Обява

Свий
Няма добавени обяви.

брава на шофьорска врата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• брава на шофьорска врата

Здравейте колеги.От вчера си имам сериозен проблем.Бравата на шофьорската врата се прецака.Не се отваря вратата отвътре.Всичко друго си е наред, централно ,отвън се отваря, заключва се без проблеми.Отворих кората, не е проблема в ръчката, а в самата брава.Някой свалял ли е тази брава и изобщо подлежи ли на ремонт.Вчера не можах да я сваля , по точно не можах да откача прътите от дръжката.Ако намеря брава от десен волан , дали ще пасне на левия ми волан.

От: брава на шофьорска врата

Колега, прътите се свалят много лесно, пластмасовите връзки се завъртат и прътите излизат. Ама как да покажа с буквички незнам
    -------Honda CR-V 128к.с.--------
    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Хоп, те така

Ако не може с пръста, с отвертка, ама внимателно, че се чупят.
      От десен волан трябва да стане механизъма, само не знам, как ще се оправи проблема с централното заключване.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Свали първо кората на врата. Провери пластмасовата щипка която играе ролята на водач за лостчето за отваряне на вратата отвътре (от вътрешната дръжка към самата брава). Тази щипка понякога се чупи и вратата не иска да се отваря от вътре. При мен имаше този проблем. И понеже това е японска кола взех същата щипка от сивик (едно към едно са )

Коментар

Най-отгоре, втората тема - "Систематизирана информация". Отваряш я, сваляш си руското ръководство, след стр.450 е описано всичко, стъпка по стъпка, с картинки.

Коментар

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
            Свали първо кората на врата. Провери пластмасовата щипка която играе ролята на водач за лостчето за отваряне на вратата отвътре (от вътрешната дръжка към самата брава). Тази щипка понякога се чупи и вратата не иска да се отваря от вътре. При мен имаше този проблем. И понеже това е японска кола взех същата щипка от сивик (едно към едно са )
            Колеги , аз още в неделя свалих кората и успях да освободя ръчката , по самото лостче има отчупено едно парченце черно , да не би това да се води водач на лостчето .Не можах да го видя откъде се е отчупило движи се по лостчета нагоре надолу свободно.Ръководството го имам на английски, но не можах да разбера откъде се отчупило въпросносното парченце.

Коментар

Самата брава е така направена, че трудно би се счупило нещо по нея - всичко е метално. За това ти давам идея да се убедиш, че проблема наистина е в самата брава. Ако въпросната щипка е счупена лосчето се засуква и не може да дръпне механизма в бравата. Ако пък проблема е в бравата тя се сваля последния начин (по спомен : трябва да свалиш дръжката от външната страна - тя се държи на два болта, като преди това трябва да се извади патрона на бравата. той се държи от една метална зегерка (малко гадно се вади).Следващата гадост е да извадиш лосчето от патрона. Като извадиш патрона става вече по лесно . (съвет преди да започнеш да махаш бравата облепи с хартиено тиксо около нея за да не надраскаш боята на вратата.) Отвиваш бравата - държи се на 4 болта -три отпред и един отстрани. За да може да я извадиш трябва да отвиеш и водача на стъклото от долу на вратата за да може да излезе от вратата. В общи линии това е.

Коментар

Както казах, в руското ръководство има много хубави цветни снимки.
                Не знам, какво ръководство на английски имаш, но това, дето аз го имам няма снимки.

Я уточни малко нещата.
                В първият пост казваш, че вратата не се ОТВАРЯ отвътре. Сега казваш, че нещо черно се движи нагоре-надолу. Пръчката за отваряне отвътре е хоризонтална, така че счупеното би се движело напред-назад. А и на тази пръчка има само две щипки, в двата края.
                Таа, къде точно е счупеното нещо?!

п.п. Външната брава се вади и без да се сваля патрона, но е маааалко по трудно за начинаещи.

Коментар

Съжалявам за отделния пост, но от телефона не мога да вкарам линк в предишния.

Ето ти и схема на целия механизъм.

http://www.lingshondaparts.com/honda...block_03=18780

Коментар

Първо благодаря колеги за помощта. Намерих временно решение .Свалих всичко,смазах всички връзки по бравата, проблема се оказа наистина точно този държач на лостчето.На посечения линк от Краси е детайл 18.Лостчето не е точно хоризонтално, да го кажем че е по диагонал, та то се е поусукало и затова не работело.Засега закрепих лоста със "свинска опашка" и ще търся оригиналната щипчица.Ако някой има излишно за продан да свирка, че по моргите по телефона няма кой да разбере за кой детайл говоря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X