Сложниоо
е тва е отговора особено когато знаеш какво търсиш и искаш никъде го няма.
Моята хубавица беше убута с кубинки с агресивен граифер за кал киша сняг макадам и кво ли още не, и в мое лице като собственик които не обича калта тези гуми кал така и не видяха, кво да направя така я купих бута с тях. Да ама ми нарушават конфорта на пътуване по магистрала
И се почна едно четене едно питане едно сравняване на ревюта, е ако не друго поне в момента съм запознат с гумите повече от колкото тея дето ги продават. Некои ако му не е нещо ясно да пита 
Целта на темата е да обобщя някои неща за гумите и да ви спестя малко ровене и чудене ако ще купувате такива.
Оказа се че от няколко години така наречените всесезонни гуми въобще не са за подценяване, същите показват завидни резултати при тестовете на опън, слалом, спиране и проходимост, също така техните резултати са по добри от резултатите на истинска евтина зимна гума и се доближават много близо до резултата на хубава зимна гума. (които иска да се информира максимално нека прочете тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=108600 ) Няколкото модела които мога да похваля и за които четох много са Pirelli Scorpion STR, Hankook optimo H730 ili H727, Ведерщеин ( или там както му се вика ) Quatrac 3 и един гудиер които не помня. От горе споменатите в БГ Ханкук не се намира с нашия размер. Пирелито и Ведерщеина обаче са на доста солени цени освен ако не намерите с отстъпка от някъде иначе около 190-220 е пирелито, има много писано и тествано за него в една друга тема на форума и колегите не могат да го нахвалят/ Та ако някои ви каже че няма всесезонна гума не му верваите има- Пирели скорпион СТР
и то достатъчно серизона да се опъне на доста зимни гуми.
Това беше за чорбаджиите дето могат да си позволят да дадат 800 лева за комплект и които карат поне по 20 000км на година минимун, а сега за тези от нас като мен които минаваме 10-15 на година ето и моя избор http://www.tirerack.com/tires/tires....el=Grabber+UHP
След като търсих 1 месец BFGoodrich long trail ta Tour и след като намерих само 3
реших да погледна и Мишелин латитуде туур но докато съм търсил гудрича цента му скочила с по 20 лева на парче и по евтино от 210 с отстъпка не намерих, сметнах че дългия живот на мишелина с неговите 60х.мили гаранция ще надмине живота на колата и реших да спазя една моя максима. Купувам си или наи евтиното или наи хубавото
Този път взех наи евтиното, убух леки гумени галошки-цвички http://www.tirerack.com/tires/tires....el=Grabber+UHP
и на първо четене не съжалявам въобще колкото повече ги карам по доволен оставам
Ще кажете ама сега е зима приятелю кви са тея летни гуми
Ми е на на човек кат му е мерак да доиде лято се обува още зимъска с летни хахах, въпреки че пише на тях М+С едва ли има нещо зимно в тоя характер на шарката. За това пък показателите и и първите тестове които и направих много ме радват. Шум има не е като хич да не се чуват но шума е различен за разлика от Континетала, пътуването по магистрала е далеч по приятно и комфортно, стабилкноста на Граббера в завои е просто уникална за тая кола, аз не знаех че този висок джип може така да завива, за критери ползвам детелината ма магистралата на карловско шосе, там завивам по дъгата с не повече от 40км с старите гуми, с тези завивам с 50 давам газ и колата продължава да завива без да я усещам че ще я изпусна или ще се хлъзне просто перфектно. Преминаването с 80 км през гиол на пътя с вода около 3-4см (по преценка до колкото тва може да се прецени) доведе единствено и само до промяна в шума, олекване на волана или заклащане на колата нямаше!!! Инерцията е другото нещо което искам да похваля, пътувам по еднакви маршрути и знам кога и от къде пускам по инерция, тук е толкова осезателна че дори когато пусна по инерция на непознато място ми прави впечатление че колата сякаш плува и си върви ли върви
ще я видя по нанадолнището от тунела на магистралата посока пловдив
ако се засилва начи е ок, до сега като я пуснех от там на долу поддържаше скороста с която съм я пуснал
но определено има хубава инерция надявам се и разсхода да падне. Потеглянето, с повече газ Континетала преплъзваше, при тези не е така, спирането не съм го пробвал но аз и не спирам
обикновено така карам и преценям нещата че спирачките се щадят масимално и тва е не щото да не ги износя или щото всяка спирачка е неоползотворена енерги я и разход на гориво, ами просто не съм тиш шофиор газ-спирачка и така, преценям си нещата от далече ползвам си моторна спирачка инерция и те така-пенсионер 
Та пред вид горенаписаното искам да кажа че трябва да си направите сметката кога къде и колко карате за да си купите правилната гума, ако аз минавах по 20-30 на година нямаше да се замисля за Мишелина, ако ходех на ски, или пътувах през проходите на страната нямаше да се замисля и за комплект хубави зимни гуми. Предвид моите потребности реших и прецених че този Граббер като цена и показатели ще е идеален за мен. Не казвам че Континетала които имах е лоша гума просто предназначението му е друго и е за друг тип хора, д аходят по балканите на лов за риба и те така
Та ако някои иска хубав континетела АТ да свирка 
Не ме питаите каква е целта на темата, целта на темата е занимателна

