Здравей те. До сега нямаше проблем джиткам нон стоп и нищо не текло. Вчера цял ден карам и вечерта спирам на паркинга и като поглеждам от долу нещо капе стабилно. Гледам капе точно от корпуса дето е маховика на горе мокро и капе антифриз, оглеждам от горе всички маркучи сухи никъде не се вижда теч а от долу си капе. Като погледна от горе от зад на двигателя където има един тампон под него има издадено нещо от двигателя цялото мокро от горе и от там се стича на долу. Някой можели да помогне с идея от къде може да е този мистериозен теч?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теч на антифриз
Свий
X
-
От: Теч на антифриз
Така едва ли, след като не може да назовеш нещата с истинските им имена, е добре да направиш една снимка да видим.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT
-
според описаното място сигурно става въпрос за термостата. Той е там и трява да подсушиш хубаво за да видиш теча. Провери си и капачката на радиатора да не се е зацапала и ако клапанчетата и са зацапани може да не сработва и да ти се покачва налягането в системата. Пусни снимка на проблемната област.Honda CR-V I 2000 г.
0 осем 96 осем три 3 сто и 10
Коментар
-
на газ съм но няма теч по допълнителния кръг. Снимки качих но не знам защо не се виждат? Ще видя за термостата (предполагам че е точно под капачката за маслото отзад поне така ми изглеждаше като гледах) но много е тясно от зад зад двигателя и нищо не се виждаИнтересното е, че вчера течеше после след разходка с колата спря. Вечерта пак след палене текна, днес сутринта капеше, сега след нова разходка не капе?!?! Може ли да е както казва колегата, да се получава голямо налягане и да избива някъде? Днес отварях да видя дали има вода в радиатора и от това да се е оправила капачката, направо голяма мистерия.
Коментар
-
То ,явно на колегата колата е Хонда , ама не е уточнил, модел ,година, двигател ......- само гадаеме!?
Дай малко по-конкретно ,за да има евентуално резултат!/ HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/
Коментар
-
Извинявам се, колата е Хонда цр-в 99г. 128к.с.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1344230398l.JPG тук се вижда къде е мокро погледнато от горе
http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1344230474d.JPG тук се вижда къде са капките погледнато от долу
Коментар
-
Имаме победител и това е колегата спокоДнес пак текна взирах се, парих се и накрая видях как капе от термостата. С голяма мъка и опарвания стигнах до долното винтче с едно ключе и пробвах да го притегна, беше леко хлабаво но сега чакам да изтине и ще го притегна, дано спре ако ли не нов термостат.
Коментар
-
Коко изтрии си съобщения от кутията щото вече неможе да получавашПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Ха, ужас , верно ли ? я някои мод да се произнесе. Да ама сега ще ти кажат: " не си чел правилата " пък аз ако седна да чета правилата на всеки форум дето съм регнат аз тряя цял ден само тва да си правя
Не знам какъв е проблема но днес като реших да ти отговоря на ЛС ми каза че си достигнал лимита на съобщения и ще получиш новото след като изтриеш старите а ти си имал само едноПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар