Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чукане в двигателя Honda HRV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чукане в двигателя Honda HRV

Има ли някой обяснение за следния проблем:
    Т. нар. "чукане на аванса", не е много - за да го класифицирам като повреда, но и не е малко, поне както би ми се искало на мен. Около 2 год. упорствах и наливах бензин 95 - такова е предписанието. Наскоро преминах на 98 - чукането поизчезна. Другата класическа мярка - смяна на свещите с по-студени - направих го и това преди 1 год., отново има подобрение при чукането, но не е както ми се иска на мен. По-студените свещи не донесоха никакъв особен дискомфорт, основно при палене зимно време - безупречно си остана както винаги.

От: Чукане в двигателя Honda HRV

Така нареченото "чукане на аванс", при Хонда умря преди няколко петилетки
    Ослушай се за чукане на клапани, което е нормално да намалее, при ползване на гориво с по-голямо октаново число.

Провери си клапаните, докато не е станало късно.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Колега,някакво подобно почукване ли е? http://www.youtube.com/watch?v=bPCWS...ailpage#t=166s
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Не съм голям практик, но знам теоретично следното:

Т.нар. "чукане на аванса" представлява детонационно изгаряне на горивото със скорост ок. 3000 м/сек, без ясно изразен фронт, при каране с "чукане" мощността намалява и се съсипва двигателя. Нормалното изгаряне е със скорост 30 м/сек, започва от свещта и има фронт по посока на буталото.

"Чукането" се проверява при даване на пълна газ на 4 скорост със 50-60 км/ч - нормално е да "изчука" 4-5 пъти и да спре, по-дългото чукане не е за препоръчване. Двигателят има склонност към "чукане" в следните случаи: 1. Прегрят двигател, 2. Натоварване (т.е. подаване на газ), 3. Топли свещи (т.е. пак прегряване), 4. Нискооктаново гориво

Начините за лечение на "чукането" са: Намаляване на аванса (това беше възможно преди, когато можеха да се въртят дистрибуторните капачки, това действие води до намаляване на мощността), поставяне на по-студени свещи (това води до трудности при запалването, особено зимно време), по-високооктаново гориво (това може да доведе до проблем при изпускателните клапани, по-устойчивото на детонация гориво доизгаря в изпускателния тракт).

(Гледах видеото с Ладичката, но тя работи на празен ход. В това положение "авансът" се хваща само с много набито ухо и с Елкон - значи не е това.)

Коментар

Аз мислех,че се чува,пък само на свободен ход,в този случай си прав,не е това На мен на тиграта,ми трака нешто в двигателя,при тихи и високи обороти и си викам,айде нешто стана,ама май е перката на алтенатора,опира в смукателния колектор
          Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Това чудо knock сензор има ли и, ако да, работи ли?
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

За "knock" сензор нищо не знам, брат. Разкажи, интересно ми е.
              Както казах, не съм голям практик, с HRV няма как да станеш

А относно чукането на клапаните знам следното:
              Появява се, когато хлабината им е около и над допустимата и се чува като тънко звънливо чукане. Чува се добре при спряла кола.
              Т.нар. "чукане на аванса" се причинява от предварението на момента на запалване спрямо горна мъртва точка на буталото (ГМТ). Звучи като приглушени удари с чукче върху алуминиев двигателен блок. Чува се най-добре при движение с 2000-2500 об.мин. и подаване на газ при загрята кола. Хваща се прекрасно и с "Елкон".

Коментар

До сега рових .... схеми!
                Някой имат други нямат .... според пазара за където са произведени.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

доколкото знам май всички бензинки на хонда изискват регулиране на клапаните през определен пробег,правил ли си го някога?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X