Здравейте колеги! Имам следният проблем: когато натисна педала на спирачката за да намаля плавно, се задейства АБС-са без видима причина, дори и почти като е спряла( едва като се движи), и се чува да си щрака даже след като съм спрял. Когато трябва да спра по рязко нямам този проблем. Лампата за АБС не свети. Помагайте с идеи че утре вечер пътувам с нея за Гърция, да не се затрия някъде там. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с АБС-са на Хонда црв 98г.
Свий
X
-
От: Проблем с АБС-са на Хонда црв 98г.
Съвета е следния:
Компа, който управлява АБС-а си мисли, че някое от колелата е блокирало и .... задейства системата.
Та .... лягане под машината и оглед на всички датчици, разстояние от датчика до зъбния венец и състояние и брой на зъбите на същите!Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Не е ЦРВ,но на баща ми Пасата правеше абсолютно същата мизерия,а именно - при лек натиск на абсолютно сух терен системата сработваше. Оказа се,преден ляв абс датчик.След смяната му проблема се реши.First Man, then Machine!
Lada Niva
Honda XR 400
Коментар
-
Здравейте колеги и за много години! Вчера, докато си проверявах профилактично грешката на ЕКУ-то видях че имам такива и на ABS. Бяха с номера 54 и 61. Описани са в мануала по отделно. Едната е Main Relay, а другата Ignition Voltage. Направих процедурата по триене на грешките в ABS и за сега не се появяват отново. Възможно ли е същите да са се случили еднократно в резултат на калпав акумулатор и така да са си седели запаметени. В you tube попаднах на това видео http://www.youtube.com/watch?v=XBCv4ElUnl4 в което са същите грешки та ми се струва че може да са често срещани."Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"
Коментар
-
Мерси колега, но не ми стана ясно дали записаните грешки е възможно да са били в резултат на кофти акумулатор/ сменях го миналата година след като ме остави на пътя/ и да не са в резултат на моментен бъг идващ от самата система а не резултат от ниско напрежение?"Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар