Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с оборотите

Здравейте колеги!От известно време имам проблем с оборотите Хондата -147к.с. ,когато е студена оборотите рязко падат и гасне.Когато измина около10 км.спира да гасне но оборотите продължават да играят.Когато колата не е в движение поддържа равномерни обороти.Проблема се проявява и на газ и на бензин.Ще отида на сервиз но ми се ще да чуя и вашето мнение.Възможно е някой колега да е имал същия проблем!Предварително благодаря!

От: Проблем с оборотите

Първоначално публикуван от nasko3333bg Преглед на мнение
    Здравейте колеги!От известно време имам проблем с оборотите Хондата -147к.с. ,когато е студена оборотите рязко падат и гасне.Когато измина около10 км.спира да гасне но оборотите продължават да играят.Когато колата не е в движение поддържа равномерни обороти.Проблема се проявява и на газ и на бензин.Ще отида на сервиз но ми се ще да чуя и вашето мнение.Възможно е някой колега да е имал същия проблем!Предварително благодаря!
    Тука помагаме когато болките и заболяванията на ЦР-В-то са по малки,при тебе е сериозно и явно без сервиз и комп.няма да мине,така,че закарай я да я видят.Ако тука ти е слагана ГИ или ГУ-то отиди там където е слагано,ако не е при твой познат майстор,ако нямаш-при Жоро в Горна Баня.Дай овреме 30-40 лв за преглед,че може проблема да е от хиляди работи,на първо четене нещо по газовата ще да е от настроиките,ама и това не си писал дали е обикновенна или ГИ да ти кажем къде да пипнеш да видим дали има разлика.Ходи в сервиза и да напишеш какво и е било!
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Проблема ти е в моторчето за празния ход. Не е кой знае каква болка. Просто трябва да се почисти, а щом проблема е на газ и бензин почти сигурно е това. Има доста писано по въпроса, ако не тук в хонда форума. Най-лошият вариант е, ако си с обикновена газова и при някоя експлозия да ти е скъсано маншона в мотора за празен ход, но това е рядък случай. Сваляш, чистиш (най-добре в ултразвукова ваничка ) и би трябвало да се оправят нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
        Тука помагаме когато болките и заболяванията на ЦР-В-то са по малки,при тебе е сериозно и явно без сервиз и комп.няма да мине,така,че закарай я да я видят.Ако тука ти е слагана ГИ или ГУ-то отиди там където е слагано,ако не е при твой познат майстор,ако нямаш-при Жоро в Горна Баня.Дай овреме 30-40 лв за преглед,че може проблема да е от хиляди работи,на първо четене нещо по газовата ще да е от настроиките,ама и това не си писал дали е обикновенна или ГИ да ти кажем къде да пипнеш да видим дали има разлика.Ходи в сервиза и да напишеш какво и е било!
        Колега писал съм ,че проблема се проявява и на газ и на бензин!Колата е с ГИ и засега нямам проблеми с него.

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
        Проблема ти е в моторчето за празния ход. Не е кой знае каква болка. Просто трябва да се почисти, а щом проблема е на газ и бензин почти сигурно е това. Има доста писано по въпроса, ако не тук в хонда форума. Най-лошият вариант е, ако си с обикновена газова и при някоя експлозия да ти е скъсано маншона в мотора за празен ход, но това е рядък случай. Сваляш, чистиш (най-добре в ултразвукова ваничка ) и би трябвало да се оправят нещата.
        Колега би ли ми обяснил ,къде се намира моторчето за празен ход?Притеснявам се да не би да е от недобре регулирани клапани.Преди около 20х.км. я нарах да и регулират клапаните но майстора каза че са добре.Благодаря!
        Последно редактирано от CarTest™; 29-05-12, 15:38.

Коментар

Ето ти схема (ограденото в червено). То е закачено за всмукателния колектор.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:prazenxod.JPG
Прегледи:1
Размер:177.7 КБ
ID:5379663

Като го свалиш, ще видиш два отвора с мрежички на тях в най-добрия случай, ако не чисти докато се появят . Аз моето го измих във ултразвукова ваничка с разтвор от меглио и бензин. Ако не намериш вана просто го плакни повече. Оставяш хубаво да изсъхне и става като ново.
          А така и така ще се мажеш, докато чакаш да изсъхне моторчето виж и клапаните. При мен на 10000-15000 км. винаги има някой натегнат изпускателен клапан.
          Последно редактирано от lamercheto; 30-05-12, 08:06.

