Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с задния диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с задния диф

Колеги днес забелязах че като започне да боксува , задните гуми не се въртят има някакви напъни да се завъртят но не превъртат, това се случи на сух наклон около 35 градуса, не знам това нормално ли е .

От: Проблем с задния диф

Каква е колата,има ли междинен диференциал ако има блокиран ли е
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Honda CRV 128 ks 1998 g Няма междинен диф ,има многодисков съединител който прехварля автоматично въртящ момент към задният мост .

Коментар

Значи задния мост не е твърдо зацепен ,при всички положения нямаш проблем с диференциала вероятно съединителя не зацепва добре а може и да е нормално при такова натоварване на сухо да не успее да пробуксува в скоростите с правилното масло ли си тук е писано http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=104513
        Последно редактирано от auto_marin; 18-11-11, 04:59.
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Единствения начин да накараш задните колела да забоксуват е на лед. На сухо няма начин. Много плавно и постепенно предава движение към задния мост. Дълго време и аз си задавах тоя въпрос, но се убедих, че си работи. Сигурно и в мазна кал можеш да ги видиш да боксуват, но не съм експериментирал там.
          Но най-сигурно за твое успокоение, тръгни от високи обороти с рязко отпускане на съединител. Предните гуми ще превъртят малко, но потегляш бързо.
          Пробвай след това с която и да е друга кола с предно същия експеримент. Гаранция, че бая ще побоксуваш на място преди да зацепят колелата на фона на цр-вто.

Коментар

Като заваля първия сняг,вкарах Хондата в една поляна и върти,върти...Защото и аз не чувах да се включва задният мост и не знаех дали сработва!Еми въртят си и предните и задните колела(боксуват),или поне тези отляво,защото само тях успях да видя през отворената врата.И си въртят бая яко,стига да даваш достатъчно газ
            Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
            Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Благодаря на всички , днес и аз намерих малко лед и верно въртят се и задните гуми , бях се притеснил

Коментар

Първоначално публикуван от Onia s konia Преглед на мнение
                Колеги днес забелязах че като започне да боксува , задните гуми не се въртят има някакви напъни да се завъртят но не превъртат, това се случи на сух наклон около 35 градуса, не знам това нормално ли е .
                Няма никакъв проблем!Изкатери те по наклона нали?
                имах и Toyota Rav 4 2006g.
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.
                Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

А знае ли някой има ли някакъв блокаж, защото и аз като колегата по-горе, погледнах през отворена врата и видях, че предна и задна гума боксуват, а за другата страна не съм сигурен. Мисълта ми е ако примерно задна лява гума пробоксува, а задна дясна е на по-здрав терен продължава ли да задвижва автомобила или системата е на принципа на обикновените автомобили, при които като пробоксува едната от задвижващите гуми другата даже и да е на здрав терен не задвижва автомобила. Аналогично питането ми е и за предния мост.

Коментар

Нямат никакви блокажи. Сиреч движението отива към по-малкото съпротивление и отпред и отзад.

Коментар

Re: Проблем с задния диф

А дали е възможно монтирането на система към ABS-а, която да блокира боксуващото колело и по този начин да се прехвърля мощността към другото колело. Нещо подобно на системата при Ауди Куатро. По този начин проходимостта би се увеличила многократно.

Коментар

Здравейте,

Намерих си темичка за диференциала.
                        Като си купих CR-V-то RD1 и като завивам до край или като тръгна по рязко завивайки отзад се чува все едно падат половината части от джипа и цялата джипка се тресе. Като смених маслото сега всичко е 6+.

Какво ползвах:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dif-tools.jpg
Прегледи:1
Размер:127.1 КБ
ID:5572777
                        Източването - две цигари време, че беше гъстичко, а на цвят като червено вино:

Име:tochene_masalce.jpg
Размер:78.3 КБ
ID:5572778
                        Новото масло което беше на цвят като малиново вино го сипах по мързеливия начин. (мисля че събира по малко от литър защото 10-20 гм преляха от горната пробка):

Име:markucha.jpg
Размер:50.7 КБ
ID:5572779Натиснете снимката за да я уголемите

Име:funiqta.jpg
Размер:49.7 КБ
ID:5572780
                        П.П: Надявам се на някои да му свърши работа това инфо.
                        Прикачени файлове
                        Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X