Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с газов инжекцион.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с газов инжекцион.

Здравейте! От 10 хил.км. карам на газ и съм много доволен, но имам един проблем, когато завали дъжд газта се самоизключва и преминава на бензин, дори спира да свети бутончето за превключване на бензин-газ и щом спре дъжда бутончето започва да примигва и след 5-600 метра всичко се нормализира до следващия валеж. Ходих при майстора и той провери всичко ,но не откри никаква причина за този проблем и каза, че може някоя букса да не е била добре включена и от влагата да се получава този проблем. Всичко беше ок до следващия дъжд.
    Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или има идея от какво може да е, да сподели.
    [B]CR-V 1998 128кс. Automatic.[/B]

От: Проблем с газов инжекцион.

....ти изби рибата! ...Аз си мислех,че само аз съм обречен цял живот да имам такива проблеми,но твоя просто.....нямам думи!
    Най-вероятно наистина е лоша връзка(букса,маса...плюс) някъде!
    Да нямаш сензор за дъжд и към него да са ти вързали захранването на газта?! (Майтап)
    От къде си,за да може някой да те напъти към газаджия или познат ,който да ти помогне?
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от bracnica Преглед на мнение
      Здравейте! От 10 хил.км. карам на газ и съм много доволен, но имам един проблем, когато завали дъжд газта се самоизключва и преминава на бензин, дори спира да свети бутончето за превключване на бензин-газ и щом спре дъжда бутончето започва да примигва и след 5-600 метра всичко се нормализира до следващия валеж. Ходих при майстора и той провери всичко ,но не откри никаква причина за този проблем и каза, че може някоя букса да не е била добре включена и от влагата да се получава този проблем. Всичко беше ок до следващия дъжд.
      Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или има идея от какво може да е, да сподели.
      Здравей колега,мога само да гадая за проблема ти,но ми се струва,че въпросните майстори слагали ти газовата уредба са я замасили не както трябва,пак казвам мога да гадая,възможно е да са обърнали захранването и да са свързали нейтага та газовия инжекцион маса със захранването на автомобила,а захранването на инжекциона с масата на автомобила и когато се намокри колата всичкия ток да оттича по мокрия асфалт,същото нещо трябва да ти се получи и когато колата ти работи и вземи я облей с маркуча и ще видищ че пак ще изчезнат тоците на инжекциона и няма да ти чезнат ако и мокриш само гумите,иди при тях и ги накрай да ти замерят с мултицета захранването.А случайно като слезнеш от работеща кола и докоснеш металната част на вратата или капак,да те удря лек ток.Пробвай.
      имах и Toyota Rav 4 2006g.
      Mitsubishi Lancer 2008g.
      Honda CR-V 1998г.
      Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Трябва да ти направя снимки да видиш къде ми е сложен компютъра. Аз имах същия проблем в началото, компютъра беше сложен така, че вероятно там се оттичаше вода по него и правеше същия проблем, преместих го и от тогава 2 години, много километри и много дъжд и няма грижи. Щом преживя и снощните изтъпления на времето във Варна значи е ок. Този проблем съм го чувал от колеги на които компа им е бил на това място на което и моя. За да не ти обяснявам ще направя снимки, а ти ако можеш снимаи и ти и обясни кое какво е и къде е.

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
          захранването на инжекциона с масата на автомобила и когато се намокри колата всичкия ток да оттича по мокрия асфалт,същото нещо трябва да ти се получи и когато колата ти работи и вземи я облей с маркуча и ще видищ че пак ще изчезнат тоците на инжекциона и няма да ти чезнат ако и мокриш само гумите
          Е няма такъв бисер

ПП. Трябва да се изолира компютъра. Отвори го вътре да видиш за следи от влага. С контактен спрей буксите...
          Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Компютъра на газовата е на сухо . Майстора прегледа всички връзки и букси, включително свали компютъра, разглоби го и вътре беше обсолютно сухо, нямаше никакви следи от влага.Аз предвидливо бях взел един пулверизатор и напръсках всичко под предния капак -
            двигател, кабели, букси и компютъра на ГИ и нищо ,колата си работи без проблеми и на следващия дъжд газта пак умря.

