.Да бяха си сложили поне зимните гуми...приятели....
                  ако намериш, вземи две отзад има кука моята, твоята защо няма?
                  иначе за пробването на вариатора няма проблем, заповядай.............но ако си същия Маркони от Хонда форума /тук не си писал от къде си/ си мисля че Сф ще ти е далечко

Коментар

сигурно съм много тъп, щом не мога да си представя как се сменя перото на задната чистачка без разпробиване/рязане на този нит ????
                    не стига че е 30см. и едва я намерих, ами сега не мога да извадя старата

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wiper.jpg
Прегледи:1
Размер:77.5 КБ
ID:5437339

Коментар

Така като гледам се сменя само перото (приплъзва се настрани гумата с двете пружинни лайсни). А и сякаш твоето е прихванато със бандер-лента (свинска опашка) на върха на чистачката при предишна такава интервенция.
                      Иначе в "Хонда" сигурно се продава и чистачката в комплект с рамото за модела.

П.п. Аз съм си преправял подобен захват (на Алфа Ромео - и там се сменя само перото, или в комплект с рамото) за универсални чистачки. Но направо изрязвам част от рамото с флекса и го закривявам, така че да стане като на обикновена чистачка.

Ето ми описанието от Алфа-форума:
                      Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
                      ... Рамото си е старото, но се закача стандартна чистачка. Преправих го преди известно време - тънко рязане с флекса; закривяване с клещи; спрей черен мат, че и парче термосвиваем шлаух за придобиване на окончателно завършен вид...

Ето каква съм я свършил:

Иначе и тази фабрично изглежда като на Хондата.
                      Последно редактирано от Shider; 26-12-12, 17:28.

Коментар

това със свинската опашка е мое изпълнение, смених само гумата, но не стана добре и искам да мога да си сменям нормално чистачката като на всяка друга кола. Явно ще има побългаряване

с флекса няма да стане, рамото е друго

Коментар

Точно това имам предвид - на Алфата оригинално си изглежда точно като на Хондата. Изрязал съм голяма част от успоредното на П-профила, така че от рамото да остане само част, успоредна на тъклото. Тази част я и стеснявам, за да може да се пъхне в пластмасовия адаптер на чистачката. И естествено закривявам края на рамото да добие формата на предните рамена, за да се закачи чистачката. Единствената разлика с оригиналното изпълнение е, че чистачката стои малко по-близо до оста на въртене на рамото, заради нужната дължина за правенето на закривяването.
                          П.п. Другият възможен вариант, който съм си мислил, е да се ползва само края от друго непотребно и нормално рамо и примерно да се занити за щатното рамо.
                          Последно редактирано от Shider; 26-12-12, 19:25. Причина: послепис

Коментар

Намерих днес теглич.Резбата е М12 стандартна с 10мм тел на халката,50мм външен диаметър,болта е дълъг 22мм.Детска работа....
                            Продавача искаше 40лв.Обясних му нагледно какво значи М12 и се спазарихме на 5 лв.Само това 220кг ме притеснява.Някакви коментари?
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:029332315.jpg
Размер:116.3 КБ
ID:5437610Натиснете снимката за да я уголемите

Име:029332317.jpg
Размер:120.8 КБ
ID:5437611
                            Disco 1 бекъп

Коментар

супер, освен да видим някой да го изработи или направо ще се разходя до някой магазин за крепежни елементи да видя какво мога да приспособя

Коментар

Този теглич е стандартен машинен окачвач . Щом резбата е стандартна няма проблеми има ги по магазините с резби от М 6 до поне М 50 и нагоре . Масово се използват в машиностроенето за вдигане на мотори ; редуктори и цели машини . Струват по 2 - 3 лева . В работата по едно време имах цял сандък с различни размери резби . Виждал съм ги със сигурност в Ташев Галвинг . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2612.jpg
Размер:112.5 КБ
ID:5439826 . Обисновено куките за теглене са такива . В случая тези са от Ситроен С серия . Отворената се води сервизна и е само за качване на колата на репатрак ; ферибот; автовоз и тнт. Другата е за силово теглене освен че халката е заварена двустранно има и ограничителен пръстен на резбата за да може да се стегне хубаво и да не се изскубне при някое лашване .
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от sek.1; 31-12-12, 07:19.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X