Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се купуват гуми за CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се купуват гуми за CR-V

Сложниоо е тва е отговора особено когато знаеш какво търсиш и искаш никъде го няма.
    Моята хубавица беше убута с кубинки с агресивен граифер за кал киша сняг макадам и кво ли още не, и в мое лице като собственик които не обича калта тези гуми кал така и не видяха, кво да направя така я купих бута с тях. Да ама ми нарушават конфорта на пътуване по магистрала И се почна едно четене едно питане едно сравняване на ревюта, е ако не друго поне в момента съм запознат с гумите повече от колкото тея дето ги продават. Некои ако му не е нещо ясно да пита

Целта на темата е да обобщя някои неща за гумите и да ви спестя малко ровене и чудене ако ще купувате такива.
    Оказа се че от няколко години така наречените всесезонни гуми въобще не са за подценяване, същите показват завидни резултати при тестовете на опън, слалом, спиране и проходимост, също така техните резултати са по добри от резултатите на истинска евтина зимна гума и се доближават много близо до резултата на хубава зимна гума. (които иска да се информира максимално нека прочете тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=108600 ) Няколкото модела които мога да похваля и за които четох много са Pirelli Scorpion STR, Hankook optimo H730 ili H727, Ведерщеин ( или там както му се вика ) Quatrac 3 и един гудиер които не помня. От горе споменатите в БГ Ханкук не се намира с нашия размер. Пирелито и Ведерщеина обаче са на доста солени цени освен ако не намерите с отстъпка от някъде иначе около 190-220 е пирелито, има много писано и тествано за него в една друга тема на форума и колегите не могат да го нахвалят/ Та ако някои ви каже че няма всесезонна гума не му верваите има- Пирели скорпион СТР и то достатъчно серизона да се опъне на доста зимни гуми.
    Това беше за чорбаджиите дето могат да си позволят да дадат 800 лева за комплект и които карат поне по 20 000км на година минимун, а сега за тези от нас като мен които минаваме 10-15 на година ето и моя избор http://www.tirerack.com/tires/tires....el=Grabber+UHP
    След като търсих 1 месец BFGoodrich long trail ta Tour и след като намерих само 3 реших да погледна и Мишелин латитуде туур но докато съм търсил гудрича цента му скочила с по 20 лева на парче и по евтино от 210 с отстъпка не намерих, сметнах че дългия живот на мишелина с неговите 60х.мили гаранция ще надмине живота на колата и реших да спазя една моя максима. Купувам си или наи евтиното или наи хубавото Този път взех наи евтиното, убух леки гумени галошки-цвички http://www.tirerack.com/tires/tires....el=Grabber+UHP
    и на първо четене не съжалявам въобще колкото повече ги карам по доволен оставам Ще кажете ама сега е зима приятелю кви са тея летни гуми Ми е на на човек кат му е мерак да доиде лято се обува още зимъска с летни хахах, въпреки че пише на тях М+С едва ли има нещо зимно в тоя характер на шарката. За това пък показателите и и първите тестове които и направих много ме радват. Шум има не е като хич да не се чуват но шума е различен за разлика от Континетала, пътуването по магистрала е далеч по приятно и комфортно, стабилкноста на Граббера в завои е просто уникална за тая кола, аз не знаех че този висок джип може така да завива, за критери ползвам детелината ма магистралата на карловско шосе, там завивам по дъгата с не повече от 40км с старите гуми, с тези завивам с 50 давам газ и колата продължава да завива без да я усещам че ще я изпусна или ще се хлъзне просто перфектно. Преминаването с 80 км през гиол на пътя с вода около 3-4см (по преценка до колкото тва може да се прецени) доведе единствено и само до промяна в шума, олекване на волана или заклащане на колата нямаше!!! Инерцията е другото нещо което искам да похваля, пътувам по еднакви маршрути и знам кога и от къде пускам по инерция, тук е толкова осезателна че дори когато пусна по инерция на непознато място ми прави впечатление че колата сякаш плува и си върви ли върви ще я видя по нанадолнището от тунела на магистралата посока пловдив ако се засилва начи е ок, до сега като я пуснех от там на долу поддържаше скороста с която съм я пуснал но определено има хубава инерция надявам се и разсхода да падне. Потеглянето, с повече газ Континетала преплъзваше, при тези не е така, спирането не съм го пробвал но аз и не спирам обикновено така карам и преценям нещата че спирачките се щадят масимално и тва е не щото да не ги износя или щото всяка спирачка е неоползотворена енерги я и разход на гориво, ами просто не съм тиш шофиор газ-спирачка и така, преценям си нещата от далече ползвам си моторна спирачка инерция и те така-пенсионер
    Та пред вид горенаписаното искам да кажа че трябва да си направите сметката кога къде и колко карате за да си купите правилната гума, ако аз минавах по 20-30 на година нямаше да се замисля за Мишелина, ако ходех на ски, или пътувах през проходите на страната нямаше да се замисля и за комплект хубави зимни гуми. Предвид моите потребности реших и прецених че този Граббер като цена и показатели ще е идеален за мен. Не казвам че Континетала които имах е лоша гума просто предназначението му е друго и е за друг тип хора, д аходят по балканите на лов за риба и те така Та ако някои иска хубав континетела АТ да свирка
    Не ме питаите каква е целта на темата, целта на темата е занимателна
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

