Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оборотомер-проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Оборотомер-проблем

Та направо по проблема.При запалване на студен двигател ,оборотомера си работи нормално докъто загрее двигателя и малко след това стрелката скача на 4000,1000 или 0 оборота и там замира без да помръдва.Загасвам двигателя и пак паля пак не работи.След истиване на двигателя и запалване пак си работи нормално и малко след загряване пак замира на една от трите стойности.Така откакто съм купил Хондата(128кс ).От къде взима информация този оборотомер(търсих ,но така и не разбрах).Хлабава връза,датчик ли що ли?
    CRV 1998г 128кс

От: Оборотомер-проблем

Оборотомера взима инфо от делкото .Един от сините кабели

Коментар

Ще го проверя да не е хлабава връзката.
      CRV 1998г 128кс

Коментар

Не знам как ще го провериш той е в общата букса.Извади я, напръскай с контактен спрей и пробвай.Дано се оправи.Ама ме съмнява.Ако не стане по-добре потърси опитен еладжия.Не си прави експерименти сам ако не знаеш кво правиш.Може да е проблема в самия оборотомер.Може в неговата букса. Варианти има.

Коментар

Не е от свръзките(буксите).Други идеи?
          CRV 1998г 128кс

Коментар

Здравейте,Карам ЦРВ на газ вече 40000км, преди време ми се държеше странно оборотомера: нормално ми стой на 800 оборота но започна да ми играе, да падат оборотите до 100 после стигат до 1000 и пак падат и имах чувство че ще изгасне. Посъветваха ме да регулирам клапаните, регулих ги и вече нямах проблем,но мисля че при теб е друг проблема.
            Сега 5 месеца по късно и аз имам подобен проблем като твоят , но при мен когато съм на свободна оборотомера стои на 1500 оборота без значение дали е загряла или студена.Казаха ми че най-вероято трябва да се смени някакъв датчик но нищо повече.
            Някой да има някаква идея от къде може да идва проблема???
            Благодаря предварително!!!

Коментар

При мен дали съм на скорост ,на свободна,дали давам газ или не,стрелката не помръдва(а първоначално при студен двигател си работи нормално).
              CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
                Та направо по проблема.При запалване на студен двигател ,оборотомера си работи нормално докъто загрее двигателя и малко след това стрелката скача на 4000,1000 или 0 оборота и там замира без да помръдва.Загасвам двигателя и пак паля пак не работи.След истиване на двигателя и запалване пак си работи нормално и малко след загряване пак замира на една от трите стойности.Така откакто съм купил Хондата(128кс ).От къде взима информация този оборотомер(търсих ,но така и не разбрах).Хлабава връза,датчик ли що ли?
                Колега, преди време карах една Вектра, имах абсолютния същ проблем и признаци като при теб с оборотомера, какво ли не опитвах, най-накрая се реши проблема с презапояване на една част от платката в самото табло. Имай го впредвид, ако от нищо друго не е проблемът. Успех

Коментар

Оборотомера взема информацията не от делкото а от някъкъв датчик- VSS датчик скорости автомобиля ,намирал се на задната страна на двигателя на картера на ск.кутия.Ще го потърся да не е от него.
                  CRV 1998г 128кс

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02554.jpg
Прегледи:1
Размер:151.6 КБ
ID:5427432Дали става въпрос за този с жълтия белег?Защото друг не откривам(без канал).
                    CRV 1998г 128кс

Коментар

От скоростната кутия информация взема километража а не оборотомера!

Коментар

При дизеловите коли датчика е на кожуха на маховика на коляновия вал.
                        При много от бензиновите сигнал се взема от делкото, но има и варианти, при които е като дизеловите.
                        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                          При дизеловите коли датчика е на кожуха на маховика на коляновия вал.
                          При много от бензиновите сигнал се взема от делкото, но има и варианти, при които е като дизеловите.
                          Такава кола дизел няма!

Коментар

Тоест? Няма дизелови с оборотомер, или няма дизелова Хонда?
                            Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Има и едното и другото , както и има 2 модела бензинови с различно управление на оборотомера.При някой взима сигнал от делкото което е с 3 датчика и 7 пина на буксата ако не се лъжа а другия е тоя с допълнителен на ск. кутия.Не виждам голяма логика проблема да е от него но и не съм много по тоците .
                              Uaz 469 2.4 D MB
                              KTM 600 ROTAX
                              Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                              Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X