Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запали и изгасна ? Няма искра на свещите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запали и изгасна ? Няма искра на свещите?

Здравейте колеги ! Днес реших да прегледам луфтовете на клапаните, защото минах 15 000 на газ.Всичко беше в нормите, няколко ги поотпуснах и сега всички изпускателни са на 0,20, смукателните на 0,10 .Сложих капака и тръгнах да местя колата, врътнах ключа запали от раз и след 5-6 секунди изгасна и до там.Свалих единия кабел на свещите и видях, че няма искра.Не мисля,че проблема има нещо общо с реглажа на клапаните.Зеленото ключе на таблото, което е за имобилайзера си свети и гасне както винаги.Свалих капачката на делкото и там всичко изглежда ОК. Някой, ако има идея какъв е проблема, моля да сподели.
    Модела на колата е в подписа.
    [B]CR-V 1998 128кс. Automatic.[/B]

От: Запали и изгасна ? Няма искра на свещите?

Има една маса закачена за тоя пусти капак, сигурен ли си че си я закачил а не си я пропуснал За това се сетих щото моя стария собственик ми разказа как в бултрако след смяна на ремъци я забравили и немогли да запалят колата. Интересно обаче че твоята е запалила. Все пак обърни внимание закачена ли е. И я кажи ти как въртя двигателя като проверява клапаните ?
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
      Има една маса закачена за тоя пусти капак, сигурен ли си че си я закачил а не си я пропуснал За това се сетих щото моя стария собственик ми разказа как в бултрако след смяна на ремъци я забравили и немогли да запалят колата. Интересно обаче че твоята е запалила. Все пак обърни внимание закачена ли е. И я кажи ти как въртя двигателя като проверява клапаните ?
      Масата я закачих. Двигателя го въртях с гедорето, има един отвор като звезда на кората зад предна лява гума и от там въртях шайбата на коляновия вал обратно на часовниковата стрелка.

Коментар

Брех, сичко си ОК. Ами освен да почваш да търсиш по веригата, стига ли ток до бубината и прочие. В руската книга много добре е описано кое и как се проверява. И още нещо за всеки случаи провери си аварииния бутон в краката на пасажера в ляво зад кората на таблото, макар че не виждам причина що да щракне, но така поне ще почнеш от наи лесното

Коментар

Мистерия, как бихме могли да го свържем с регулирането на клапаните? Ако всички кабели са си закачени на мястото и още повече е запалила? Освен да се е гътнала бобината своевременно. Тая руската книжка къде да я намеря и аз, имам само мануала мисля че беше на Haynes?
          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Понеже не можах да намеря темата, в която пусках линк, ще цитирам отново линка на Слави (ZERO) от Хонда форума

[quote name='Слави CR-V' timestamp='1251961167' post='349356']
            Колеги ето и едно линкче за HONDA CR-V, чудесна книжка, цветна с картинки на руски.
            Предоставена с любезното съдействие на руския клуб crvclub.ru и наи вече на техния модератор Кирил.
            Да не забравя да благодаря и на Емо за това че качи файла на подходящо място за да може всеки от вас сега да си го свали.
            http://www.psytronix.org/honda/manuals/CRV.pdf
            [/quote]

Надявам се да работи все още
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

МИ тва ще е гати случайността да ти се гътне бубината веднага след реглаж като нямат нищо общо, аз за тва те питах как си въртял мотора, да не би да си въртял и на стартер без закачени кабели, тва ми беше идеята, ама щом през дупката си въртял вала начи и тва отпада. Свали книжката и ще намериш мого подробно обяснено на кои кабел къв ток и кога трябва да идва, и след тва мисля че имаше и самата бубина да замериш.

Коментар

Проблема е решен! Бубината беше изгоряла, купих си нова за 43 лв. и сега всичко е ок.Замерих съпротивлението между плюса на входа на бубината и изхода(високото напрежение), на новата беше 17 кОм, а на старата 10кОм други разлики нямаше.Благодаря на всички, които се включиха!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X