От: Как се купуват гуми за CR-V

Не съм съгласен с тезата,че всесезонната гума може да е добра колкото добра зимна гума за зимни условия и ще ви кажа защо.На първо място съставът на гумата е различен,а оттам и качествата. Зимните гуми са по меки и ако на незаледен сняг нещата са сравними, то на лед и на заледени участъци нови зимни гуми се държат несравнимо по-добре.На второ място самото наименование всесезонна гума означава ,че ще се кара целогодишно и точно тук е уловката .Ако зимна гума се кара лятото ,освен че свири и няма добро сцепление с пътя(в сравнение с лятна такава) износва се много бързо ,тя се и изпича, става по-твърда и за следващия зимен сезон вече няма качествата ,които е имала като нова.Затова ако мога да избирам си карам лятото летни гуми(предпочитам за дъжд,защото на сухо всички държат добре) или всесезонни,а зимата-зимни, по възможност с по-рехава шарка и добри ламели.А когато напролет температурите станат 10-15 градуса слагам всесезонните.Така знам,че за следващата зима имам добри запазени ЗИМНИ гуми.
    Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
    Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

За лятна гума си е добра.За зимата става малко твърда и пластмасова.Разкажи откъде си я купил и за колко.

Коментар

Хайде и от мене малко обобщение но-о-о само за Хонда CR-V-истина е ,че нашия размер гуми на хондата е малко нестандартен и се предлага от малко марки и без голямо разнообразие,зимни,летни,макадам,мокри,сухи,кални и Т.н.Обикновенно прозводителите предлагат само еди грайфер/шарка/ и толкова.,като в повечто случай се стараят да са всесезонни.Много специалисти твърдят,че няма такава гума,е може и да няма но аз лично съм се убедил,че има такива дори и за леките коли.Едно мога да кажа със сигурност-колкото и да не е джип нашия автомобил,гумите му се водят джипови,джипов размер и са по усилени отколкото тези за леките автомобили,имат малко повече армировка,за разлика от на леките.Истина е ,че си избираш такива където колкото и кога ще караш.Майта убавица беше обута от Италия с нестандартни за нея 195/75/15.Италианицу ги беше излъскал на галоши,и аз и врътнах 2х км.с тях и си караше добре,но-о-о идваше време за смяна.Обух я със всесезонки на ВФ Гуудрич,макадам M+S,писъл съм в темата препоръчайте гуми.С комшията сега из снега правихме тестове,неговата убавица е обута с чисто зимни на Бриджестон,но не ги сваля целогодишно,ами интересно, дето мина той минах и аз с тази разлика,че той мина от там по бързо,т.е. даваше и повече газ,а аз ако и давах толкова газ скачаше наляво на дясно,като я олабих си заспиваше по наклона и хич не и пукаше.Дочул съм ,не гарантирам да съм прав,че повечето джипови гуми се правили всесезонни.Аз съм за всесезонката и макар да минавам по 24-25000 км годишно, съм за тях.И в гората на кал не ме е оставила.Пожелавам на всеки със свойте гуми много безаварийни километри!
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Последните няколко автомобила които съм купувал заводски са обути в такива "всесезонни" недоразумения. Акурата ми дойде с Мишелин Латитюд, а преди нея на жена ми сювчето дойде с Bridgestone Dueler. Та не е да нямам преки впечатления от всесезонни гуми. И в двата случая ги изхвърлих с гръм и трясък при първия зимен сезон на пробег по-малко от 5000 км. Нямат нищо общо с истината нито лятото, нито зимата. Причината да има въобще такива компромисни решения е търсенето. "Щом търсите ще ви предложим" е принципа. Акурата ми става на 4 години това лято и съм планирал да я заменя с Jeep SRT8. Ако и той ми пристигне с всесезонни галоши се заклевам от сега, че ще ги обявя за продан тук в този форум на цена 10 стотинки. Надявам се обаче такъв клас автомобил да не бъде оборудван заводски с такива боклуци.
          My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Павле казал си го баш как си требе направо си ми допълнил темата. Верно е че за нашия размер има много малко гуми единствено Гудрич са се постарали с доста богата гама, Йокохама имат една единствена гума!!!! тоио мисля че нямат ни една, бриджстон също имат 1 или 2, а мишелин имат малкоо по голям набор от гуми, както и Пирели разполагат с 3-4, въпроса е какво налично има в БГ - НИЩО!!!. И за цялото ми двумесечно търсене намерих само и единствено налични тея мишелини и граберите, другите чакали доставки. В интерес на истината има криза за гуми, зарежданията са оскъдни още повече от нашия странен размер. Заради наводненията в индонезия имало недостиг на каучук и поръчките идвали на половина от поръчаното. Континетала които имах до вчера, и зимата в снега вървеше нямаше спиране, и много мекичко така вози по павенца, направо лодка, но тая пуста хонда японецо се е свидил за изолация, просто няма никва такава, и всичко по пътя се чува в купето, затова реших да заложа на по летен и шосеен граифер, инак не бих се разделил с континетала, малкото пъти в които съм бил за риба влиза и излиза на места дето аз лично съм се съмнявал че ще мина, чудесна гума за ловец и рибар Към колегата за зимните и летните, за това спор няма, не случаино споменах че гумата се купува според нуждата, никога няма да ме убедиш че за 4 те дена през зимата в които е имало сняг в Пловдив аз ще инвестирам 600 лева в комплкет зимни гуми ама никога!. Както и никога няма да ме убедиш че аз ще минавам шипка зимно време поне 2 пъти месечно да кажем и ще тръгна да я минавам с различни от хубави зимни гуми така че в тво отношение сме на ясно за зимни и летните, но всеки според нуждите си

Коментар

Колега ще ме извиняваш ама зимната гума си е зимна гума и лятната си е лятна. Като взех моята Хонда беше с 4 нови Pireli scorpion STR M+S. Мислех си, че добре се държат докато тази година си купих 4 нови зимни гуми Yokohama Geolandar I/T+. Ами няма връзка просто, и спира и тръгва безупречно. А от гуми компромис не бива да се прави. Един път е достатъчно да те подведат и ..

Коментар

Айде малко и от мен, не че съм капацитет по въпроса. Просто в Англия няма зима.
                Понеже Pavle спомена, че нашите гуми са джипови, и са усилени, какво направих аз?
                Ето това (цитат от темата "Питане за гуми"):

"Преди десетина месеца бях пред същата дилема, само дето въпросът с пластовете изобщо не си го зададох. Минах на гуми с по-малка височина, точно заради това, че са "нормални",съответно и цената им.
                И аз като теб карам само асфалт, обаче трябваше да се съобразя с диаметъра на гумата, понеже съм автоматик.
                Новите ми гуми са евтини тайванчета 215/65/15 96H M+S, 2 пласта полиестер, 2 стомана и 1 найлон. На гумата пише, че издържа до 710 кг., а Н означава максимална скорост 188 км/ч , т.е. покрива изискванията за CRV-то."

Установих, че усилена им е само цената! Споменатите тайванчета са Nankang Toursport 611. В момента съм с Bridgestone Dueler H/T 684 205/70/15 96H M+S. Ми техните пластове са същите, като на Nankang. Резервната ми гума е Nexen SB702 205/70/15 96Т M+S, и има същите пластове. Страничният борд на всички изброени от мен гуми има 2 пласта полиестер.

Та както каза Zero, гумата зависи от нуждите и цената.
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                  Обух я със всесезонки на ВФ Гуудрич,макадам M+S,писъл съм в темата препоръчайте гуми.С комшията сега из снега правихме тестове,неговата убавица е обута с чисто зимни на Бриджестон,но не ги сваля целогодишно,ами интересно, дето мина той минах и аз с тази разлика,че той мина от там по бързо,т.е. даваше и повече газ,а аз ако и давах толкова газ скачаше наляво на дясно,като я олабих си заспиваше по наклона и хич не и пукаше.
                  И аз съм със същите гуми. Една година ги карах и зимата. Добри са няма спор, устройват ме. Живея малко на баир и има навявания, ходя на ски и на лов надалеч /хондата не ползвам в гората/. Никаде не са ме оставяли. Следващата година си взех Winter Slalum KSI. Разликата е много голяма, зимната гума си е много различна за зимата, не се заблуждавайте. И при спиране и при тръгване на сняг и лед тази гума работи много по добре от Макадама.

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение

Оказа се че от няколко години така наречените всесезонни гуми въобще не са за подценяване, същите показват завидни резултати при тестовете на опън, слалом, спиране и проходимост, също така техните резултати са по добри от резултатите на истинска евтина зимна гума и се доближават много близо до резултата на хубава зимна гума.

Е те с това тук не съм съгласен и него имах предвид като писах по-горе.Но разбира се всеки си гледа от неговата си камбанария.По закона на Мърфи обаче, ще ти се наложи да пътуваш точно в един от тези 4 дни ,когато е валял сняг!И тогава ко праим?Аз знам така-Козата си сака пръч,зимата-зимни гуми.Може и от най-ефтините да са ,но да са зимни и най вече пресни(да са произведени наскоро и да не са карани в жегите)
                    Не че и аз в момента не съм с така наречените всесезонни(някакви си savero),но така я купих хондата лятото и бяха чисто нови.Не съм доволен как се държат на лед,за малко да стане беля на едно баирче.За догодина ще си търся строго зимни гуми и тези ще ги карам лятото.
                    Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                    Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Имам въпрос, който може да Ви се вижда глупав, но все пак ще питам..
                      Уместно ли е да сложа рошави кални гуми 205/70-75/15 на Хондата!
                      Окачването ще понесе ли такива гуми и дали няма да опират.

Зимата в мокра и мека глинеста почва , покрита с пясък ще има ли ефект от тях?
                      Благодаря предварително.
                      Дайте идеи какви кални да взема и от къде!!
                      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Като искаш кални гуми вземи гумите на zero. Мисля, че са много хубави гуми. Е за мен хонда с кални гуми е като тинеиджърка с плитки и текезесарски ботуши. Иначе за кал си трябват кални гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                          Имам въпрос, който може да Ви се вижда глупав, но все пак ще питам..
                          Уместно ли е да сложа рошави кални гуми 205/70-75/15 на Хондата!
                          Окачването ще понесе ли такива гуми и дали няма да опират.

Зимата в мокра и мека глинеста почва , покрита с пясък ще има ли ефект от тях?
                          Благодаря предварително.
                          Дайте идеи какви кални да взема и от къде!!
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC034030.jpg
Прегледи:1
Размер:117.8 КБ
ID:5334703

Няма да опират етстествено нали са си по размер има дооста място в калниците над тях.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4253349a.jpg
Размер:153.5 КБ
ID:5334701Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4253350c.jpg
Размер:167.4 КБ
ID:5334702

Коментар

Сички сте прави...за себе си...
                            Секи си праи сметката...както и когато може...
                            Частиту... сигурен съм че няма да има пришки
                            Последно редактирано от kalintry; 11-01-12, 19:31.
                            Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                              [ATTACH=CONFIG]404214[/ATTACH]

Няма да опират етстествено нали са си по размер има дооста място в калниците над тях.[ATTACH=CONFIG]404212[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]404213[/ATTACH]
                              Пиши на лични.Инфо за гумите и Цената, която им търсиш.
                              СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X