Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде да поразсъждаваме!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хайде да поразсъждаваме!

Странна работа колеги-след като мина големия сняг и студове и като поиззсъхна забелязах,че хондата ми спира на тласъци-все едно предните дискове са и криви.Това е при спиране с малка скорост-примерно от 40-до 0 за сфетофар.АБС-са й е наред,При бръза скорост не се усеща,но при тези малките-докато занули километража клати,клати-някак на пулсаций така,все едно придните дискове са криви и замята,замята.Предните две зими не съм имал такова нещо.По инерция си върви на право.Дали не са разбити някой тампони на носачите и като стиснат дисковете накладките,те да люшкат.Чудя се.Иначе не е проблем върви си на пушка,но ми е странно.На някой случвало ли се е подобно нещо.
    п.п.Първо доверие и диагностика от колегите от форума и тогава отива до сервиза
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

От: Хайде да поразсъждаваме!

Залагам биричка на хипотезата , че дисковете са били ръждясали прилично добре при едно положение на накладките и сега ще мине време да се изгладят хубаво. По-кофти вариант е крива гума или джанта. Дано да не е второто.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Да не би да имаме непостоянно усилие от страна на спирачния апарат, нещо въздух в системата, пропуски. Да не би пък да е от серво-усилвателя? какво е усещането при крака?
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

А сигурно ли е, че няма крив диск...
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        -----------------------------------------------
        0887770735

Коментар

При мен го има същото, даже си мислех че си внушавам, при бързо спиране също няма ядове
          Ники

Коментар

С ръчната упражнения прави ли зимъска у големия студ.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
              Да не би да имаме непостоянно усилие от страна на спирачния апарат, нещо въздух в системата, пропуски. Да не би пък да е от серво-усилвателя? какво е усещането при крака?
              Не няма никакъв проблем-всичко си е както преди!
              Mitsubishi Lancer 2008g.
              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                А сигурно ли е, че няма крив диск...
                Е от какво би се изкривил,да не съм го изкривил като я мъчех да разлепи леда при първоначално тръгване сутрин,като вечерта бях газил з вода.Просто бе замръзнала и тогава помагаше само натоварване на съединителя,докато каже пук и отпусне.
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  Залагам биричка на хипотезата , че дисковете са били ръждясали прилично добре при едно положение на накладките и сега ще мине време да се изгладят хубаво. По-кофти вариант е крива гума или джанта. Дано да не е второто.
                  Жоре,има резон за биричката,ама не е седяла на едно място повече от 2-3 дни.Вазможно ли е за толкова да ръждяса така.Ако има крива джанта или гума нали ша ми тресе като карам с над 80 и т.н.Мисля че не е крива джанта или гума.
                  Mitsubishi Lancer 2008g.
                  Honda CR-V 1998г.

Коментар

Е разгледай хубаво дисковете и отвън и отвътре за следи и неравномерно оцветяване. Ако съм прав би трябвало да има нещо. Напълно възможно е в някакъв момент да си нагазил с добре затоплени дискове във вода и да се е получило частично закаляване на повърхностния слой, което предизвиква неравномерно износване. Ама това си е вече в сферата на фантастиката.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

При преминаване през локва с прегряти(след продължително спускани на газ - спирачки) дискове се получава изкривяване.От скоростта не се усеща специфичната миризма,докато не спреш.Ако не си спирал,може изобщо да не разбереш ,че си прегрял дисковете
                      Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                      Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

същият проблем имах едно време с Паджерото,дори леко на волана се усещаха вибрациите в спирачното усилие,оказаха се дисковете.Дадох ги на престъргване,после майстора каза ,че е било постоянна болежка на този модел около 2000г.,с загряти дискове в голяма локва и си готов.
                        Последно редактирано от Antoniy; 13-03-12, 10:17.

Коментар

Криви дискове бият и при голяма скорост , че даже тогава най се усещат
                          Лудак

Коментар

Малко късно пиша по темата, ама да споделя и моето виждане,понеже съм имал подобен проблем с едно Деу,но при спиране при по-висока скорост/100-тина км.ч./. При натискане на спирачката се получаваше едно тресене отпред,като усещането е,че все едно се включва ABS,обаче колата няма ABS.Отидох и смених нови предни дискове/почти оргинални/ и накладки /уж хубави/ и колата се оправи, няма тресене,спира хубаво и всичко беше добре,ама за 4-5х.км. и всичко стана по старому.След обстоен преглед на цялата предница/да не би да има нещо разбито-нямаше/,преглед на новите дискове да не са изметнали нещо-не бяха, ми остана само един избор,да сменя накладките но този път наистина с качествени-е смених ги и от тогава,вече 15х.км. никакви проблеми.Големи ментарляци /ама докарани на пръв поглед/ продават.Та в случая с проблема на колегата, залагам малко на дисковете и по-голяма част на накладките,може самото феродо да е дало фира.Дано да съм бил полезен със споделеното и успех!
                            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Аз като взех моето Crv в началото нямаше проблем обаче след 4-5 дни почна много да тресе при спиране ! Оказа се от ръждата криви дискове минаха ги на струг и от тогава всичко е наред !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X