Моята хубавица беше убута с кубинки с агресивен граифер за кал киша сняг макадам и кво ли още не, и в мое лице като собственик които не обича калта тези гуми кал така и не видяха, кво да направя така я купих бута с тях. Да ама ми нарушават конфорта на пътуване по магистрала

Целта на темата е да обобщя някои неща за гумите и да ви спестя малко ровене и чудене ако ще купувате такива.
Оказа се че от няколко години така наречените всесезонни гуми въобще не са за подценяване, същите показват завидни резултати при тестовете на опън, слалом, спиране и проходимост, също така техните резултати са по добри от резултатите на истинска евтина зимна гума и се доближават много близо до резултата на хубава зимна гума. (които иска да се информира максимално нека прочете тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=108600 ) Няколкото модела които мога да похваля и за които четох много са Pirelli Scorpion STR, Hankook optimo H730 ili H727, Ведерщеин ( или там както му се вика ) Quatrac 3 и един гудиер които не помня. От горе споменатите в БГ Ханкук не се намира с нашия размер. Пирелито и Ведерщеина обаче са на доста солени цени освен ако не намерите с отстъпка от някъде иначе около 190-220 е пирелито, има много писано и тествано за него в една друга тема на форума и колегите не могат да го нахвалят/ Та ако някои ви каже че няма всесезонна гума не му верваите има- Пирели скорпион СТР

Това беше за чорбаджиите дето могат да си позволят да дадат 800 лева за комплект и които карат поне по 20 000км на година минимун, а сега за тези от нас като мен които минаваме 10-15 на година ето и моя избор http://www.tirerack.com/tires/tires....el=Grabber+UHP
След като търсих 1 месец BFGoodrich long trail ta Tour и след като намерих само 3

и на първо четене не съжалявам въобще колкото повече ги карам по доволен оставам

Та пред вид горенаписаното искам да кажа че трябва да си направите сметката кога къде и колко карате за да си купите правилната гума, ако аз минавах по 20-30 на година нямаше да се замисля за Мишелина, ако ходех на ски, или пътувах през проходите на страната нямаше да се замисля и за комплект хубави зимни гуми. Предвид моите потребности реших и прецених че този Граббер като цена и показатели ще е идеален за мен. Не казвам че Континетала които имах е лоша гума просто предназначението му е друго и е за друг тип хора, д аходят по балканите на лов за риба и те така

Не ме питаите каква е целта на темата, целта на темата е занимателна

Коментар