Здравейте колеги!От известно време имам проблем с оборотите Хондата -147к.с. ,когато е студена оборотите рязко падат и гасне.Когато измина около10 км.спира да гасне но оборотите продължават да играят.Когато колата не е в движение поддържа равномерни обороти.Проблема се проявява и на газ и на бензин.Ще отида на сервиз но ми се ще да чуя и вашето мнение.Възможно е някой колега да е имал същия проблем!Предварително благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с оборотите
Свий
X
-
От: Проблем с оборотите
Първоначално публикуван от nasko3333bg Преглед на мнениеЗдравейте колеги!От известно време имам проблем с оборотите Хондата -147к.с. ,когато е студена оборотите рязко падат и гасне.Когато измина около10 км.спира да гасне но оборотите продължават да играят.Когато колата не е в движение поддържа равномерни обороти.Проблема се проявява и на газ и на бензин.Ще отида на сервиз но ми се ще да чуя и вашето мнение.Възможно е някой колега да е имал същия проблем!Предварително благодаря!имах и Toyota Rav 4 2006g.
Mitsubishi Lancer 2008g.
Honda CR-V 1998г.
Honda CR-V 3 2008 2.4 automat
-
Проблема ти е в моторчето за празния ход. Не е кой знае каква болка. Просто трябва да се почисти, а щом проблема е на газ и бензин почти сигурно е това. Има доста писано по въпроса, ако не тук в хонда форума. Най-лошият вариант е, ако си с обикновена газова и при някоя експлозия да ти е скъсано маншона в мотора за празен ход, но това е рядък случай. Сваляш, чистиш (най-добре в ултразвукова ваничка ) и би трябвало да се оправят нещата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнениеТука помагаме когато болките и заболяванията на ЦР-В-то са по малки,при тебе е сериозно и явно без сервиз и комп.няма да мине,така,че закарай я да я видят.Ако тука ти е слагана ГИ или ГУ-то отиди там където е слагано,ако не е при твой познат майстор,ако нямаш-при Жоро в Горна Баня.Дай овреме 30-40 лв за преглед,че може проблема да е от хиляди работи,на първо четене нещо по газовата ще да е от настроиките,ама и това не си писал дали е обикновенна или ГИ да ти кажем къде да пипнеш да видим дали има разлика.Ходи в сервиза и да напишеш какво и е било!
Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнениеПроблема ти е в моторчето за празния ход. Не е кой знае каква болка. Просто трябва да се почисти, а щом проблема е на газ и бензин почти сигурно е това. Има доста писано по въпроса, ако не тук в хонда форума. Най-лошият вариант е, ако си с обикновена газова и при някоя експлозия да ти е скъсано маншона в мотора за празен ход, но това е рядък случай. Сваляш, чистиш (най-добре в ултразвукова ваничка ) и би трябвало да се оправят нещата.Последно редактирано от CarTest™; 29-05-12, 15:38.
Коментар
-
Ето ти схема (ограденото в червено). То е закачено за всмукателния колектор.
Като го свалиш, ще видиш два отвора с мрежички на тях в най-добрия случай, ако не чисти докато се появят. Аз моето го измих във ултразвукова ваничка с разтвор от меглио и бензин. Ако не намериш вана просто го плакни повече. Оставяш хубаво да изсъхне и става като ново.
А така и така ще се мажеш, докато чакаш да изсъхне моторчето виж и клапаните. При мен на 10000-15000 км. винаги има някой натегнат изпускателен клапан.Последно редактирано от lamercheto; 30-05-12, 08:06.
Коментар
-
Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнениеЕто ти схема (ограденото в червено). То е закачено за всмукателния колектор.
[ATTACH=CONFIG]457895[/ATTACH]
Като го свалиш, ще видиш два отвора с мрежички на тях в най-добрия случай, ако не чисти докато се появят. Аз моето го измих във ултразвукова ваничка с разтвор от меглио и бензин. Ако не намериш вана просто го плакни повече. Оставяш хубаво да изсъхне и става като ново.
А така и така ще се мажеш, докато чакаш да изсъхне моторчето виж и клапаните. При мен на 10000-15000 км. винаги има някой натегнат изпускателен клапан.
Коментар
-
най добре е да провери моторчето и клапаните както е писал колегата в горния пост. При мен го имаше същият проблем и първо почистих моторчето/ което си е електромагнитен клапан / и нещата се оправиха с гасненето, но след като регулирах и клапаните и оборотите освен , че станаха още по-стабилни всякаш се вдигнаха с поне 100 -150 нагоре.Honda CR-V I 2000 г.
0 осем 96 осем три 3 сто и 10
Коментар
-
Първоначално публикуван от nasko3333bg Преглед на мнениеОказаха се клапани.Изпускателните бяха натегнати,след регулировка оборотите заспаха!Поздрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от dogidog Преглед на мнениеДа докладвам за същия проблем 147 коня мотор ! Някъде към 22000 километра след реглажа и каране на газ същите симптоми , при майстора , установено - всички клапани натегнати , реглаж и край на проблемите !имах и Toyota Rav 4 2006g.
Mitsubishi Lancer 2008g.
Honda CR-V 1998г.
Honda CR-V 3 2008 2.4 automat
Коментар
-
Теоретично да и доказано/използвано доста от братушките.У нас не се практикува много щото ТАП-вете са калпаво направени и гърмят постоянно от влага,конденз,обратни и паразитни токове.Отделно италианските имат постоянен ъгъл на кривата ,а братушките ползват с променливо предварение спрямо оборотите.Мераклия съм да пробвам,ама пусти 150 лв....Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
Disco 1 бекъп
Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа
Коментар
-
ще ползвам темата на колегата за да не пускам нова. Става въпрос за HR-V 105 коня, сутрин като паля когато колата е студена оборотите за няколко секунди падат до към 300-400 и почти да угасне, след което се стабилизират. Това се случва единствено и само при първо палене сутрин, след това и 100 пъти да паля, няма никакви проблеми. Дайте идеи какво да рова и да чистя. Поздрави!Honda HR-V 4WD D16W1
Коментар
-
И при мен го правеше скоро този проблем. Не само падаха оборотите сутрин като е студена, а и направо си гаснеше колата. Гаснеше когато изключиш от скорост или натиснеш съединителя. Проблема беше в стъпковото моторче и дросел клапата - бяха много замърсени. Свалят се чистят се и проблема се оправя. Колата не гасне вече сутрин.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар