Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с АБС-са на Хонда црв 98г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с АБС-са на Хонда црв 98г.

Здравейте колеги! Имам следният проблем: когато натисна педала на спирачката за да намаля плавно, се задейства АБС-са без видима причина, дори и почти като е спряла( едва като се движи), и се чува да си щрака даже след като съм спрял. Когато трябва да спра по рязко нямам този проблем. Лампата за АБС не свети. Помагайте с идеи че утре вечер пътувам с нея за Гърция, да не се затрия някъде там. Благодаря!

От: Проблем с АБС-са на Хонда црв 98г.

Хайде колеги дайте съвет.

Коментар

Съвета е следния:
      Компа, който управлява АБС-а си мисли, че някое от колелата е блокирало и .... задейства системата.
      Та .... лягане под машината и оглед на всички датчици, разстояние от датчика до зъбния венец и състояние и брой на зъбите на същите!
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Не е ЦРВ,но на баща ми Пасата правеше абсолютно същата мизерия,а именно - при лек натиск на абсолютно сух терен системата сработваше. Оказа се,преден ляв абс датчик.След смяната му проблема се реши.
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Здравейте колеги и за много години! Вчера, докато си проверявах профилактично грешката на ЕКУ-то видях че имам такива и на ABS. Бяха с номера 54 и 61. Описани са в мануала по отделно. Едната е Main Relay, а другата Ignition Voltage. Направих процедурата по триене на грешките в ABS и за сега не се появяват отново. Възможно ли е същите да са се случили еднократно в резултат на калпав акумулатор и така да са си седели запаметени. В you tube попаднах на това видео http://www.youtube.com/watch?v=XBCv4ElUnl4 в което са същите грешки та ми се струва че може да са често срещани.
          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Това е целта на паметта.Хваща моментни състояния ,които после помагат за локализиране на проблема..
            Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
            Disco 1 бекъп
            Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Мерси колега, но не ми стана ясно дали записаните грешки е възможно да са били в резултат на кофти акумулатор/ сменях го миналата година след като ме остави на пътя/ и да не са в резултат на моментен бъг идващ от самата система а не резултат от ниско напрежение?
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

И двата проблема звучат логично при кофти акумулатор (проблем с реле и напрежение при запалване), тъй че е много вероятно да са от проблемите ти с акумулатора.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X