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
              Е няма такъв бисер

ПП. Трябва да се изолира компютъра. Отвори го вътре да видиш за следи от влага. С контактен спрей буксите...
              Ей,верно гоуем бисер съм написал,така е като карам и пиша из софийските задръствания,стигнал до нейде и отново,кръстовище и пак и ето резултата,даже и груги грешки си видях,а просто исках да напиша дали правилно е замасен и изолиран компа на инжжекциона и дали няма някоя оттечка по купето на ток от не добре изолирана жица при толкова рязане при монтажа на инжекциона.Засрамен!!!
              Mitsubishi Lancer 2008g.
              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Ето то снимка.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2011-10-18 16.40.59.jpg
Прегледи:1
Размер:182.1 КБ
ID:5312089
                Преди компа беше мястото където е маркирано в червено и правеше номера като тези които описваш. Иначе си беше сух при оглед. Така или иначе след като се, чесахме с еин приятел и поразпитахме газаджиите решихме да го преместим. До колкото си спомням единин от питаните по темата спомена че е имал подобни грижи с това място и вече не ги слагал там. Иначе то това място си плаче за газов компютър, много е подходящо. Та ако ти е там замисли се, може наистина да не е подходящо.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                  Ето то снимка.
                  [ATTACH=CONFIG]373509[/ATTACH]
                  Преди компа беше мястото където е маркирано в червено и правеше номера като тези които описваш. Иначе си беше сух при оглед. Така или иначе след като се, чесахме с еин приятел и поразпитахме газаджиите решихме да го преместим. До колкото си спомням единин от питаните по темата спомена че е имал подобни грижи с това място и вече не ги слагал там. Иначе то това място си плаче за газов компютър, много е подходящо. Та ако ти е там замисли се, може наистина да не е подходящо.

Точно на маркираното място ми е компа на газовата.Ако това е причината просто нямам обяснение

Коментар

Ем кат е там кво му е на сухото бе човек, аз помислих че си го сложил в купето на мястото на пасажера.
                    Кабелите са дълги, примести го макар и пробно и виж как ще е. Ако се упраи бегаи при газаджията да го светнеш, земете една бутилка от по квадратните и ми я пращаите.
                    След дъжд като отвориш куплонзите и ги огледаш внимателно ще откриеш малки капчици вода.

Коментар

И моя е на мястото дето деан е сложил сега неговия, а на онова червено място ми е клапана за газта, наистина видимо там няма от кво и как да се мокри, ама щом е така премести го да го ева
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Ето то снимка.
                        [ATTACH=CONFIG]373509[/ATTACH]
                        Като сменях радиатора преди месец в сервиза на "Юби -ко"София имаше три хонди-една чакаше за реглаж,а другите две за глави и трите на газ и на трите компа им беше на мястото което си посочил,не зная защо го слагат там,мисля,че мога да им взема имената от сервиза и да ги питам за подобни проблеми имат ли имали ли са.
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Вземи им телефоните и ги питай. Може това да е обяснението за скапването на главите, неправилното място на поставяне на газовия компютър. С интерес, чакам обяснението от хората.

Коментар

Моят комп е на посоченото място и досега няма проблем!Миналата седмица карах с висока скорост през най-големите локви,водата заливаше стъклото и нищо не се виждаше,не ми се мисли под капака какво е било и въпреки това няма ядове от подобен характер!
                            Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                            Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Вземи им телефоните и ги питай. Може това да е обяснението за скапването на главите, неправилното място на поставяне на газовия компютър. С интерес, чакам обяснението от хората.
                              Деяне кажи ми че се шегуваш
                              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X