Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чукане на аванс на газ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чукане на аванс на газ?

Здравейте колеги, напоследък улавям някакъв звук подобен на звънтене при следните моменти:
    1. Натискане на газта до долу при висока предавка и ниска скорост
    2. Отпускане на педала при включена предавка.
    Тъй като знам че на газ не би трябвало да чука аванс заради високия октан, особено пък при отпускане на педала възможно ли е все пак да има изключение. Преди известно време газаджията обогати малко сместа на газ за да не светва чек енджина, да ли е възможно да е от това. На бензин също го има. Или да забравям да търся проблема по горенето и да го търся в изпускателната система- гъвкави връзки и прочие?
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

От: Чукане на аванс на газ?

Ако пък споделиш и какъв ГАЗ ?
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ааа колега, на бъзик нося много и тука ми хареса тоя!
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
        Здравейте колеги, напоследък улавям някакъв звук подобен на звънтене при следните моменти:
        1. Натискане на газта до долу при висока предавка и ниска скорост
        2. Отпускане на педала при включена предавка.
        Тъй като знам че на газ не би трябвало да чука аванс заради високия октан, особено пък при отпускане на педала възможно ли е все пак да има изключение. Преди известно време газаджията обогати малко сместа на газ за да не светва чек енджина, да ли е възможно да е от това. На бензин също го има. Или да забравям да търся проблема по горенето и да го търся в изпускателната система- гъвкави връзки и прочие?
        Не и са чуди,и мойта първоначално не го правеше,т.е.тръгвах си на втора,мазно плавно на газ,после влизам в населено място на 5-та,пада од 2000 оборота,давам газ на бензин дрънчеше та се не траеше,на газ не го правеше,викам си това е от по високите октани и по бавното горене,ама нъц,след 2000 на газ,започна да прави същите неща все едно е на бензин,ам не ми пречи,карам.
        Чакай сега се сетих и за нещо друго,абе вчера като беше на климатик,на газ ми направи впечатление,че като изключа от скорост оборотите падат почти до нула,аха да загасне и се връщат на нормална позиция.Прави го като и подам на празен ход газ и отнема газта с включен климатик,после се нормализира,след известно време пак ми го направи.При тебе правила ли е такива маймунджалъци?
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

От повечето ГАЗ е. И моята прави така когато сместа е много богата.

Коментар

Ако е така има ли логика да го чувам същото нещо като пусна педала и стигне към 2000-2500 об. и после спира. Едва ли по-си мисля, че нещо резонира. Вчера правих експеримент на 3-та с 20 като натисна до долу не почва веднага звъненето ами като стигне 2000-2500. Иначе наема много добре и при двете горива, обикновено като детонира звъни ма не върви. А до колегата Павле, това дето го описваш ми се е случвало на старата ми кола, беше се зацапал дросела и май не затваряше и с почистване се оправи.

Коментар

При мен ситуацията е долу горе същата, само че на 2-ра като му подам газ, и до като не стигне 2000 обр. претриса все едно някой сега се учи да кара кола и отпуска ряско съединителя, ще ходя да я настроят май отново момчетата.

Даже мисля, че е време да сменя и свещите за профиклактика, някой колега да каже с какви който е сменял скоро?

Предложиха ми НГК???? добри ли са?
              ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
              NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

А до колегата Павле, това дето го описваш ми се е случвало на старата ми кола, беше се зацапал дросела и май не затваряше и с почистване се оправи.
                Туз чудо има ли дросел и ако да дека се намира,това не е ли само на карбуратора!
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Въъй /в превод от Бургаски- Малее/, ко та чуят англичаните от Роувър / бившата ми кола, пълна инжекция, 111 коня, К-серия, че и с дроселова клапа, ше се обърнат в гроба горките . На хонда не съм стигал до там, но предполагам че туй дето го върти жилото за газта е свързано директно с нея.

Коментар

Въъй /в превод от Бургаски- Малее/, ко та чуят англичаните от Роувър / бившата ми кола, пълна инжекция, 111 коня, К-серия, че и с дроселова клапа, ше се обърнат в гроба горките . На хонда не съм стигал до там, но предполагам че туй дето го върти жилото за газта е свързано директно с нея.
                    На пернишки,"Мау-уе-е,яко се издъних!Верно има и то не е малка и е точно там дето пишеш,даже като извадиш гумению гидик дето влиза отстрани /говорим за 128 коня/ се вижда,ама е лъскава,като нова да га ева!От другата страна не смея да отварям,много сложно ми се види,но за всеки случай,че я пръсна с това за карбуратора или любимото ти WD40
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

И при мен се явява същия проблем.При включен климатик, при отпускане на газта оборотите падат под нормалните и после се връщат до нормално състояние, но също при ускоряване се получава едно претрисане, като загуба на мощност. Това е при работа на газ, на бензин оборотите също падат ,но много по-малко. Да ли е от настройките на газ или нещо друго се е задръстило? Но без климатик си върви нормално.
                      Последно редактирано от gecata1059; 05-07-12, 11:42.
                      CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
                        И при мен се явява същия проблем.При включен климатик, при отпускане на газта оборотите падат под нормалните и после се връщат до нормално състояние, но също при ускоряване се получава едно претрисане, като загуба на мощност. Това е при работа на газ, на бензин оборотите също падат ,но много по-малко. Да ли е от настройките на газ или нещо друго се е задръстило? Но без климатик си върви нормално.
                        При мене забелязах,че кото я покарам известно време,не знам точно колко и дали е от изминатите километри или от работата или някаква настройка на компа,явно му трябва време и си заспиват и въобше не падат говоря на климатик.
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.

Коментар

И при мен го има това с оборотите , но се усеща предимно на газ. На бензин едва се усеща моментно спадане на обороти, което мисля е нормално. При газта много зависи от настройките . Ако колата ти гори газ колкото и бензин е нормално оборотите да падат малко повече на газ и то за около секунда-две , след което стрелката си заема предишното положение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X