Коментар

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
            Ето ти схема (ограденото в червено). То е закачено за всмукателния колектор.

[ATTACH=CONFIG]457895[/ATTACH]

Като го свалиш, ще видиш два отвора с мрежички на тях в най-добрия случай, ако не чисти докато се появят . Аз моето го измих във ултразвукова ваничка с разтвор от меглио и бензин. Ако не намериш вана просто го плакни повече. Оставяш хубаво да изсъхне и става като ново.
            А така и така ще се мажеш, докато чакаш да изсъхне моторчето виж и клапаните. При мен на 10000-15000 км. винаги има някой натегнат изпускателен клапан.
            Сърдечно благодаря !!!

Коментар

най добре е да провери моторчето и клапаните както е писал колегата в горния пост. При мен го имаше същият проблем и първо почистих моторчето/ което си е електромагнитен клапан / и нещата се оправиха с гасненето, но след като регулирах и клапаните и оборотите освен , че станаха още по-стабилни всякаш се вдигнаха с поне 100 -150 нагоре.
              Honda CR-V I 2000 г.
              0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Оказаха се клапани.Изпускателните бяха натегнати,след регулировка оборотите заспаха!Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от nasko3333bg Преглед на мнение
                  Оказаха се клапани.Изпускателните бяха натегнати,след регулировка оборотите заспаха!Поздрави!
                  Да докладвам за същия проблем 147 коня мотор ! Някъде към 22000 километра след реглажа и каране на газ същите симптоми , при майстора , установено - всички клапани натегнати , реглаж и край на проблемите !

Коментар

Първоначално публикуван от dogidog Преглед на мнение
                    Да докладвам за същия проблем 147 коня мотор ! Някъде към 22000 километра след реглажа и каране на газ същите симптоми , при майстора , установено - всички клапани натегнати , реглаж и край на проблемите !
                    Добре де,виж колегата Зеро примерно,неговата след 20 000 не бе мръднала.Е,вярно че е 128 коня,ама драсни някои ред при какви условия я караш,повече ли я пържиш по магистралата,на колко оборота обикновенно я държиш извън града или тези 22к са само из града.С коя газ я зареждаш и дали тези км.повечето са ти през летния сезон.Питам те за това защото и мойта нищо че е 128 коня също дори само за 6000 км на газ ги бе натегнала малко изпускателните,а при Зеро такъв проблем няма.Дали пък и мойта не е с по "мека" глава с тази на 147 баси загадката.Драсни два реда за режима ти на каране?
                    имах и Toyota Rav 4 2006g.
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.
                    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

А центровката ? Имаш ли "TAP' , давал ли си допълнително предварение от дистрибуторната капачка... Доколкото зная газта изгаря по-бавно спрямо бензина, за това е хубаво да се зададе повечко предварение , колкото да не пречи на запалването на бензин обаче.

Коментар

Теоретично да и доказано/използвано доста от братушките.У нас не се практикува много щото ТАП-вете са калпаво направени и гърмят постоянно от влага,конденз,обратни и паразитни токове.Отделно италианските имат постоянен ъгъл на кривата ,а братушките ползват с променливо предварение спрямо оборотите.Мераклия съм да пробвам,ама пусти 150 лв....
                        Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                        Disco 1 бекъп
                        Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

ще ползвам темата на колегата за да не пускам нова. Става въпрос за HR-V 105 коня, сутрин като паля когато колата е студена оборотите за няколко секунди падат до към 300-400 и почти да угасне, след което се стабилизират. Това се случва единствено и само при първо палене сутрин, след това и 100 пъти да паля, няма никакви проблеми. Дайте идеи какво да рова и да чистя. Поздрави!
                          Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

И при мен го правеше скоро този проблем. Не само падаха оборотите сутрин като е студена, а и направо си гаснеше колата. Гаснеше когато изключиш от скорост или натиснеш съединителя. Проблема беше в стъпковото моторче и дросел клапата - бяха много замърсени. Свалят се чистят се и проблема се оправя. Колата не гасне вече сутрин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X