Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направих си автопилот :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направих си автопилот :)

.......ще ви се ама не съм обаче щом пускате налудничева тема с идея за копче за задния диф що и аз да не пусна за автопилот, можете да почвате с идеите от наи допутопните като на старите Мадари до наи модерните с копченца на волана. Скоро отварят магистралата до петолъчката мене ша ми се схване крака от скука все еднаква газ да давам, няма ли начин малко да се модернезира тая стара пущина
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

От: Направих си автопилот

Слави, пропуснал си я явно тази тема

http://www.offroad-bulgaria.com/show...EF%EE%EC%E0%F2

Иначе да, и на мен ми се ще круиз контрол, ама не ми дават. Можело, ама само заводски монтираният в модела!
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

И кво ся раздразнихме се, особено тия от Бургас дето ходят и до София, а пък малко скъпичък ъпгрейд ми се струва. Обаче в главата ми изникна семпла версия базирана на стъклоповдигачи и без корекция на скоростта/ което го обезсмисля де, но освобождава крака.
      1. Едно такова моторче обаче с редуктор че иначе ше ритнем, свързано към жилото и управлявано от нещо като джойстик нагоре надолу. Проблема е обаче връщането или по точно изключването на системата. Но продължавам проекта.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Направете си ръчна газ.
        Върши почти същата работа.
        Лостче за смяна скорости от колело барабар с жилото и бронята и закачате или на газта отпред или на педала.
        Елементарно и струва 3 лева.
        Поздрави!
        VITARA, SAMURAI
        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
        RENAULT ESPACE QUADRA
        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Аз,ще изчакам с автопилота по две причини,първо защото на другата кола си имам и втората По-важната,че по нашата магистрала не можеш да го ползваш повече от 10км. или общо 5 минути,тъй като и с каквато и скорост да карам,все застигам някой икономист на гориво дори с нов луксозен автомобил закрепил на 85 км/ч,повечето карат с 90,110 от както вдигнаха горивата,ако тях ги няма ще настигна някой зарзаватчийски бус,перещ и пушещ със шеметните 65 км/ч.или тир на байр,уж и тях щяха да ги спират или колица на преклонна възраст от 20,25 години пердашеща със 100км/ч.Остава ми крайна лява лента,ама и там дори да перкам със 140км/ч.както в повечето случай,от София до Пловдив ме изпреварват поне още 10 или 20 газара със 160 или 180км/ч. и то само за някакви си 130 км взимани за 50 минути,Ха сега разделете тези причини на това време и вижте колко пъти за 130 км.ще Ви се наложи да изключате темпомата и крака ви на газта нон стоп в движение,абе то си жива степ айробика да се кара по нашата магистрала бре,пък и с тези 4 ленти в една покока-а-а!Е-е-ех Мечти-и-и!
          имах и Toyota Rav 4 2006g.
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.
          Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

СЛАВИ!!! Виж в синия ли беше в червения ли хонда форум има точно такава тема. Там един пич си е сложил такова устройство каззва се темпомат има и снимки. Не е трудно за монтаж и не е скъпо!!!
            Въображението е по важно от знанието!

Коментар

Не става с велосипедното лостче - няма достатъчен ход на жилото.

Коментар

Слави ,ти почна пак да мечтаеш!
                Сега и монтираш автопилот, после и прикрепяш едни крилца и си № -1!
                Включваш си автопилота ,разгъваш и крилата ,дигаш я над автомагистралата и немаш проблеми!
                Сега ти приготвям място за призимяване тук в софия ,ако евентуално решиш да ми дойдеш на гости!
                / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Аз на Тойотата имам ръчна газ . И тя върши същата работа .
                  ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

И как е направена?

Коментар

Я,да я качим тази тема в "Общи приказки" Мо-о-оля!
                      Mitsubishi Lancer 2008g.
                      Honda CR-V 1998г.

Коментар

Преди Ясен да ме е избъзикал - датчик за скорост, едно кабелче от педала за спирачките, още едно от допълнителен прекъсвач върху педала за съединителя, датчик на педала на газта от кво да е возило, малък микроконтролер, стъпков мотор за жилото, което се откача от педала и се връзва към мотора, малко програмиране, и готово. Има-няма месец - два работа.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Не става с велосипедното лостче - няма достатъчен ход на жилото.
                          Брей.........
                          Много ли си сигурен?
                          А искаш ли да го видиш монтирано в 2 коли???
                          Поздрави!
                          VITARA, SAMURAI
                          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                          RENAULT ESPACE QUADRA
                          ...и едно сивикче за града...

Коментар

Хубуу де тва с велосипедното жило, какво се случва когато то е изключено и ти си подаваш газ с крака, жилото не пречи ли по някъв начин на подаването на газ? Ъъъъъъ кат се замисля маи не, ако е вързано на педала то би трябвало да е от зад някъде, тоест ако ти натсикаш педала жилото само ще се огъва на зад, няма да се изпъва и да ти пречи да даваш газ, а кат врътнеш врътката ще опъва педала на зад. правилно ли разсъждавам, за тая така наречена модерна ръчна газ
                            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                              Хубуу де тва с велосипедното жило, какво се случва когато то е изключено и ти си подаваш газ с крака, жилото не пречи ли по някъв начин на подаването на газ? Ъъъъъъ кат се замисля маи не, ако е вързано на педала то би трябвало да е от зад някъде, тоест ако ти натсикаш педала жилото само ще се огъва на зад, няма да се изпъва и да ти пречи да даваш газ, а кат врътнеш врътката ще опъва педала на зад. правилно ли разсъждавам, за тая така наречена модерна ръчна газ
                              Не!По скоро би трябвало да е вързано директно към врътката за газта при двигателя и да няма нищо общо с педала на газта.Като решеш за има повече газ,трак,трак,натяга врътката и дава газ,то си нещо като ръчна газ.Чудно ми е обаче за колко време би могъл да я върне,ако се наложи да отнема,няма да е като с педала.Ама и ти захвана една тема-Баси!
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X